Diriliş Ertuğrul 61. bölümde neler olacak?

TRT'nin sevilen dizisi Diriliş Ertuğrul'un gelecek hafta yayınlanacak sezon finali bölümünde bizi neler bekliyor?

resim yok
02 Haziran 2016 - 12:20
Yeni Bölüm

Oba'dan ayrılma kararı veren Ertuğrul, gitmeden önce Sadeddin Köpek'in gerçek yüzünü ortaya çıkarmak için Noyan ve küçük Şehzade'yi Sultan'a götürmeyi planlamıştı. Ancak Sungurtekin bu planı bozarak Ertuğrul ile karşı karşıya gelmeyi göze almış, sonucunda Noyan öldürücü darbelerle yere serilmiş, Sungurtekin de ağır yara almıştı.

Bu olay duyulduğunda kardeş kanı dökmekle suçlanan Ertuğrul, yine istenmeyen kişi oldu ve kayı obasıyla birlikte dodurga obası da onu istemez hale geldi. Bey olmak için öne çıkan Gündoğdu, tüm çevrelerden destek alırken Sadeddin Köpek'in gönderdiği altınlarla obanın beylerine rüşvet vererek örf ve adetlerini yerle bir etmiş, Ertuğrul'a karşı tüm şer güçlerle birleşerek zafer kazanmıştır.

Gitmeye karar veren Ertuğrul ise bir avuç insanla göç yolunda hazırlıklara başlamış, kararından vazgeçmemiştir.

SEZON FİNALİ

TRT 1'in sevilen dizisi Diriliş, sezon finalini duyurarak hayranlarını üzdü. Peki bu bölümde bizi neler bekliyor?

61. bölümle sezonu noktalayan dizide yine sular durulmuyor, aksiyon ve duygu yüklü bir finalle bizlere veda ediyor.

Gitmeye karar veren Ertuğrul'u durdurmak için Hayme ana yalvaracak noktaya geliyor. Onu dinlemeyen Ertuğrul'u bu sefer Sungurtekin, gerekirse savaşarak durdurmaya karar veriyor. Kardeşlerin arası iyice açılmaktayken, Ertuğrul'u durdurması için adam gönderen Sadeddin Köpek amacına ulaşamıyor ve sinirden küplere biniyor. 

İki bölüm önce ağır yaralanan Noyan öldü mü? Bu soru henüz netlik kazanmamışken, Ertuğrul'un onu ölü zannetmesi bu bölümde bir sürprizle karşılaşabileceğini gösteriyor.

Sadeddin Köpek'in pusuya düşürmek üzere çağırdığı Sultan Alaattin'in dizide görünme vakti geldi. Sezon finalinde tüm gerçeklerin ortaya çıkacağı ve Sultan Alaattin'in Ertuğrul'a beklenen desteği vereceğini umuyoruz.

Yeni diyarlar bulmak üzere yola çıkan Gündoğdu, sezon finali bölümünde olmayabilir. Tarihi çizelgeye bakıldığında artık yalnızca Ertuğrul ve kuracağı beylik ile diziyi ilerleteceklerini düşünüyoruz.

"Devletimizin en doğusundan en batısına kadar şanlı Kayı bayrağını dalgalandıracağız. Allah Kayıların ve dahi tüm Oğuzların yar ve yardımıcısı olsun" Ertuğrul Gazi

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin