Diriliş Ertuğrul dizisinde Malazgirt hikayesi

Diriliş Ertuğrul Dizisi’nde Deli Demir’in Malazgirt Hikâyesi Gündeme Damgasını Vurdu

resim yok
03 Nisan 2015 - 10:54
Yeni Bölüm

TRT 1’in izlenme rekorları kıran dizisi Diriliş Ertuğrul’da Deli Demir karakterinin anlattığı hikâyeler sosyal medyada paylaşım rekoru kırıyor. Dün akşam ki 15. bölümü ile de izleyiciyi ekrana kilitleyen dizide Deli Demir’in anlattığı Malazgirt Savaşı ve Sultan Alpaslan hikâyesi gündeme damgasını vurdu.

 

Osmanlı’nın kuruluşunun anlatıldığı Diriliş Ertuğrul dizisinde Deli Demir’in hikayeleri  büyük beğeni topluyor. Dizide Mehmet Çevik’in canlandırdığı Deli Demir’in, Malazgirt Savaşı ve Sultan Alpaslan üzerine anlattığı hikâye  sosyal medyanın yeni gündemi oldu.

 

Deli Demir’in anlattığı hikâyede, Sultan Alpaslan’ın beyaz kefenini giyerek savaş öncesi Alp’lerine seslenişini muhteşem ses efektleri ile anlatırken Malazgirt Savaşı, adalet ordusu ile zulmün ordusunun karşılaşması olarak betimleniyor. 

 

BİZANS ZEHRİ

Deli Demir’in hikayesin de dikkat çeken noktalardan birisi de  ‘Bizans zehri’ vurgusu.

Deli Demir, Sultan Alparslan’ın Bizans komutanı Romen Dyojen’i affettiğini, Bizanslıların ise affetmeyip gözlerine mil çektiğini hatta eşini köle yapıp bir ada da ikisini de ölüme terk ettiklerini anlattığı hikayesinde Kayı’nın çocuklarına “Demem o ki evlatlarım. Bu kahpe Bizanslılık zehri bir vücuda girdi mi o vücut iflah olmaz. İçinizde kahpe Bizans’ın zehrini sakın ola taşımayın. Siz düşmanını bile affeden Alparslan olun ki fetihler de size nasip olsun.” nasihatini veriyor. 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin