Dizilerde aile ve çocuk hassasiyeti!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam, "Dizilerde ailenin korunması, şiddetin önlenmesi, çocuklarla ilgili daha doğru mesajlar verilmesi konusunda çalışma yapılacak" dedi.

resim yok
22 Nisan 2014 - 16:22
Magazin

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam, "Dizilerde ailenin korunması, şiddetin önlenmesi, çocuklarla ilgili daha doğru mesajlar verilmesi konusunda çalışma yapılacak" dedi.


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de çok sayıda dizi yayınlandığını, sektörün her geçen gün büyüdüğünü söyledi.

 

''GENİŞ BİR SEKTÖR''

Türkiye'nin büyüyen ekonomisi ve gelişen teknolojisiyle dizi sektöründe önemli hareketlilik yaşandığını dile getiren İslam, "Türkiye'de çok sayıda dizi var. Geniş bir sektöre dönüştü. Bu çok iyi bir şey. Artık dizi ihraç ediyoruz" diye konuştu.

Mevcut dizilerde ailenin ne kadar etkilenip etkilenmediğine dair bir istatistiğin şuanda ellerinde olmadığını belirten İslam, dizilerin yaşamdaki etkisine işaret ederek, çocukların doğru yönlendirilmesi ve ailelerin korunması konusunda hassas olduklarını ifade etti.

Diziler konusunda Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ile bir çalışma yaptıklarını vurgulayan İslam, ailenin korunması, şiddetin önlenmesi, çocukların menfaatlerini koruyucu mesajların verilmesi için dizi yapımcıları ve senaristlerle görüşüleceğini vurguladı.

 

ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak RTÜK'ye yürütecekleri çalışma hakkında bilgi veren İslam, şöyle konuştu:[reklam]

"Onlardan rica ettik. Dizilerde ailenin korunması, şiddetin önlenmesi, çocuklarla ilgili daha doğru ve çocuğun yüksek menfaatini koruyucu mesajlar verilmesi konusunda çalışma yapılacak.

 

''RTÜK'ÜN...''

RTÜK'ün böyle bir çalışması olacak. Onlar senaristleri ve dizi yapımcılarını davet edecekler. Bu konuda hassasiyet beklediklerini ve beklediğimizi bildirecekler. Umarım bu konuda dizi yapımcıları ve senaristler destek olur.

 

Bundan sonrası için 'evet dizilerimizin bize böyle bir katkısı var' diyebilecek bir noktaya geliriz."

Aile ve çocukların menfaatini koruyucu diziler de bulunduğunu belirten İslam, bu işi önemseyen ve ilgili çalışmalar yapan daha ziyade TRT dizileri olduğunu, onların olumlu katkısının alındığına dair dönüşlerin bulunduğunu sözlerine ekledi.

 

 

DİZİ SETİNDE KAZA! DETAYLAR BURADA!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin