Diriliş Ertuğrul sayesinde işleri açıldı!

Bakır ustasının, Diriliş Ertuğrul setine hazırladığı miğferler ile hayatı değişti.

Berfu Özlen
22 Haziran 2017 - 12:26
Gündem

Tokat'ta yaşayan 54 yaşındaki bakır ustası Osman Unutmaz, Diriliş Ertuğrul seti için miğfer yapıyor. 

İstanbul Kapalı Çarşı'daki yerini bırakıp, 2005 senesinde memleketi Tokat'a dönerek, orada bakırcılık yapmaya başlayan Osman Unutmaz'ın Diriliş Ertuğrul sayesinde hayatı değişti. Tokat, Taşhan'da sanatını icra eden Unutmaz, bir arkadaşı aracılığıyla gelen teklif ile birlikte, Diriliş Ertuğrul dizisinin kostümleri için zırh ve miğfer yapmaya başladı. Yaptığı işle gurur duyan Unutmaz, dönem dizilerinin artması ile yükselişe geçen mesleğine olan ilgiden çok memnun. 

17-06/22/dirilis_ertugrul_hayatini_degistirdi_1498036979_2956.jpg

Uzun ve meşakkatli bir süreç

Oldukça uzun ve meşakkatli bir süreç ile hazırlanan miğfer yapımının çok emek gerektirdiğini söyleyen Unutmaz, "Tarihi dizi film çekenlere sipariş üzerine miğfer, zırh yapıyorum. Ayrıca yurt dışında isteyenlerde oldu. Miğfer tek parça bakırdan yapılıyor. İşçiliği oldukça zor. Çekiçle sertleştirip şekil verdiğimiz bakırı ateşte tavlıyoruz. 20 işlemden sonra miğfer haline geliyor. Bir miğfer yapımı yaklaşık 10 günümüzü alıyor" dedi. Ayrıca miğferlere işleme de yapılabiliyor ve bu da yapım sürecini uzatan bir durum haline geliyor. Tabiki işlemeli ürünlerin fiyatı da farklılık gösteriyor.

17-06/22/fft16_mf9356479.Jpeg

Fiyatlar değişken

Bakır ustası Osman Unutmaz, takım halinde satılan miğfer ve zırhın 2 bin 500 lira'ya satıldığını, sadece miğferin fiyatının 800 liradan başladığını belirtti. Unutmaz miğferlerin fiyatının ayrıca üzerlerindeki işçiliğe göre 1.100-1.500 lira civarına kadar çıkabildiğini belirtti. Dönem dizilerinin revaçta olması nedeniyle, işleri yoğun bir biçimde devam eden Unutmaz, gelecek projeleri de iple çekiyor. 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin