Dizi, film ve marka ortaklıkları!

Son yıllarda film-marka ortaklıklarının her çeşidini daha çok görür olduk.

resim yok
09 Eylül 2013 - 10:39
Magazin

Son yıllarda film-marka ortaklıklarının her çeşidini daha çok görür olduk.

Bunlardan bahar aylarında Tiffany&Co.’nun The Great Gatsby filmi adına oluşturduğu koleksiyon oldukça etkileyiciydi. Şimdi de Gucci, Zafere Hücum (Rush) filminin oyuncularını giydirdi.

Gucci Kreatif Direktörü Frida Giannini, yönetmenliğini Oscarlı yönetmen Ron Howard’ın yaptığı ve 20 Eylül’de ülkemizde de vizyona girecek Rush için Gucci arşivinden filmin geçtiği döneme uygun kıyafetler seçmiş. Yönetmen Howard’ı Beautiful Mind ve The Paper filminden tanıyoruz seviyoruz, şahsen beğeniyoruz.

 

TUBA ÜNSAL YAZDI

''1970’lerde altın çağını yaşayan Formula 1’in heyecan ve tutkusunu, dünyanın en büyük ezeli rakiplerinden Niki Lauda ve James Hunt ikilisinin gerçek hikayesi üzerinden anlatan filmin başrollerinde bizdeki akranı Kıvanç Tatlıtuğ’a benzeyen Thor filminin Thor’u Chris Hemsworth, Daniel Brühl ve Doktor House dizisinin yıldızı Olivia Wilde yer alıyor. (Ama Gucci’nin seçtiği kıyafetleri giyme fırsatını bir tek Hemsworth ve Wilde elde etmiş.)

Bu iki ezeli rakibin, yarış pistinin dışında, özel hayatında yaşadığı psikolojik ve fiziksel baskıya da tanık olacağımız filmde, adından da anlaşılacağı üzere zafere doğru giden yolda “acele etme” durumu var.

“70’ler benim için her zaman ilham verici. Bu dönemlerde yarış pilotu olmaktan daha muhteşem bir meslek düşünülemez. Bu yüzden Ron Howard’ın Rush filminin kostümlerini tasarlamak, benim için çok heyecan verici bir iş oldu” diyen Frida Giannini’ye göre filmdeki karakterlerin Gucci ruhunu yansıtmaları kıyafetlerle birebir uyum sağlamış.

Filme verilecek desteğin kararı verilirken Gucci’nin Rush adındaki parfümünün ne kadar etkisi oldu bilinmez ama gayet akıllı ve eğlenceli bir ortaklığa benziyor.

 

BİZDE DURUM NASIL İŞLİYOR?

Türkiye’de gişe rakamları hâlâ sağlam zeminlerde seyretmediği için film sponsorlukları ve ürün yerleştirmenin çok da başarılı örneklerini göremiyoruz.

Gişesi garanti filmler ve her daim iyi iş çıkaran yapımcıları ayrı bir kulvarda değerlendiriyoruz. Cem Yılmaz ve BKM Film bunun en iyi örnekleri. Film yapım aşamasındayken daha sponsor marka ve vermek istediği mesaj çok güzel senaryoya yediriliyor. Geçenlerde Türkiye’nin önde gelen çikolata markalarından birinin Ata Demirel’in Eyvah Eyvah 3 filmi için ciddi bir meblağyı gözden çıkardığını duydum. Alınacak olan rakam neredeyse orta halli sıfırdan bir film bütçesini karşılayacak boyutta.

 

JAMES BOND VE İLHAMLARI

Firmalar gayet akıllı hamlelerle doğru filme senaryo müdehalesiyle girdiklerinde, hedef kitlenin bilinçaltına doğrudan hizmet etmiş oluyorlar. Hollywood’da ise olay almış başını gidiyor.

Filmlerin bütçelerini çıkarmalarını bırakın sadece marka işbirlikleriyle ciddi gelirler elde ediliyor. Skyfall filminde James Bond adı ve Heineken biraları yanyana gelince marka 45 milyon doları gözden çıkarıverdi ki sadece bu bütçe toplam film bütçesinin üçte biriydi. James Bond filmlerinin vazgeçilmezi arabalar da şahane markalarla anlaşılarak filme entegre edildiler ve tabi şahane ücretlerle. Aston Martin ve Range Rover bu filmde başı çeken araba markalarındadı.[reklam]

Macallan viski de Skyfall’da en göze sokulan markalardan biriydi. Sert adamlar viski içer mottosuyla bu işbirlikteliği “Salla ama çalkalama” repliğiyle hafızalarımıza kazınan Martini aşkını bir nebze olsun geride bıraktı. Bond ve Silva ilk kez buluşurlar ve 50 yıllık Macallan içilmeye başlanır. Filmi izleyen erkekler de sinema sonrası soluğu bir barda alır Beyoğlu’nda Macellan bulamasalar da orta halli bir viski sipariş ederek Bond’dan hallice bir havada takılırlar. Film boyunca bu marka iki ayrı sahnede daha karşımıza çıkacaktır.

Söz konusu isim erkek dünyasının idolü Bond olduğu için tasarım firmaları da bu fırsatı kaçırmadılar pek tabii. Daha pasif bir şekilde entegre olan Tom Ford ve Omega saatleri film sahnelerinde gözümüze gözümüze sokulmasa da sonrasında gerek sosyal medyada gerekse blog postlarında gayet akıllara kazındı.

 

GENÇ KIZLARA MASALLAR VE SEX AND THE CİTY

Genç kız rüyası olan Manolo Blahnik ayakkabılar aslında ne kadar arzu nesnemiz? Bu ayakkabıları Carrie Bradshaw bu kadar arzulamasaydı da ilgi alanımıza girer miydi?

Dizisine ve sonradan da filmlerine o kadar entegre olmuş bir marka ki Blahnik, bu sorunun gerçek cevabını sanırım bulamayacağız. Film moda dünyasının en arzulanan markalarıyla görücüye çıktı. Chanel, Louis Vuitton, Ferragamo, Roger Vivier, Prada, Hermes, Escada, Versace, Vera Wang, Christian Lacroix ve son olarak da filmin bir sahnesinin geçtiği Diane von Furstenberg mağazası ve markası filmin ana moda markalarıydı.

Amerikalı her genç kızın hayali evlilik teklifinin başrolü hediye markası Tiffany&Co. da Carrie’nin düğün hediyesi olarak akıllara kazınmıştır. Bu moda markalarıyla yapılan işbirlikleri ne kadar satışa ya da markanın algısına fazladan bir katkı yaptı bilemiyorum, zira zaten en hip markalar listesini çıkarın desem Sex and The City’nin sponsorluk dosyasını önüme koymanız kafi olur. Marka algısı dersek de moda ve Apple kelimelerini bir araya gelmesi bu dizi sayesinde olmuştur.

İlk bölümden film serisine kadar bu filmin adı olan seks ve şehir yazarı olan Carrie’nin yazılarını yazarken kullandığı bilgisayarın Apple marka olduğunu hepimiz hatırlarız. İtiraf edeyim yıllar önce aldığım yeşil Apple laptopum bu öykünmeyle hayatıma girmiştir.''

 

 

SİMPSON AİLESİ FARKLI  BİR FORMATLA TÜRK İZLEYİCİLERLE BULUŞUYOR! DETAYLAR!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin