resim yok
22 Mayıs 2008 - 00:00

Dizi yapımcılarının, oyuncuların, kamera arkasındaki teknik personelin hepsinin ortak şikayeti dizilerin uzunluğudur. Her hafta 100-110 dakika teslim edilen yapımlar tüm ekibi zora sokuyor. Bir Demet Tiyatro Star'da ilk yayınlandığında her bölüm 38 dakika olarak teslim ediliyordu. Böyle düşündüğümüzde ; Avrupa Yakası her hafta üç tane Bir Demet Tiyatro çekiyor. İşleri sit-com çektikleri için kolay görülebilir fakat dahada vahimi. Çekilen dramalar var ki, artık çoğu iki ekiple çalışıyor. İki ayrı set kurup iki ayrı yönetmen, iki ayrı ses ışık ekibiyle ancak yetiştirebiliyorlar bölümleri. Artık herkesin canına tak etmiş durumda. Yeni sezon için masaya oturan yapımcıların kanala dayattıkları tek şey sürelerin düşmesi. Bugün 100 dakika çekilen Avrupa Yakası, 65 dakika yapmak konusunda atv'yi ikna etmiş durumda. Diğer yapımcılar da aynı yolu zorluyorlar. Yeni dönemde Avrupa Yakası'nın yolundan gidecek dizi sayısı hiç az değil. Bu sürenin bir sinema filmine yakın olduğunu düşünürsek diziler ileri dönemde işinin bütçe denkleştirmenin ne kadar zor olacağını anlıyoruz. Derleme : Diziler.com Kaynak : Hurriyet

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin