resim yok
11 Temmuz 2012 - 00:00

 

Oyuncu Cansel Elçin’i Kanal D’nin yeni dizisi ‘Kötü Yol’da ‘Yönetmen Kenan Yılmazer’ karakterinde izleyeceğiz. Kısa bir süre önce evlenen Elçin’le yeni projesini ve özel hayatını konuştuk
*  Bu kez farklı bir imajla karşımıza çıktınız...
Dönem işi olduğu için bu bıyık modelini taşımak istedim. Modern hayatta böyle bıyık bırakan çok azdır herhalde. Saçlar da farklı oluyor tabii.
 
* ‘Kötü Yol’da yer almak istemenizin nedenleri neydi? Senaryo mu yoksa  karakter mi?
Senaryonun inandırıcılığına baktım. Faruk Turgut bu işi gerçekten sahiplenmiş. En küçük detayına kadar ilgileniyor. Her şey biraz doğal gelişti aslında. Bir an bile “Acaba ben bu rolü yapabilir miyim?” diye düşünmedim. Arkadaşlarım, bana en uygun karakterin ‘bu’ olduğunu söylüyor. Ben kendimi göremiyorum tabii. Zaten biz oyuncuların en büyük sorunu da o, kendimizi göremiyoruz. İzlediğin zaman da bir garip oluyorsun. 
 
* Dizide ‘Kenan Yılmazer’i oynuyorsunuz. Karakterle kendinizi özdeşleştirdiğiniz oldu mu?
Hayalperest oluşu... Kendi filmlerini çekmek isteyen bir yönetmen. Tek deşarj olabileceği yer orası. Dramatik bir geçmişi var. Bir tarafta nişanlısı ‘Leman Aksular’, bir tarafta anne baskısı. O yüzden film yapmak istiyor. Ama filmi çok fazla ilgi çekmiyor, gişe yapmıyor. Dönemin en büyük starlarından biri ‘Leman Aksular’la birlikte. Bu yüzden de medyatik. Arıza bir durum var aralarında ama birbirlerini çok iyi tanıyorlar. ‘Leman’ı Ezgi Mola oynuyor. Türkiye’nin Marilyn Monroe’su. O kadar rahatım ki onunla, sanki yıllardır tanıyorum. 
 
* Diğer rol arkadaşlarınızla aranızla nasıl?
Kadro çok doğru. İlker (Aksum), Şükran (Ovalı), Ali Ağabey (Erkazan) hepimiz aynı dili konuşuyoruz. Bizim derdimiz oyunculuk, başka derdimiz yok. En iyi performansımızı sergilemeye çalışıyoruz. İlker’le ‘Küçük Kıyamet’te çalışmıştık. Acayip bir oyuncu. “İlker, sen bu projede varsın değil mi?” dedim, “Kanka varım” deyince “Tamam” dedim.
 
 
* ’Kenan’ karakterine nasıl hazırlandınız? 
Önce Orhan Kemal’in kitabını okudum. O dönemde bir film ekibi nasıl olur, onu bayağı araştırdık. Gerçekten Yeşilçam film ekipleri gibi oldu. Adamın daha çok psikolojisine çalıştım. Bir yerde kendini ifade etmesi gerekiyor. Bu yüzden zaten sinemacı oluyor, dertlerini anlatmak için. Kendi dünyasını değiştirmek istiyor. 
 
* Hikaye 1960’larda geçiyor. Dönem işinde çalışmak keyifli mi? 
Daha naif oluyor dönem işleri. Cep telefonu yok mesela. Cep telefonundan kurtulmuş oluyorsun (gülüyor). Artık doğru düzgün bir senaryo yazmak çok zor. Çünkü normal hayatta bilgiye ulaşmak o kadar basit ki. O yüzden geçmişi ya da geleceği anlatan senaryoları daha yararlı buluyorum. Aşkı da anlatmak çok zor. Her şeyi tüketiyoruz. 
 
* Siz aşkı buldunuz ama.  Kısa bir süre önce Pınar Apaydın’la evlendiniz.
Evet. İstediğimiz gibi bir düğün oldu. Çok güzeldi. Düğünde hem ailenizi mutlu ediyorsunuz hem de uzun süredir görmediğiniz arkadaşlarınızı bir araya getirmiş oluyorsunuz. Ailelerimiz ve çok yakın arkadaşlarımız vardı. Beni en çok mutlu eden şey, Fransa’dan gelen arkadaşlarımla bir arada olmaktı. 
 
* Balayına çıkabildiniz mi?
Zaten biz gezmeyi çok seven insanlarız Pınar’la. Bayağı gezdik. İlk fırsatta yine bir yerlere gideceğiz.  
 
* Doğru insanın Pınar olduğuna nasıl karar verdiniz?
Hemen anlıyorsunuz, belli oluyor. Biz, 1-1.5 seneden beri beraber yaşıyoruz. Uzun süre önce evlenmeye karar verdik. Çok aşık oldum, seviyorum. Tanıdıkça gerçekten onunla uzun bir yolculuğa çıkabileceğimi anladım. Huzur çok önemli bir şey. Huzurluyum Pınar’la. Huzurun olduğu yerde aşk vardır.
 
 
* ‘Kötü Yol’ bir Yeşilçam  uyarlaması. Sizin tekrar tekrar izlediğiniz Yeşilçam filmleri hangileri?
5-6 yaşımdayken ağabeyim beni açıkhava sinemasına götürürdü  Tire’de. ‘Çiçek Abbas’, ‘Vurun Kahpeye’, ‘Hababam Sınıfı’... Ama en sevdiğim filmlerinden biri ‘Selamsız Bandosu’dur. O dönemde o senaryoyu yazıp, öyle bir konuyu işlemek... O filmle şu anda Cannes Film Festivali’nde ödül alabilirsin. Şener Şen’in oynadığı en güzel filmlerinden biri. 
 
* Beğendiğiniz Yeşilçam  oyuncuları kimler?
Şener Ağabey’i çok seviyorum. Çok değerli bir aktör. Sadri Alışık var. Çok şanslıyım, Şemsi İnkaya’yla ‘Kırık Kanatlar’da çalıştım.
 
* Gündeminizde bir sinema filmi var mı?
Fransa’daki bir arkadaşımın projesinde oynamak istiyorum. Biraz aksiyon-komedi tarzında bir film. Onun dışında önümüzdeki yaza 1-2 proje olabilir.
 
 
Kötü Yol’, Orhan Kemal’in aynı adlı romanın televizyon uyarlaması. 1960’lı yılların İstanbul’unda, Yeşilçam’da geçiyor. Dizinin başrollerini İlker Aksum, Şükran Ovalı ve Cansel Elçin paylaşıyor. İlk bölümü Adana’da çekilen dizi, sinema yıldızı olmak için Adana’dan İstanbul’a kaçan bir genç kızın öyküsünü anlatıyor.  

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin