Ekin Türkmen'den aşk hayatı ve sağlığına dair açıklamalar!

'Aşk Emek İster' adlı dizide izlediğimiz Ekin Türkmen, aşk hayatı ve sağlığına dair açıklamalar yaptı.

resim yok
18 Temmuz 2013 - 14:18
Röportaj

'Aşk Emek İster' adlı dizide izlediğimiz Ekin Türkmen, aşk hayatı ve sağlığına dair açıklamalar yaptı.

Gerçek bir Cihangir’li o… Bu semtte oturmaktan keyif alıyor… Gezi Parkı direnişleri sırasında polisin sokaklarına ilk hedef olarak sıktığı biber gazından evindeyken bile etkilendiğini söylüyor…

Geçen Pazar ekrana gelen ‘Aşk Emek İster’ dizisinde fabrika işçisi Deniz rolünde izlediğimiz Ekin Türkmen’le Cihangir’deki kafelerden birinde konuştuk…

 

İşte Türkmen'in açıklamaları

Kendini gerçek bir Cihangirli gibi görsen de İzmirlisin. Bu yüzden özgüvenin sağlam, cesur ve gözüpeksin… Gezi Parkı olayları sırasında neler yaşadın?

Gezi Parkı olayları nedeniyle kafam çok karışık. Ben sanatçıların sokaklara dökülmesinden çok bir film, bir konser gibi sanat etkinlikleriyle olayı uluslar arası boyutlara taşıması gerektiğine inanıyorum. Ancak yine de kendimi bir anda Gezi Parkı’nda bulduğumu itiraf edebilirim. Bu arada polisin sıktığı biber gazını da yedim. Arkadaşlarım oradaydı ve onların yanındaydım. Önce ağaçlarla ilgiliydi, AVM’nin yapılmasına karşı bir eylemdi. Sonra saldırı oldu, çadırlar yakıldı. Bu gerçek bir şiddet, orantısız güçtü. Keşke konuşularak halledilseydi. Orada olanların amacı parkı korumaktı. Hepsi Atatürkçüydü… Daha sonra illegal grupların provokasyonları devreye girdi, ortalık karıştı. Polisin sıktığı inanılmaz miktardaki biber gazı, Cihangir’deki evimin odalarına kadar girdi ve sokağa çıkmasam da beni etkiledi.

Gezi Parkı olaylarından sonra Ekin Türkmen ne düşünüyor?

Gezi Parkı olayları bana, basının sınırlı bilgi verdiğini, bu ülkede bilmediğimiz çok şeyin olduğunu, gençlerin zekalarıyla esprileriyle haklarını savunmaları karşısında şapka çıkartılması gerektiğini öğretti… Bir gün sevindik, bir gün üzüldük, ağlarken gülüp manikdepresif olduk ama her şeye rağmen çok şey öğrendik.

Hem yeni dizi ‘Aşk Emek İster’, hem iş kadını olma hamlesiyle Ekin Türkmen sanki birden bire atağa kalktı…

Dizi çalışmalarının ne zaman başlayacağı ya da sonlanacağını bilemiyoruz, oyuncuların elinde olan bir şey değil. Ancak, applebox.com.tr sitesini kurmayı çok uzun zamandır planlıyordum. Bu site ihtiyaçtan doğdu. İzmir’den İstanbul’a geldiğimde arkadaşlarım ve ben büyük zorluklar çektik, nasıl bir yol izleyeceğimizi bilemedik.

Nasıl zorluklar çektin ya da çekiliyor?

Ben o dönemde ajansla çalışmıyordum ve menajerim de yoktu. Kendimi gösteremiyor, sesimi duyuramıyordum. Oyuncusun ama işin ticari boyutundan uzaksın, sözleşmeleri bilemezsin, ücretle ilgili pazarlamaları yapamazsın… Benim yanlış sözleşme yapan, parasını alamayan çok arkadaşım oldu. İşte o dönemden beri keşke bir site olsa ve bu sektörde kendini göstermek isteyenler buradan sesini duyurabilse diye düşünmeye başladım. CV’imizi, videolarımızı oradan paylaşabilir, yapımcılara yönetmenlere daha çabuk ulaşılabilir diye düşündüm. Siteyi böylece kurdum. Oyuncusundan ışıkçısına kadar bu sektörde iş arayan herkes buradan yararlanabilecek. Bu site bir sosyal sorumluluk projesi misyonu taşıyor. Artık, Anadolu’daki oyuncu, yönetmen, senarist adayları İstanbul’a gelmeden bu site aracılığıyla sesini duyuracak, ilgili kişilerle iletişime geçecek, dahası iş de bulacak. Şimdi menajerim Özgür Aras’la çalışıyorum, sitede bir cast ajansı kurduk. Böylece televizyon ve sinema sektörüne yeni yüzler kazandırmayı hedefledik.
[reklam]
Yeni keşfedilen oyuncular var mı?

İlk keşfimiz Serbay Üçyiğitler oldu. Oyunculuk dersleri almaya başlayan Serbay, yeni yayın döneminde iddialı bir gençlik dizisinde oynayacak. Şimdi bize gençlerden çok talep geliyor. Sitemizin şu an bin üyesi oldu. Yeni şöhretli oyuncuların çıkmasına vesile olursam çok sevinirim.

Her şeyin başı sağlık… Bir ara “Ekin Türkmen kanser oldu” denildi, hayranların üzüldü. Herkes sağlığını merak ediyor…

Sağlığım yerinde çok şükür. Annem sekiz yıl önce meme kanseri oldu ama şu anda çok şükür iyi. Benim ve kız kardeşimin rutin kontrollere gitmemiz gerekiyor. Son kontrolüm haber olunca yanlış anlaşılma yaşandı. Çok şükür kanser değilim!

Pazar akşamı başrolü Furkan Palalı ile paylaştığın ‘Aşk Emek İster’ dizisi ekrana geliyor. Dizide fabrika işçisi Deniz rolündesin. Alışabildin mi rolüne?

Fabrika işçisi Deniz’e alıştım, üstelik onun sendikal faaliyetlere girişmesi bana keyif de veriyor. Bu diziyle birlikte ilk kez bir fabrikaya girmiş oldum. Hiç güneş almayan bir mekanda sabahtan akşama kadar çalışan insanların hayatlarını anlatıyoruz. Deniz, her an işinden olma korkusuyla çalışanlara sendika bilincini aşılamaya çalışıyor. Furkan (Palalı)’ın oynadığı Demir ise hikayede fabrika sahibinin oğlu pozisyonunda. Babası, onu cezalandırıyor ve fabrikada işçi olarak çalışma cezası veriyor.

Deniz ve Demir de birbirine aşık oluyor.

Evet ama Deniz, Demir’i gerçek işçi sanıyor, fabrika sahibinin oğlu olduğunu bilmiyor.

Bu konu çok mu hayal, çok mu eski Türk filmlerine benziyor…

Aşkın büyüsünü asla unutmamak gerekiyor. Demir yalan söylese de bu aşk gerçek. Eski Türk filmi tadında aşkların hala olduğuna inanıyorum. İnsanlar üzülmekten, aldatılmaktan, kırılmaktan korkuyor. Herkes rahat olsa, o eski aşklar yeniden yaşanabilir. Hayat kavgası, aşkın büyüsünü bozuyor… Herkes çok gergin. Biraz sakinleşsek, belki her şey daha bir rayına oturacak.
 


Murat Dalkılıç’la aşk yaşadın ve ayrıldın. Bu ayrılık aşka bakışını etkiledi mi?

Yaşadığım her aşk beni olgunlaştırıyor. Her yeni ilişkim daha güzel oluyor.

Senin gibi İzmirli olan Sezen Aksu, eski eşleri ve sevgilileriyle dost kalır, arkadaş olur… Ekin Türkmen de ayrıldığı sevgilisiyle arkadaş kalabilir mi?

Ben arkadaş olamadan, ilk görüşte aşık olurum ve bu aşk bir anda ilişkiye dönüşür. Dolayısıyla ayrılık sonrası da arkadaş kalamam.

‘Küçük Kadınlar’ dizisinde oynarken ayrılmıştın. “Belki ben de tükenmişlik sendromu yaşadım” demiştin… Meryem Uzerli gibi mi?

Ben her şeyi sevgiyle ve büyük bir istekle yaparım. 10 yıl durmadan çalışmıştım ve bir anda bıkkınlık geldi. Sete gitmek işkence gibiydi. O halde diziye devam etmek bana inanan seyirciyi aldatmak olurdu. Onlara bu saygısızlığı yapmak istemedim. Bir yıl dinlendim, Amerika’ya gittim geldim ve düzeldim. Meryem Uzerli’ye de dinlenmek iyi gelecektir.

Oyuncuların sendikasını konuşalım o zaman…

Son iki yıldır Şebnem Sönmez’in Memet Ali Alabora’nın önderliğinde oyuncuların sendikal faaliyetleri başlatıldı. İlk adımı kanalların ve yapımcıların atması gerekiyor. Ben sendikaya üye değilim.

Niye sendikaya üye değilsin?

Oyuncuların biraraya gelerek bir şey başaracağına önceden inanmıyordum. Ayrıca devlet bizi sanatçı olarak kabul etmiyor. Yönetmenler, şarkıcılar sanatçı kabul ediliyor. Biz oyuncuları üreten insan kategorisinde görmüyorlar.

Ekin Türkmen kendini çok iyi bir komedi oyuncusu olarak gördüğünü söylüyor, doğru mu?

İyi bir komedi oyuncusu olduğumu düşünüyorum ama hiç komedi tarzı bir rol teklifi almadım. Komik şeyler bana daha ciddi geliyor. O tür roller çok daha önemli. Feriştah karakterini keşke ben oynasaydım. Komediyi Ata Demirer, Yılmaz Erdoğan ve Şener Şen’le oynamayı çok isterim. Hikayelerim var ama senaryo şeklinde yazamıyorum. Kaliteli komedi çoğalsa ve artık insanlarımızın yüzü gülse… Bir Fatih Akın filminde oynamayı da çok arzuluyorum.

 

 

EKİN TÜRKMEN KİMİNLE YAKALANMIŞTI? DETAYLAR BURADA!

 

AŞK EMEK İSTER 10. bölüm fragmanını izlemek için tıkla!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin