'Diriliş Ertuğrul'un şaşırtan teknik özellikleri!

'Diriliş Ertuğrul' dizisinin prodüksiyonunda yok yok!

resim yok
17 Aralık 2014 - 10:02
Magazin

Kadroya bak!

Oyuncudan veterinere 1.250 kişi...

'Diriliş Ertuğrul' dizisinin prodüksiyonunda yok yok!


Engin Altan Düzyatan ve Hande Subaşı gibi isimlerden oluşan oyuncu kadrosu ve konusuyla dikkat çeken 'Diriliş Ertuğrul' dizisinin, Hollywood yapımlarını aratmayacak teknik özellikleri parmak ısırtıyor.

 

İKİNCİ BÖLÜMÜYLE GELİYOR

TRT 1'in Çarşamba günleri yayınlanan yeni dizisi 'Diriliş Ertuğrul', geçen hafta yayınlanan ilk bölümüyle büyük beğeni kazandı. Bu akşam ikinci bölümüyle ekrana gelecek olan dizinin tanıtımları sosyal medyada yüz binlerce tık alırken, dizinin aksiyon sahneleri de çok beğenildi.

Hem Türk tarihine ışık tutan senaryosu, hem de aksiyon sahneleriyle dikkat çeken dizide; 'Ertuğrul Bey'i Engin Altan Düzyatan, 'Halime Hatun'u ise Esra Bilgiç canlandırıyor. Dizide ayrıca Kaan Taşaner, Serdar Gökhan, Hülya Darcan ve Hande Subaşı gibi isimler de rol alıyor.

 

TÜRK DİZİ TARİHİNİN EN BÜYÜK PRODÜKSİYONLARINDAN BİRİ

Tekden Film adına Mehmet Bozdağ'ın yapımcısı olduğu dizide; 30 ana karakterin yanı sıra yardımcı oyuncularla birlikte bin kişi rol alıyor. 250 kişilik çekim ekibinin yer aldığı dizi ayrıca kurulan platolar, dekor ve kostümleri ile de Türk dizi tarihinin en büyük prodüksiyonlarından biri...

İşte dizinin teknik özellikleri:

 

İKİ AYRI PLATO KURULDU

* 'Diriliş: Ertuğrul' dizisi için 60 kişilik dekor ve sanat ekibi oluşturuldu. Beykoz Riva ve Kundura Fabrikası'nda o döneme ait iki plato kuruldu.

* Riva'da toplam 40 bin metrekare alanda 600 metrekarelik Süleyman Şah otağı ve o döneme ait 35 adet çadırla birlikte 13'üncü yüzyıla ait Kayı Obası yeniden canlandırıldı. Kayı Obası'nda ayrıca oba, çarşı, kilimhane, otağ meydanı ve talimhane yer alıyor.

* Beykoz Kundura Fabrikası'nda kurulan 11 bin metrekarelik kapalı alanda ise Halep, Halep Sarayı, konuk odaları, Selçuklu Kasrı, Tapınak Şövalyeleri kalesi, salon ve odaları ile birlikte tekke gibi döneme ait mekanlar inşa edildi.[reklam]

* Dizinin hazırlık süreci 10 ay sürdü. Beş ay boyunca tarihçi danışmanlarla birlikte senaryo grubu hikayeyi oluşturdu.

* Uluslararası Moğol sanatçı Gammat'a ait olan illüstrasyon çizimleri üç ayda yapıldı.

* Dizideki koreografiler için 'Cehennem Melekleri 2', '47 Ronin' ve 'Barbar Conan' gibi dünyaca ünlü filmlerde çalışan özel koreografi ekibi Nomad getirtildi. Ekip, oyuncuları ve atları eğitirken ayrıca koreografileri de hazırladı.

* Sette hayvanlar için veteriner, oyuncular için de her daim ambulans ve doktorlar bulunuyor.

 

ATLAR ÖZEL OLARAK EĞİTİLDİ

* Dizi için bine yakın kostüm, binlerce savaş malzemesi ve aksesuvar sıfırdan üretildi. Çoğu kostüm, mücevher ile sanat grubunun kullandığı bakır ve madeni aksesuvarlar, Türkiye'nin dört bir yanından toplandı. Ahşap malzemeler ise elde üretildi.

* Kostüm ve dekorlar için 4 bin metre kumaş kullanıldı.

 

25 ADET AT ALINDI

* Dizi için 25 adet at satın alındı. Yine dizi için Riva'da at çiftliği kurulurken, bu atlar uluslararası koreografi ekibi Nomad tarafından üç ayda eğitildi. Dizide atlar dışında ceylanlar, develer, koyunlar, keçiler, bülbül ve keklikler de oyuncu kastının bir parçası oldu. Sette toplam 50 hayvan var.

 

 

'DİRİLİŞ ERTUĞRUL'DAN HIZLI BAŞLANGIÇ! DETAYLAR BURADA!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin