Doctor Who'da 12. Doktor belli oldu!

İngiliz BBC televizyonu, bilim kurgu dizisi Doctor Who'da yeni dönemde başroldeki doktor karakterini İskoç oyuncu Peter Capaldi’nin canlandıracağını açıkladı.

resim yok
05 Ağustos 2013 - 14:51
Magazin

İngiliz BBC televizyonu, bilim kurgu dizisi Doctor Who'da yeni dönemde başroldeki doktor karakterini İskoç oyuncu Peter Capaldi’nin canlandıracağını açıkladı.

 

Ve açıklandı!


BBC’nin bir başka televizyon dizisi "The Thick of It"te hükümetin küfürbaz iletişim sorumlusunu canlandıran Capaldi, Doctor Who rolünü Matt Smith’ten devralacak.

 

2010'dan beri Smith idi

Matt Smith bu karakteri 2010 yılından bu yana canlandırıyordu.

Oscar ödüllü Peter Capaldi, Doctor Who rolündeki 12. oyuncu olacak.

Capaldi, BBC’de kararın açıklanmasından sonra yaptığı açıklamada, "Artık bu sırrı taşımaktan kurtulmak olağanüstü bir şey" dedi.

 

Favoriydi


Peter Capaldi İngiltere’deki bahis şirketlerinin de favorisiydi.

Capaldi 2008’de, dördüncü sezondaki Pompei'nin Ateşleri bölümünde Romalı tüccar Caecilius’u canlandırmıştı. Ayrıca Torchwood'da da oynadı.

1994'te en iyi kısa macera filmi Oscar'ını alan Capaldi, film ve diziler dışında tiyatro oyunlarında sahne alıyor, TV dizileri ve belgesellere senaryolar yazıyor.


'Role ayna önünde çalıştım'

1963’teki ilk Doctor Who karakteri William Hartnell gibi 55 yaşında olan Capaldi, "Bu rolü canlandırmamın istenmesi büyük bir ayrıcalık. Tıpkı doktor gibi korku ve sevinç içindeyim. Çekimlere başlamak için sabırsızlanıyorum" dedi.

Böylece en yaşlı doktorlardan biri olmaya hazırlanan Capaldi'nin aksine, selefi Matt Smith doktoru canlandıran en genç oyuncuydu.
[reklam]
Dizinin senaristi ve yapımcısı Steven Moffat, yeni aktörünü "kuşağının en yetenekli oyuncularından biri" olarak tanımladı.

Moffat, evinde yapılan gizli denemeden sonra Capaldi’nin bu role seçildiğini söyledi.

Çocukluğundan beri Doctor Who hayranı olduğu bilinen Capaldi de dizinin metnini internetten indirdiğini ve ayna önünde prova yaparak seçmelere hazırlandığını belirtti.

 

Prag'da öğrendi

Peter Capaldi diziye kabul edildiğini Prag’da film çekimleri sırasında öğrendiğini söyledi.

Kariyerinin en yoğun dönemlerinden birini geçiren İskoç oyuncu bu yıl ayrıca Wikileaks kurucusu Julian Assange'ın öyküsünü anlatan Beşinci Kuvvet (The Fifth Estate) filminde Guardian editörü Alan Rusbridger'ı canlandıracak.

 

 

THE CW'DAN PRÖMİYER TARİHLERİNDE DEĞİŞİKLİK! DETAYLAR BURADA!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin