Ebru Akel'in eğlenceli hamilelik serüveni!

Akel'in eğlenceli hamilelik serüveni

resim yok
12 Haziran 2014 - 12:16
Magazin

Akel'in eğlenceli hamilelik serüveni

Geçen yıl anne olan sunucu Ebru Akel, hamilelik dönemine ait kişisel tecrübelerini, 'Hamilelik Serüvenim' adlı kitabında topladı

Ebru Akel, kitabında hamile olabileceği fikrinin aklına ilk düştüğü andan, doğum sonrası kilo vermeye kadar uzun bir süreci anlatıyor.  


Ayrıca beslenme ve egzersiz önerileri, psikoloji, moda, cit bakımı gibi pek çok konuda anne adaylarına tavsiyelerde bulunuyor...

 

BESLENME İÇİN UZMANA BAŞVURDU 

Hamile olduğunu öğrenen Ebru Akel'in ilk işi, bir beslenme uzmanına danışmak oldu. ''Beslenme konusunda çevrenin yaptığı baskı, sıkıntı yaratabilir'' diyen Akel, bir profesyonelle çalışmanın işleri kolaylaştırdığını söylüyor.

Sunucu; mevsim sebze ve meyveleri, yumurta, kırmızı et, balık, baklagiller, süt ve süt ürünleri, ceviz, hurma, badem ve bulguru sofrasından eksik etmemiş.

 

BOL BOL PİLATES, YOGA VE YÜRÜYÜŞ 

Uzun yıllardır yaptığı pilates ve yogaya ilk üç ayın ardından devam eden Akel, ''Hamilelik pilatesi diye bir şey yok. Hamileliğin getirdiği kısıtlamalar yüzünden, kişiye göre planlanan ve seçilen birkaç aparatın kullanıldığı seanslar var'' diyor.

 

ARKADAŞINDAN 'ŞIK HAMİLE' TÜYOLARI ALDI

Tasarımcı arkadaşı Tuvana Büyükçınar'dan şık bir hamile olmanın ipuçları öğrenen Ebru Akel, ''Beğendiğim her şeyi giydim ama iki beden büyüklerini... Renkli taytlar kurtarıcım oldu'' diye ekliyor.

 

PSİKOLOG DESTEĞİNE İHTİYAÇ DUYDU

Bu süreçte sevinç, mutluluk, coşku, tedirginlik ve merak gibi duygular birbirine karışabiliyor. Akel, süreci 'hafif atlatmak' için bir uzmandan yardım aldı.[reklam]

KİŞİSEL BAKIMINDAN ÖDÜN VERMEDİ

''Yüzümüze sürdüğümüz ürünlerin içinde neler var diye araştırma yaptım ve parabensiz olanları kullandım'' diyen Akel; hamileliğin dördüncü ayından itibaren saçlarını bitkisel boyayla boyattırdı; bakımından ödün vermedi.

 

İLK BULUŞMA

''Doğumdan çıkıp odaya geldiğimde ve Eren'i kucağıma aldığımda; çok duyduğum ve herkesin de deneyimlediğini tahmin ettiğim o müthiş etkilenme anını ben de yaşadım. Anne ve bebeğin buluşması, bebeğe ilk süt verme hali... Galiba ilk kez o an anne olmayı anlamaya başlıyorsunuz!''

 

DOĞUM SONRASI TAVSiYESi

''Hamilelikten önce 56 kiloydum. 16 kilo aldım. İdeal kiloma dönmek için 6 kilom var. Bir öneri; sütünüzün sağlığı için tartılarla ilk günlerde vedalaşın. Bedeninizle barışık olun yeter; kilolar, sağlıklı beslenme ve sporla gidecek zaten.''

 

VİTAMİN ÇORBASI

Malzemeler

* 1 yemek kaşığı zeytinyağı
* 2 orta boy soğan
* 1 diş sarımsak
* 1 çay kaşığı zencefil
* 1 silme çay kaşığı karabiber
* 350 gr. balkabağı
* 1 su bardağı tavuk suyu
* 1 su bardağı  light süt
* 2 yemek kaşığı  yulaf ezmesi

Hazırlanışı: Balkabağını üzerini kapatacak kadar suda haşlayın. Soğan ve sarımsağı yağda soteleyip balkabağına karıştırın. Karışımı mikserden geçirin, tavuk suyunu ve sütü ekleyerek 10-15 dakika pişirin. Baharatları katıp, kendi sıcağında demlenmeye bırakın. Servis ederken üzerine yulaf ezmesini koyun. Afiyet olsun!

 

 

ÜNLÜLERİN NURİ BİLGE CEYLAN MESAJLARI! DETAYLAR BURADA!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin