Dizi dünyası protestoda!

Paramparça, Dayan Yüreğim ve Evlat Kokusu dizilerinin oyuncuları, paralarını alamadıkları gerekçesiyle yapımcı firma binası önünde toplandı.

Berfu Özlen
20 Haziran 2017 - 11:57
Gündem

Endemol Shine'ın Türkiye ofisinde büyük sorunlar yaşanıyor.

Uluslararası format ve orjinal yapım şirketi Endemol, Türkiye'deki yabancı format işini başarıyla yerine getiriyordu. Ancak dizi yapımcılığında çuvallayan şirkete tepkiler büyüyor. Dayan Yüreğim dizisinin oyuncuları daha önce paralarını alamadıkları gerekçesiyle şirketin Levent'teki ofisi önünde eylem gerçekleştirmişlerdi.

Kiralar dahi ödenmiyor

Geçtiğimiz gün ise, Endemol'ün yapımcılığını üstlendiği diğer diziler olan Paramparça ve Evlat Kokusu da aynı nedenle bir eylem düzenledi. Paramparça'nın başrol oyuncusu Erkan Petekkaya, sözleşmesi gereği parasını peşin almasına rağmen, arkadaşlarına destek olmak için eyleme katıldı.

Yapılan ortak açıklamada, "Dizilerin tamamı bitmiş olmasına rağmen, paramızı alamadık." diyen oyuncular ekledi, "Ödeme takviminden haberimiz yok. "60 ülkeye satıldı" diye övünüp, çalışanlarının parasının ödenmemiş olması çelişkilidir."

Ayrıca Paramparça dizisinin çekimler için kiraladığı Beykoz'da bulunan köşkün kirasının da ödenmediği öğrenildi. Köşkte set dekoru olarak kullanılan 190 adet eşyaya haciz konuldu.

Endemol'dan cevap geldi

Yapım şirketi Endemol ise yaptığı açıklamada, "Türkiye yönetiminde ciddi sorunlar tespit ettik, iki yöneticinin görevlerine son verildi. Tüm borçların yerlerini bulabilmesi için çalışıyoruz. Alacaklıların temsilcileriyle görüşmeler 16 Haziran itibarıylla başlayacaktır. Planlanandan fazla vakit almakta olduğu için özür diliyoruz" dedi.

"Mali düzenlemeler olmalı"

Mustafa Doğan ise konuyu HaberTürk'teki köşesine taşıdı. Doğan, bu olayın Türk dizi sektörüne girecek yabancı şirketlerin kararını olumsuz etkileyeceğini iddia ederken, şirketin mali bir sıkıntıda olmadığını öne sürdü.

Doğan'a göre, "dört işten birini tutturanın başarılı sayıldığı sektörde, Endemol'ün başarısız sayılmaması gerekiyor". Doğan, problemin mali kaynaklı olmadığını, şirketin "başka sorunları" olduğunu idda ediyor. 

Tüm bu problemlerin yanı sıra, rekabetin de yapım şirketlerine zarar verdiğini düşünen Doğan, sektörün bir dizi mali disiplin kurallarına sahip olması gerektiğini öne sürdü. 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin