Diriliş Ertuğrul'a ceza geliyor

TRT'nin yeni dizilerinden ilgiyle takip edilen tarihi dizisi Diriliş Ertuğrul'a ceza geliyor.. Mozaiklenmeyen kılıç, bıçak, balta sahneleri diziye yeni cezaları gündeme getiriyor.

resim yok
05 Şubat 2015 - 12:53
Yeni Bölüm

Daha önceki bölümlerinde şiddet sahnelerindeki kan ve görüntüler için dizinin yayıncı kuruluşu TRT'ye, RTÜK tarafından bir önceki ay elde ettiği reklam gelirinin yüzde 1’i oranında para cezası kesilmiş ve uyarılmıştı.
 

Bu uyarı üzerine şiddet sahneleri sansürlenerek verilmişti. Ancak dizinin dün akşam yayınlanan 8. bölümünde de benzer sahneler yayınlandı.
 

RTÜK AFFETMİYOR

 
Haber 7'de yer alan habere göre, şikayetleri inceyen kurul, ceza verdiği bölümle ilgili şu raporu gerekçe göstermişti;

Ertuğrul Gazi okunu fırlatır, haçlı askerinin boynundan saplanır ve kanlar fışkırır. Ertuğrul Gazi ve Alpleri haçlı askerlerine bıçak, kılıç ve balta ile kafalarından ve vücudunun çeşitl yerlerinden keseret öldürmektedir. Ertuğrul Gazi Haçlı askerlerinin boğazını kesmektedir.(Ö) Ayrıca Titus Müslüman eserlerin başlarını sırayla kesmektedir. Dizide kanlı savaş sahneleri ve kafa kesme görüntüleri açık bir şekilde ve herhangi bir mozaikleme ya da flulaştırma yöntemleri kullanmadan yakın çekim ekrana getirdiği görülmüştür. Sonuç olarak dizi filmde yer alan kanlı ve kafa kesme görüntülerinin açık ve net bir şekilde verilmesi hasebiyle çocuk ve genç yaştaki kişilerin bu görüntülerinden olumsuz etkilenebileceği, psikolojilerini ve gelişim süreçlerini olumsuz yönde etkileyeceği kanaati oluşmaktadır. Kurul, rapor doğrultusunda TRT'ye yeni bir ceza daha kesecek.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin