Dizilerin kötü kızları bir araya geldi!

Onlar ekranın hem güzel hem de en çok kızılan karakterleri.

resim yok
15 Mart 2014 - 12:19
Magazin

Onlar ekranın hem güzel hem de en çok kızılan karakterleri.

 

Farklı dizilerde 'kötü kızı' canlandıran Burcu Biricik, Gözde Çığacı ve Elvan dişli canlandırdıkları karakterleri anlattı.


"Kötü kadın karakterler" deyince akıllara hemen Yeşilçam'ın fettan sarışınları geliyor. Genelde esas oğlana âşık olan, dizinin masum kızına tuzak kuran ve kötü yola düşmelerini arzulayan fettan karakter... Ortak özellikleri uzun ince sigara içmeleri, ağır makyaj yapmaları ve ille de sarışın olmalarıdır. Elbette Aliye Rona gibi esmer istisnalar da yok değil. Günümüz dizilerinin kötü kadın karakterleriyse Yeşilçam'dan epey farklı. İyi-kötü tanımını yapmak çok da kolay değil artık. Dizide seyredip de "Ne kadar kötü" diye eleştirdiğimiz bir karakteri ileriki bölümlerde haklı bulmaya ve hatta onu sevmeye başladığımız bile oluyor.

 

Gözde Çığacı, Elvan Dişli, Burcu Biricik son dönem dizilerde karşımıza çıkan kötü karakterler. Aslında salt kötü değiller hatta kimi zaman vicdanları su yüzüne çıkıyor ve karakterleri bir anda değişiyor. Zaten onlar da canlandırdıkları karakterleri "Âşık" ya da "Hırslı" gibi tanımlarla aklamaya çalışıyorlar.

 

Üç farklı dizide üç 'kötü' karakteri canlandıran oyuncularla bir araya geldik. Hem beyaz perdede geçmişe yolculuk yaptık, Yeşilçam'ın unutulmaz oyuncularını hatırladık hem de sokakta aldıkları tepkileri konuştuk.

 

HAYATTA TEK HAYALİM MUTLU OLMAK

- Oyunculuk hayatınızın neresinde?


- Aslında hiçbir zaman 'Ben oyuncu olacağım' diye bir karar vermişliğim yok. Yine de hayatımın her evresinde bir köşede duran birşeydi. Sonra küçük küçük adımlarla tamamen hayatım oldu.

- Kendinizi seyrederken ne hissediyorsunuz?


- Kendimi izlemekten sanırım pek hoşlanmıyorum. Her seferinde daha iyisini yapabilirdim diye kızıyorum kendime.

- Oynadığınız karakter dizinin masum kızı değil. Oysa her kötünün içinde biraz iyilik var mıdır?


- Aslında benim canlandırdığım karakter yalnızdı, mutsuzdu, kendini inandırdığı bir aşk vardı. Ama o elinden alınınca hırçınlaştı.

- Sizce iyi karakteri mi yoksa kötüyü oynamak mı daha zevkli, neden?


- İkisinin de verdiği haz bambaşka olsa gerek. Ama sanırım bir oyuncu için kötü karakter daha renkli olduğu için oynaması daha keyifli olabilir.

- Yeşilçam'ın kötü kadınlarından hangisi sizin favoriniz?


- Tabii ki Aliye Rona'yı herkes bu konuda tek geçer. Bir de esas adamın yanındaki gelmiş geçmiş tüm sarı peruklu ablalar... Ben hep onları ilgiyle izleyip eğlenmişimdir.

- Canlandırdığınız kötü kız karakteri sokakta nasıl tepki alıyor?


- Genelde seyirci kızmıyor aksine üzülüyor.

- Hollywood filmleriyle aranız nasıl? Size göre beyaz perdede gelmiş geçmiş en kötü karakter kimdi?


- Soysuzlar Çetesi filminde Alman SS subayını canlandıran Christoph Waltz diyebilirim. 1977'den beri oyunculuk yapmasına rağmen Avusturyalı aktörü 2009'da bu filmle tanıdık, en azından ben tanıdım. Zaten bu rolüyle de Oscar aldı.

- En kötü huyunuz nedir?


- Bu bir huy değil ama fazla saf kalpli, iyi niyetli oluşum... Bu yüzden çok kırılıyorum.

- Dizide oynamak söylendiği kadar zor mu?


- Ben işimi çalıştığım ekibi çok sevdiğim için sete gittiğimde çok mutlu oluyorum. Yaptığım işten çok keyif alıyorum ama muhakkak bizi çok zorlayan zamanlar oluyor.

 

YOLDA ÇEVİRİP 'YAZIK SANA' DİYORLAR

- Oyunculuğa nasıl karar verdiniz?


- Vallahi ben de anlamadım. Önceleri sürekli oyun izliyordum sonra tiyatro yapmaya başladım. Derken kendimi konservatuarda buldum. Her şey olup bittiye geldi anlayacağınız.

- atv'nin sevilen dizisi Bugünün Saraylısı'nda oynuyorsunuz. Kendinizi televizyondan izlerken ne hissediyorsunuz?


- Bazen eleştiriyorum 'Niye orada öyle yapmışım?' diye kızıyorum kendime. Bazen de bir tanıdığı görmüşüm gibi gevrek gevrek sırıtırken buluyorum kendimi.[reklam]

- Bir kadın âşık olunca kötü olabilir mi?


- Sanırım olur. Benim dizide canlandırdığım Süreyya karakteri aslında neredeyse dizideki en içten, en açık sözlü kız. İyi yürekli ve sadık bir âşık sadece. Ama her kadın gibi sevdiği adam için yapamayacağı şey yok. Bu kötülük gerektiriyorsa onu da bir dakika bile düşünmeden yapar.

- İyi mi yoksa kötü karakter mi canlandırmayı tercih edersiniz?


- İyi gibi görünen kötüyü canlandırmak epey zevkli olabilir.

- Canlandırdığınız karakter yüzünden sokakta ne gibi tepkilere maruz kalıyorsunuz?


- 'Ay kızım sana kıyamam, deli deli geziyorsun ortalıkta. İyileşemezsin sen o anneyle' diyorlar genelde.

- Sizce kime kötü denir?


- Kesinlikle göreceli. Toplumun koyduğu kural, kaide, yasak, günah, ayıp ne varsa kötü ona göre belirleniyor ve şekil alıyor.

- Sizin geçek hayatta en kötü huyunuz nedir?


- Bunu ben bilemem tabii ama kardeşim alıngan olmamdan yakınır.

- Bugüne kadar sizi en zorlayan sahne hangisi oldu?


- Akşam vakti sırt üstü denize atladığım bir sahne vardı. Sekiz tekrar çektik. Dördüncü atlayıştan sonra sahneyi izledim yanımda denizanası duruyordu, o andan sonraki atlayışlar çok zor oldu.

 

FAVORİ KÖTÜ KADINIM ALİYE RONA

- Hangi hayallerle ve neden oyuncu olmaya karar verdiniz?


- Küçükken müzikle ilgilendim, solfej dersleri aldım, keman çalmaya başladım. Bu arada resmi de çok seviyordum şarkı söylemeyi de... Hayal dünyasına dalıp, kafamdaki karakterle yaşıyordum. Karmakarışık bir ruh halindeydim yani. "Ailem bu çocuk neden bu kadar dalgın, niye bizi duymuyor, kulaklarında problem mi var?" diye beni kaç kez doktora götürdü. Kafamdakileri benden başka kimse bilmiyordu. Sonra baktım ki oynamayı da sanatın diğer dallarını da çok seviyorum, "neden tiyatro olmasın?" dedim.

- İyi karakteri mi canlandırmak daha keyifli yoksa 'Kötünün hakkını ancak iyi oyuncu verir' mi diyorsunuz?


- Ben iyi bir insan olduğum için, tabii içinde kötüyü de barındıran, iyi karakter oynamak daha kolay geliyor. Daha ben gibi... Kötüyü oynarken içindeki o kötü kızı çıkarmak gerekiyor. Ama oyunculuk adına hepsi zevkli...

- Sizin en beğendiğiniz kötü karakteri canlandıran oyuncu kimdi?


- Aliye Rona favorimdir, bayılırım izlerken. Bir kadına kötülük bu kadar mı yakışır? Sanki gerçek hayatta da görseniz suratınıza bir tane yapıştıracakmış gibi gelirdi bana hep. O ne kin dolu bakışlar!

- Canlandırdığınız karakter yüzünden sokakta tepki alıyor musunuz?


- 'Sen yok musun sen, bir rahat durmuyorsunuz ama biz yine de sizi seviyoruz' diyenler oluyor. 'Kötüsünüz ama haklısınız bir yerde' diye savunuyorlar. Yanİ hem kızıyor hem de sanki aynı olaylar onların başına gelse aynısını yapacaklarını düşünüp, hak veriyorlar. Bir keresinde bir teyze 'Hayret biraz vicdanın varmış!' senin dedi.

- Sizin en 'kötü' huyunuz nedir?


- Bir şeyden memnun değilsem hemen dile getirmem, fazlasıyla sabrederim. Sonra da alakasız küçük bir olayda patlarım. Kimse anlam veremez.

- Dizide oynamak çok mu zor, anlatılanlar ortada?


- Zor ama emeğini izleyince mutluluk veriyor. Diziden önce sadece tiyatroda oynamıştım. Onun da zorlukları var tabii ama dizi şartları çok ağır. Saatlerce çalışıyor, ertesi gün çok az uykuyla tekrar çalışıyoruz. Günde 18 saat çalıştıktan sonra robot gibi hissediyor insan.

- İyi para kazanıyor musunuz, neye yatırım yapıyorsunuz?


- Daha yeni başladım. Yatırım yapmıyorum gerekirse aileme veriyorum.

- Tanınmak biri olmak hayatınızı değiştirdi mi?


- Çok fazla değişiklik olmadı. Ama tabii yolda görüp 'O siz değil misiniz?' gibi yaklaşımlar oluyor ve bunlar güzel. Ama bir de hiç ummadığım anda sözde çaktırmadan bakıp beni işaret edenler oluyor. O an restorandaysam yemek yiyemiyorum, mağazadaysam kıyafet deneyemiyorum.

 

 

BUGÜNÜN SARAYLISI'NIN AYŞEN'İNİN DİZİYE DAİR AÇIKLAMALARI BURADA!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin