resim yok
20 Haziran 2012 - 00:00

 

Küçük Kadınlar” dizisiyle iyi bir çıkış yakalayan Fulya Zenginer, beyazperdeye transfer oldu. Önce bir komedi filmiyle seyirci karşısına çıkan genç oyuncu, şimdi de korkutmaya hazırlanıyor. Yeni yayın dönemi başlamadan önce üçüncü filmini de çekmek isteyen Zenginer, risk almaktan korkmadığını söyledi. Zenginer, "dizideki öpüşme sahnesi yüzünden sevgilisinden ayrıldı" iddialarına da yanıt verdi: Evet doğru...
 
 
 
“Sağ Salim”, 18 Mayıs’ta vizyona girdi. Bu filmin kadrosuna nasıl dahil oldunuz? 
 
- Ben hep drama oynadığım için artık bir komedi filminde rol almak istiyordum. Allah sesimi duydu, “Tövbeler Tövbesi” dizisinin son çekim günü bu filmden teklif geldi. Senaryoyu okurken deli gibi güldüm. “Ben bu işte mutlaka olmalıyım” dedim ve teklifi hemen kabul ettim. 
 
Filmde nasıl bir karakteri canlandırdınız?     
 
- 20’li yaşlarda, Nihal isminde bir karakteri oynadım. Nihal çok sıradan bir kız, öyle çok belirgin bir özelliği yok. O yüzden ben de sıradan oynamayı tercih ettim. Yine de bu en sevdiğim rolüm oldu, çünkü oynarken çok eğlendim.
 
Peki komedide oynamak sizi zorladı mı?
 
- Yönetmenimiz Ersoy Güler’le çalışmak benim için büyük avantajdı. Çünkü o bana çok inanıyordu. Biri size inanınca, siz de iyi oynuyorsunuz. Bir de büyüklerim “Komedi en ciddi yapılacak iştir, ciddi oyna” dediler, ben de onların söylediğini yaptım. Şimdiye kadar aldığım tepkiler hep olumluydu, bu da beni çok mutlu ediyor.
 
Daha önce hiçbir komedi projesinden teklif gelmemiş miydi?
 
- Geldi ama senaryosunu sevmemiştim. “Sağ Salim”i okuyunca kabul ettim. Senaryosunu beğenmeseydim bunu da reddederdim.
 
Bir projeyi değerlendirirken her zaman önce senaryoya mı bakıyorsunuz?
 
- Evet, benim için en önemli olan senaryo. Oynayacağım karakter daha sonra gelir. Hikâyeyi beğenirsem karakterin özelliklerine bakarım.
 
Sizce komedide mi daha iyisiniz dramada mı? Bir kıyaslama yaptınız mı?
 
- Bilmiyorum ki... Ben ikisinden de çok büyük keyif alıyorum. Bu konuda kararı seyirci vermeli. Ben iki türde de gereken performansı gösterdiğime inanıyorum. Ama tabii bu yolda öğrenecek çok şeyim ve gidecek çok yolum var. 
 
 
Ağustos ayında da bir korku filmiyle beyazperdede boy göstereceksiniz... 
 
- Evet, “El Cin” 3 Ağustos’ta vizyona girecek. Drama, komedi ve korku projeleri peş peşe geldi, bir oyuncu daha ne ister ki!
 
“El Cin”i kabul etmenizin nedeni de senaryo muydu?
 
- Korku filmini de en az komedi filmi kadar istiyordum. Türkiye’de çok az korku filmi çekiliyor, çünkü çok riskli bir iş. Ben de risk almak istiyorum, çünkü tam risk alabileceğim dönemdeyim. Zıplarken düşmeyi göze alıyorum. Ayrıca “El Cin”in de senaryosunu çok beğendim. Beş gencin yaşadığı garip olayları konu alıyor. Ben de Zeynep isminde bir üniversite öğrencisini oynuyorum.
 
Dizilerle başladınız, sinema filmleriyle devam ediyorsunuz. Önümüzdeki yıllar için planlarınız neler?
 
- Şu anda güzel bir noktada olduğuma inanıyorum. Daha öğrenecek çok şeyim var ama plan yapmıyorum, sadece bulunduğum yerin tadını çıkarıyorum.
 
Hiç tiyatroyu düşünmediniz mi?
 
- Aslında önceden düşünüyordum, hatta teklif de geldi. Ama sonra anladım ki ben tiyatro yapmak istemiyorum. Birçok oyuncu ister, bense hiç istemiyorum. Ben sinema ve dizi oyuncusu olmak, bu iki alanda kendimi geliştirmek istiyorum. Tiyatroya aşık değilim ve o iş aşık olmadan yapılacak bir iş değil.
 
 
Sinemada ya da dizilerde canlandırmak istediğiniz özel bir rol var mı?
 
- Özel bir rol yok ama hayalim dönem dizisinde oynamak. Geçmişe dönmek, o eski kıyafetleri giymek istiyorum. 
 
Yaz geldi, yapıldı mı tatil planları?
 
- Tatil değil de, yeni bir diziye başlamadan önce araya bir sinema filmi daha sıkıştırmak istiyorum ben. Setlerde ruhum dinleniyor. 
 
Bu tempoda özel hayatınıza zaman ayırabiliyor musunuz?
 
- Hayatımda kimse yok, şu an olmasını da istemiyorum zaten. İlişkimle göz önünde olmayı sevmiyorum, işimle ön planda olmayı tercih ediyorum. 
 
Aşk, istemeyince yaşanmayan bir şey mi sizce?
 
- Bilmiyorum, aşkı tanımlayabilecek noktada değilim. Aşık oldum mu olamadım mı, onu da bilmiyorum. Tutkulu bir aşk yaşamadım henüz. Daha 23 yaşındayım. Galiba yaşarsam, bundan sonra tutkulu yaşayacağım.
 
 
Her oyuncunun kendine göre birtakım kuralları vardır, sizin de var mı?
 
- Benim tek bir kuralım var; senaryoya inanmak. Bunun dışında kurallarım yok.
 
Dizide öpüştüğünüz için sevgilinizden ayrıldığınız öne sürüldü, doğru mu bu?
 
- Evet, doğru... Ben işime aşığım. İşimle ilgili kararları da ben veririm. Başka kimse benim hakkımda karar veremez. Kim olursa olsun, ezer geçerim. Ailem de hep benim kararlarıma saygı duyar. Ben kararlarıma saygı duyulmasına alışığım.
 
 
Duyduğumuza göre Mahsun Kırmızıgül yeni bir dizi hazırlığındaymış ve size de teklif getirmiş. Nasıl bir proje bu, anlatır mısınız biraz?
 
- Şu an görüşme aşamasındayız. Mahsun Bey bir şeyler anlattı ama proje hakkında net bildiğim bir şey yok henüz. Senaryoyu daha okumadım. 
 
Yeni yayın dönemi için kesinleşen bir projeniz var mı?
 
- Çok teklif var. Hepsini kafamda oturtup hangisini daha çok istiyorsam onda olacağım. Aşık olacağım rolü bekliyorum.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin