En çok izlenen 50 popüler dizi

Yüzlerce dizi arasında kaybolup "Ne izlesem?!" diye düşünmeyi artık bırakın. İnternet üzerinden dizi ve film izleme hizmeti veren Netflix'in en çok izlenen 50 dizisini sizler için derledik.

resim yok
20 Nisan 2016 - 15:27

Yabancı dizilerde her kategoride bulunan yüzlerce çeşit sebebiyle ne izleyeceğinize karar veremiyorsanız bu yazımız tam da size göre. Netflix üzerinden en çok izlenen ve puanlanan 50 yapımı sizler için sıraladık. İlginizi çekebileceğini düşündüğümüz yapımlar şu şekilde:

 

16-04/20/damages.png

#50 - Damages

Burası Hewes & Associates hukuk firması... Bu avukatlık firmasının sahibi ise yılların tecrübesiyle mangalda kül bırakmayan, güçlü avukat Patty Hewes. Mesleğe henüz yeni atılan genç ve idealist avukat Ellen Parsons içinse Patty Hewes'in firmasında çalışmak insanın karşısına ömründe bir kez çıkacak bir şans. Bu şansı kariyeri için iyi değerlendirmek çalışkan ve özverili Ellen için çok önemli.
Hırslı Patty Hewes ise Ellen'ı kanatları altına alarak, milyarder Arthur Frobisher'ın davasına dahil ediyor. Frobisher'ın onlarca eski çalışanının hakkını yiyerek, aileleri mağdur ettiği ama gücünden dolayı kimsenin de de ona zarar veremediği biliniyor.
Hewes & Associates hukuk bürosu şimdi bu milyardere karşı tüm gücüyle amansız bir hukuk savaşına giriyor..

 

16-04/20/sense8.jpg

#49 Sense8

Bilim-Kurgu dizisi olacağı açıklanan Sense8; dünyanın 8 farklı yerinde yaşayan 8 ayrı kişinin gizemli bir bağlantısının olduğu bir konuyu ele alacak... Birleşik Krallık (UK), Seoul, Mumbai, Nairobi, Berlin, Mexico City, San Francisco ve Chicago. Her bölümde bu 8 yere/kişiye de ziyaretimiz olacak. Bu 8 kişiden kimisi tüm grubu bir araya getirmeye çalışırken, kimisi de diğerlerini öldürmeye çalışacak. Hikâye; Meksikalı bir pembe dizi yıldızı, İzlandalı bir parti kızı, Alman bir hırsız, Koreli bir iş kadını, Afrikalı bir otobüs şoförü, transseksüel bir Amerikalı blogger, diğerlerine de görünebilen Afro-Amerikan bir adam ve onun tam zıt karakterine sahip “Mr. Whispers” olarak bilinen bir adam ekseninde gelişecek ve şekillenecek...

 

16-04/20/sons-of-anarchy-table.jpg

#48 Sons Of Anarchy

Dizi, Kaliforniya'nın küçük bir kasabasında kanun adamlarına karşı kendi yasa dışı varlıklarını korumaya çalışan bir motorsiklet çetesi olan "Sons of Anarchy Motorcycle Club" ve etraflarında geçen olayları anlatıyor. Bu çete, bir yandan içinde bulunduğu kuralsız yaşamı sürdürmeye çalışırken diğer yandan da bölgenin suç ve uyuşturucu ağına karşı direnç göstermek, kasabayı korumak zorundadır. Sons of Anarchy, kısaca Amerika'da uzun yıllar boyunca varlığını sürdürmüş olan motorsiklet çetelerinin yaşamlarını konu alıyor. Jackson 'Jax' Teller (Charlie Hunnam) : Jax, Sons of Anarchy Motosiklet Kulübü'nün kurucusu John Teller'ın oğludur. Bu hayat tarzından başkasını tanımaz. Jax iki tekerlek üzerinde giden bir paradokstur: zeki, hassas, ve hislerini dışa vuran bir karakterken aynı zamanda asabi ve oldukça tepkili bir kişiliği vardır. Gemma Teller Morrow (Katey Sagal) : Jax'ın annesi Gemma Teller Morrow, hayatındaki erkekleri mutlu ve bir arada tutan, tam anaerkil bir kadındır. Ayrıca, gizli ve karanlık sırları vardır. Anaç olduğu kadar da acımasız bir annedir. Tahtını korumak için hiçbir şeyden kaçınmayacak bir kraliçedir. Clarence 'Clay' Morrow (Ron Perlman) : Clarence 'Kil' Morrow, Jax'in üvey babası ve SAMCRO'nun başkanıdır ve "Redwood First 9motosiklet kulübünün kurucu üyelerindendir. Bir çeşit eklem rahatsızlığı (dejeneratif artriti) olan Clay, kendi bedeni üzerindeki hakimiyetini kaybettikçe, çevresine koyduğu kurallar da daha sert ve acımasız olmaya başlar.

 

16-04/20/the-league.jpg

#47 The League

Yükselişte olan bir çok oyuncu ve komedyenin yer aldığı dizide Mark Duplass (The Puffy Chair), artık büyümek isteyen, Fantasy Football League’de yılların şampiyonu Pete’i, Stephen Rannazzisi (Samantha Who?), League ödülüne göz koymuş, mutlu bir evliliği olan bir baba ve başarılı bir savcı olan Kevin, Nick Kroll (I Love You, Man), oyunda hiç kazanamayan fakat grubun en zekisi olan Ruxin’i ve Paul Scheer (30 Rock) ise grubun en başarılısı Andre rolünü canlandırıyor.

 

16-04/20/arrow-season-three.jpg

#46 Arrow

Milyarder bir playboy olan Oliver Queen, babası Robert Queen ile çıktığı deniz yolcuğunda geminin bir kaza sonucu batması ile Lian Yu adasına sürüklenir. 5 yıl boyunca o adada hayatta kalma mücadelesi veren Oliver, Starling şehrine döndüğünde artık çok başka biridir. Gündüzleri iş adamı Oliver Queen, geceleri ise şehrini zehirleyenlere adaleti getirecek olan adamdır. Arrow başlıyor…

 

16-04/20/top-lake.jpg

#45 Top of the Lake

Henüz 12 yaşında hamile kalan Tui kendisini Yeni Zelanda’nın dondurucu gölünde kendisini öldürmeye çalışırken, dedektif Robin Griffin’in sorularına takılır hayatta kalan kızı bu noktaya neyin getirdiğini araştırmaya başlayan dedektif Tui’nin aniden ortadan kaybolması ile kendisi bir anda kasabanın sınırları içerisinde yaşanan gizemli olaylar örgüsünde bulur…

 

16-04/20/fringe2.jpg

#44 Fringe

Hamburg-Boston seferini yapan 627 no'lu uçak, tüm yolcuları ve mürettebatı bir çeşit kimyasal saldırıya maruz kalmış halde, Boston Logan Havalimanı'na iniş yapar. Bu akıl almaz olayı araştırması içinse FBI Özel Ajanı Olivia Dunham ve John Scott görevlendirilir.
Fakat Scott'un bir patlama sonrası komaya girmesi, aynı zamanda sevgilisi olan Dunham'ı harekete geçirir.
Bir zamanlar hükümetin gizli deneyleri için çalıştıktan sonra, 17 yıl boyunca bir akıl hastanesine kapıtılan Walter Bishop'a ulaşan Dunham, yıllar önce üstü örtülen bir dizi doğaüstü ve paranormal deneyin de yeniden canlanmasına aracı olacaktır. Bu sayede geleneksel bilimin açıklayamadığı vakaları incelemek üzere, İç Güvenlik Teşkilatı'nın üst düzey ajanlarından Phillip Broyles'ın yetkisi dahilinde FBI'a bağlı Fringe ekibi kurulmuş olur.
İnandığı bilimsel değerlerin daha ötesini görmeye başlayan Dunham sayesinde biz de, gerçek yaşamlarında hiç kimsenin kendi kimliği ile hareket etmediğini keşfederiz...

 

16-04/20/psych_ver3.jpg

#43 Psych

Dizinin kısaca konusuna değinmek gerekirse, polis bir babanın oğlu olan Shaw’ın süper bir hafızası ve çok kuvvetli bir analiz yapma yeteneği vardır. Shawn bu yeteneklerini, çözülmesi zor olan suçların aydınlatılmasında kullanmaktadır. İzlediği suç ağırlıklı haberlerden, suçu kimin nasıl işlediğini var olan deliller doğrultusunda hafızasında birleştirerek suçluların yakalanmasını kolaylaştırmaktadır. Dizinin pilot bölümü bu tarzda gelişen olaylardan oluşmaktadır.

 

16-04/20/mirror-image.jpg

#42 Quantum Leap

Amerikan hükümeti için Quantum Leap adlı bir zaman yolculuğu projesi için New Mexico seçilmiş ve Dr. Sam Beckett bu merkezin bir çalışanıdır. Sam'in bu projedeki zaman yolculuklarında ona merkezden Albert "Al" Calavicci isimli arkadaşı yardımcı olur. Zaman zaman holografik bir görüntü ile onun bulunduğu zaman giderek uyarılarda ve yönlendirmelerde bulunur.

Dean Stockwell & Scott Bakula
Zaman yolculuğunda Sam bazen bir çocuk, bazen bir hayvan, bazen de bir kadın olabilmektedir. Ancak gitiği zamanda, kimliğine büründüğü kişiye ait hiçbir geçmiş ve gelecek bilgisine sahip değildir. Bazı yolculuklarında Al ile iletişiminin kesilmesi ona zor anlar yaşatmaktadır bu yüzden. Özellikle Amerikan tarihi olmak üzere pek çok tarihi olay da dizide resmedilmektedir.

 

16-04/20/dexter-season-8-promos.jpg

#41 Dexter

Henüz üç yaşında ailesini kaybetmiş ve yetim kalan Dexter, bir polis tarafından evlat edinilir. Yeni babası, Dexter’ın karakterindeki karanlık tarafı çok geçmeden fark eder ve onun önü alınamayan şiddet arzusunu, bir şeyler öldürme arzusunu anladığında bu işi en doğru şekilde yapması için ona yardım eder. Bunun sonucunda Dexter, hem seri cinayet işleyenleri hem de kanundan yakasını kurtaran diğer katilleri kendine hedef olarak seçmeye başlar. Dexter Morgan içindeki müthiş öldürme arzusuna karşın, günlük hayatta insanlarda hayli sakin, iyi huylu ve kendi halinde bir adam sıradan bir adamdır. Sempatik görünümü sayesinde, kimse onun böyle bir “karanlık tarafı” olabileceğinden şüphelenmez.

 

16-04/20/james-woods-family-guy.jpg

#40 Family Guy

Emmy adayı çizgi dizi Family Guy'ın kahramanları, üç çocuklu, orta halli bir aile. Ani geri dönüşleri ve ilgisiz kültürel referanslarıyla, yaygın ve sadık bir hayran kitlesi var. Son yılların en fazla heyecan yaratan çizgi dizisi Family Guy, The Simpsonsa benzer bir aile çevresinde geçiyor. Baba işçi, aile orta halli, üç çocukları, bir de köpekleri var. Baba Peter Griffin sık sık kendi antikalıklarının ceremesini çeken Katolik bir İrlandalı-Amerikalı. Dizi devam ederken, kısmen de Afrikalı-Amerikalı olduğunu öğreniyor. Oysa hiç de karaderiliye benzer hali yok. Karısı Louis piyano öğretmeni ama esas olarak evkadını. Louis, zengin ve sosyetik Pewterschmidt ailesinden geliyor. Yeniyetme kızları Meg Griffin, çirkinliği yüzünden hep şaka konusu oluyor. Oğul Chris ise, pek çok yönden babasının genç bir versiyonundan farksız. Ama ailenin en ilginç üyeleri, bebek Stewie ile köpek Brian. Stewienin aklı fikri dünyaya hâkim olmakta. Annesinin karnından, üzerinde "Bombala!" noktacıkları olan bir Avrupa haritasıyla çıktığı söyleniyor. İkinci hedefi de, annesini öldürmek. Stewie kötünün kötüsü, doğuştan canavar ve çok komik. Hayli anlaşılır şekilde konuşsa da ailesi, onun yaşını göz önüne alarak söylediği bazı şeyleri anlamazlıktan geliyor. Köpek Brian ise zeki, hatta entelektüel ve konuşabiliyor! Ailenin annesi Loise karşı da romantik duygular besliyor. Ailenin, Stewieye bebek muamelesi edeceğine onu gerçekten anlayan tek üyesi. İki ayağının üstünde yürüyor, martini içiyor, kendi arabası var, Griffinlerle oturup sohbet ediyor. Zaman zaman köpek nitelikleri benimsediği de oluyor. Family Guy, 1990ların ortasında, dizinin yaratıcısı olan Seth MacFarlanein yaptığı yaklaşık 10ar dakikalık iki kısa filmden doğdu. İki ana karakteri vardı: Aptalca şeyler yapan şişman, yaşlı, saçları açılmış Larry ile, çoğu insandan daha akıllı olan konuşan köpek Steve. Bu filmlerin ikincisi, 1997de Cartoon Networkte yayınlandı. Fox yöneticileri iki kısa filmi de gördü ve MacFarlanee, onların üzerine kurulmuş bir dizi geliştirme şansı verdi. Sonuçta ortaya Family Guy çıktı. MacFarlane dizinin bütün senaryolarını yazmıyor. Ama aralarında Peter, Brian, Stewie, Glenn Quagmire, Tom Tucker ve başkalarının da bulunduğu pek çok karakteri seslendiriyor.

 

16-04/20/alias_s4_cast_05.jpg

#39 Alias

Sydney Bristow (Garner), üniversitenin ilk yılında CIA'in gizli kolu olduğuna inandığı SD-6 isimli bir örgütte çalışmaya başlar. Ancak büyük bir trajediyle sonuçlanan bir olay sonrası(Nişanlısının SD-6 tarafından öldürülmesi) SD-6’nın aslında devlete düşman olan ülkeler ve gruplar için çalışan bir anti-devlet örgütü olduğunu öğrenir. Sydney bu örgütü alt edebilmek ve intikam alabilmek amacıyla CIA ile çalışmaya başlar. O artık çift taraflı bir ajandır. Sydney, bir yandan esrarlı yaşam tarzını arkadaşlarından gizlemeye çalışırken, diğer yandan da türlü rakip ajanlarla, terörist gruplarla ve hainlerle savaşır.

 

16-04/20/how_i_met_your_mother.jpg

#38 How I Met Your Mother

Yıl 2030 ve ana karakterlerimizden Ted Mosby karşısına çocuklarını almış anneleri ile nasıl tanıştığını anlatmaya başlamıştır. Ünlü oyuncu Bob Saget‘in seslendirmesi ile “Annenizle nasıl tanıştığımı anlatacağım.” der ve kendimizi 2005 yılında buluruz. Yapımda Ted Mosby’in yanı sıra Marshall Eriksenn, Lily Aldrin, Barney Stinson ve Robin Scherbatsky karakterleri yer almaktadır.

 

16-04/20/portlandia-650x347.jpg

#37 Portlandia

Amerikanın kuzey batısında yer alan Oregon eyaletinin en büyük şehri olma özelliği taşıyan Portland, gençlerin emekli olmaya gittiği yer olarak tanınıyor. Başlığından da tahmin edebileceğiniz gibi, 2011’den beri IFC’de yayınlanan parodi-komedi dizisi Portlandia tam da bunu konu alıyor. Dizinin çekimleri sırasında Armisen, Brownstein ve yönetmen Krisel; akışına bırakarak, sadece yapmayı sevdikleri için başladıkları bu işte doğallığı bozmuyor ve skeçler doğaçlama performanslar üzerine kuruluyor. Dizideki konular her bölümde değişiyor ve konuların işleyişine kahramanların karakteristik özellikleri yön veriyor. En basit konuyu bile ince espiriler ile ustaca ele almayı başaran dizinin başarısının arkasındaki en büyük faktörlerin, fazlasıyla kaliteli espirileri ve dizinin izleyiciye sunmak istediği samimiyeti asla öldürmeyen absürtlüğü olduğunu söyleyebiliriz.

 

16-04/20/always_sunny_cast_a_l.jpg

#36 It’s Always Sunny in Philadelphia

Egoları tavana vurmuş, ama hiçbir işte dikiş tutturamamış dört arkadaş... Çarpık bakış açıları ve kararsızlıkları yüzünden başlarını boyuna derde sokuyorlar. Salaş bir İrlanda barı işleten Mac, Charlie, Dennis ve Dee dörtlüsüne Danny DeVito da eklenince bulaştıkları belalar efsaneye dönüştü. Televizyon tarihinde onlar kadar ahlaksız karakterler görülmedi.

 

16-04/20/lost-abc.jpg

#35 Lost

Dizide uçak kazası ile bir adada mahsur kalan insanların öyküsü anlatılmaktadır. Özellikle her bölümde, bir karakterin geçmişine gidilerek ana senaryo beslenmektedir.
Bu adada mahsur kalan 48 kişi arasında değişik karakterler mevcuttur; bir cerrah, bir iletişim subayı, bir rock yıldızı, bir kanun kaçağı, bir inşaat işçisi, bir dolandırıcı, bir milyoner ve daha birçok enteresan özelliğe sahip insan... Bu insanlar, daha adadaki ilk günlerinde adanın mistik güçlere sahip olduğunu farkederler. Uçak kazasında hayatta kalmayı başarmışlardır, ancak asıl hayatta kalma savaşı şimdi başlamaktadır... Adadakiler, hayatta kalmak için birlik olmanın gerekliliğini henüz çözemeden, bazı kişiler arasında kavgalar çıkmaya başlar. Ama sonradan başlarına gelen trajik olaylar, onları birlik olmaya iten bir sebep olur. Çok geçmeden, adada yalnız olmadıklarını anlarlar. Adaya 16 yıl önce gelmiş birilerinin bıraktığı imdat çağrısını duyarlar. Bütün bu trajik olaylara bir de yeraltına açılan gizemli bir kapı da eklenince, adadakiler için hayat iyice zorlaşır...

 

16-04/20/the_wonder_years_still_slide_1_mitmvc-650x433.jpg

#34 The Wonder Years

60'lı yılları anlatan dizide,  Kevin Arnold ve Winnie Cooper arasındaki ilişki, aralarındaki ağır sorunlar ele alınıyor. 60'lı yıllarda daha muhafazakar ebeveynler ve onların nesliyle çatışan (tabiri caizse hippi) çocukları ile kültürel çatışmalar yer alıyor. Dizinin finali hala daha televizyon tarihinin en iyi bölümlerinden biridir.

 

16-04/20/house-of-cards1.jpg

#33 House of Cards

BBC'nin aynı adlı mini dizisinden uyarlanacak olan dizinin arkasında hayli sağlam isimler var. Kevin Spacey ve David Fincher'ın yapımcıları olduğu dizinin BBC versiyonu da Michael Dobbs'un kitabından uyarlanmış.
House of Cards, başkanlığa oynayan hırslı bir politikacı olan Francis Underwood adında bir adamın, inişli-çıkışlı politika hayatını odağına alacak.

 

16-04/20/rectify.jpg

#32 Rectify

DNA kanıtları sayesinde, Georgia'nın kırsal kesimindeki Death Row hapisanesindeki tam 19 yıllık esaretinden kurtulup, özgür bir adam olan tecavüz ve cinayet zanlısı Daniel Holden'ın, hayatına bıraktığı yerden devam etmesi hiç de kolay olmayacaktır..

 

16-04/20/terriers_fx_donal_logue_michael_raymond_james_image_02-600x400.jpg

#31 Terriers

Bu adamlar çok matrak, eğlenceli ve sevimliler; zaman zaman ise hayat onlara da acımasız davranabiliyor. Hiç üzülmelerini ister miyiz? Bu adamları tanıyınca inanın istemeyeceksiniz. Kim mi bunlar? Burunları paranın kokusunu iyi alan ve bundan çıkarım sağlayan özel dedektiflerdir. Konu klişe gelmiş olabilir; hiç de öyle değil. Amerikan televizyonlarına gelmiş en özgün dizilerden biri Terriers.

 

16-04/20/betterofftedcovergroup.jpg

#30 Better Off Ted

Better off Ted, izledikten sonra Veridian Dynamics olarak kafanızda efsaneleşecek bir şirketin çalışanlarını konu alıyor. Bir yandan üst düzey yöneticilerden Veronica'nın katı kurallarıyla dolu garip kişiliği, bir yandan bekar bir baba olan Ted'in yöneticilikte otoriterlik ile babacanlık arasında gidip gelen tavırları ve bir diğer yandan da sıradan bir çalışan olmaktan daha fazlasını gerçekleştirmek isteyen Linda. Ve tabii çılgın bilim adamlarımızı da unutmamak lazım.

Better off Ted, zaman zaman büyük şirketlerin kapitalist politikalarını, zaman zaman insan ilişkilerini ti'ye alan oldukça eğlenceli ve keşke bitmeseymiş diyerek izleyeceğiniz bir dizi.

 

16-04/20/bobsburgers.jpg

#29 Bob’s Burgers

Animasyon FX’te izlenir! Karısı ve üç çocuğunun yardımıyla işlettiği hamburger restoranı sahibi Bob’un hikayesini birbirinden eğlenceli maceralarla konu alan animasyon dizisi.

 

16-04/20/blackmirror.jpg

#28 Black Mirror

“Teknoloji bir ilaç ise ki bir ilaca benziyor, peki tam olarak yan etkileri nelerdir? Black Mirror(Kara Ayna) dizisi keyif ile huzursuzluk arasındaki bu alanda kurgulanıyor”.

Dizide ise “Kara Ayna“yı her duvarda, her masada, herkesin avucunda göreceksiniz. Televizyon, monitör, akıllı telefonların parlak ve soğuk ekranı. Black Mirror, İngiliz Channel 4 kanalında yayınlanıyor ve her bölümü birbirinden bağımsız kısa film tadında. Öyle ki her biri farklı yazarlar, yönetmen ve oyunculara sahip. Üstelik süreleri bile farklı. Dizinin ortak paydası ise hayatımızı kolaylaştırması beklenen teknolojinin bizleri nasıl avucuna aldığını ve sosyal yaşantımızı nasıl alt üst ettiğini konu alıyor.

 

16-04/20/parksandrec.jpg

#27 Parks and Recreation

Parks and Recreation, Amerika’nın Pawnee şehrinde hizmet vermekte olan Parklar ve Bahçeler Müdürlüğü‘nü konu almakta. Olaylar genelde başrolde yer alan Amy Poehler‘in canlandırdığı Leslie Knope karakterinin bu birimin işlevini yerine getirmesi adına yaptıkları etrafında dönüyor. Fakat diğer çalışanlar ve ekibe dolaylı yoldan katılan karakterler ile dizi, izleyicilerine gerçekten keyifli bir komedi sunuyor.

 

16-04/20/peaky-blinders.jpg

#26 Peaky Blinders

Birinci Dünya Savaşı’ndan yeni çıkmış İngiltere’yi, yasadışı faaliyet gösteren çeşitli çeteler sarmıştır. Bunlardan biri de soygunculuk ve at yarışıyla para kazanan Peaky Blinders’dır. Polislere rüşvet yedirerek paçayı kurtaran çete, bir soygunda yanlışlık yapınca, başlarına bela olacak yeni bir müfettişin şehre gelmesine vesile olurlar.

 

16-04/20/bloodline-netflix.jpg

#25 Bloodline

Florida'da bir otel işleten Rayburnler, yaşadıkları bölgenin halkı tarafından saygı duyulan, çağdaş bir Amerikan ailesidir. Ailenin yüz karası olan büyük oğul Danny, yıllar sonra geri dönünce; onlar için sıkıntılı günler başlayacaktır. Zira Danny ailenin en karanlık sırlarını ve utanç verici geçmişini ortaya dökmekle tehdit eder. Aşağıda bulabileceğiniz ilk posterde aile fertleri, "Biz kötü insanlar değiliz, ama kötü bir şey yaptık" diyor.

 

16-04/20/bojack-horseman.jpg

#24 BoJack Horseman

BoJack Horseman, 90’lı yıllarda Horsin’Around isimli bir sitkomda başrol oynayan ve bu sayede yıldızı parlayan bir attır. Evet, yanlış okumadınız! Ana karakterimiz insanların yapabildiği her şeyi kolaylıkla yapabilen, içkiyi elinden düşürmeyen ve iki ayak üstünde yürüyen bir at!

 

16-04/20/the_office-nbc.jpg

#23 The Office

Burası Dunder Mufflin Kağıt Şirketi. Sıradan gibi görünen ama sıra dışı komik bir ofis. İktidar düşkünü bir patron, her biri ayrı karakterde çalışanlar, 9-17 arası bitmesi gereken işler ve modern dünyanın en vazgeçilmez unsuru ofis hayatı!

Ama Michael Scott (Steve Carell) sıradan bir patron değil; Şakaları çalışanları tarafından anlaşılmayan çalışanlarının gözünde kaba, sevimsiz, sinir bozucu, ırkçı, cinsiyetçi ve verdiği hiçbir sözü yerine getiremeyen patron ama aslında o bir komedyen, bir dost, bir yardımsever...

 

16-04/20/luther-asd.jpg

#22 Luther

john luther, başarılı bir dedektifken dürtülerine yenik düşmesi sonucu bir hata yaparak yaklaşık 7 ay kadar mesleğinden uzaklaştırılır ve döndüğünde ise her şey eskisi gibi değildir. evliliğinde bazı problemler ortaya çıkmıştır ve yaptıklarından dolayı hissettikleri ile arkaplana itmeye çalıştığı iç dünyası arasında bir savaş hakimdir. mesleğine geri döndüğünü öğrendiği gün, karşısına çıkan davada tanıştığı sanık alice morgan ile arasında garip bir bağ oluşur (john luther’ın psikolojisine dair irdelemeler de genel olarak bu ikili arasında gerçekleşiyor). sonuç olarak başarılı dedektifimiz meslek arkadaşları ile birlikte çeşitli davaları çözmeye çalışırken yer yer onun iç dünyasına ve özel hayatına dahil oluyoruz. luther, neredeyse tamamı ana karakter etrafında gelişen bir polisiye dizi.

 

16-04/20/buffy-the-vampire-slayer-season-1-promo-hq-04-1500.jpg

#21 Buffy the Vampire Slayer

Okulu yakmasının ardından liseden atılan Buffy Summers, annesiyle birlikte yeni bir hayata başlamak için küçük bir kasaba olan Sunnydale’e taşınır. Vampir avcısı kızımız, geçmişe sünger çekerken, vampirsiz bir hayatın hayalini kurmaktadır.

Okulun ilk günü kütüphaneye uğrayan Buffy’nin bu hayali, Giles isimli bir kütüphanecinin, önüne vampirlerle ilgili bir kitap atmasıyla yıkılır. Avcılık görevinden kaçamayacağını ona belirtmeye çalışan Giles, aynı zamanda onun gözetmenidir. Sunnydale’in aslında cehennem ağzına kurulmuş bir şehir olduğunu da öğrenen Buffy, gözetmeni ve burada yeni edindiği arkadaşlarıyla birlikte kötülüklere karşı savaşır.

 

16-04/20/firefly-serenity-crew.jpg

#20 Firefly

Kaptan Malcolm Reynolds ve ikinci kaptan Zoé merkez gezegenlere karşı ayaklanmada omuz omuza savaşmış, ancak kaybeden tarafta yer almışlardır. Yaşam alanı olan tüm gezegenler, Dünya gibi yaşanabilir durumdadır. Fakat bazı gezegenler yüksek teknoloji ile donatılmışken, diğerleri suçlular, serseriler ve yoksulların atıldığı yerler olmuştur.

Serenity isimli “Firefly Sınıfı” uzay gemisi ve mürettebatı zamanının çoğunu dış dünyalarda geçirmektedir. Bu dünyalar, genellikle endüstrinin elinin dokunmadığı ve dolayısıyla yedek parça olmayan dünyalar olduğu için bir araç yerine at kullanmanın daha mantıklı olduğu yerlerdir.

 

16-04/20/unbreakable-kimmy-schmidt.jpg

#19 Unbreakable Kimmy Schmidt

Geçirdiği 15 yılın ardından bağlı olduğu tarikattan kaçan Kimmy, New York’ta kendine yeni bir hayat kurmaya çalışır. The Office’den tanıdığımız Ellie Kemper’ın başrolde olduğu dizinin altında, ünlü aktris ve senarist Tina Fey’in imzası var…

 

16-04/20/better-call-saul.jpg

#18 Better Call Saul

Gelmiş geçmiş en iyi dizilerden biri olarak gösterilen Breaking Bad'in yaratıcısı Vince Gilligan'dan yeni bir dizi: Better Call Saul. Hem de Breaking Bad'in en ilginç karakterlerinden Avukat Saul Goodman başrolde. Enerjik, kurnaz, iş bitirici Saul Goodman'ın ceza avukatlığına başladıktan sonra, suç dünyasına geçişini hikayeleştiren Better Caul Saul, Breaking Bad gibi yenilikçi senaryosu ve kara mizah temasıyla yine çok ilgi çekeceğe benziyor.

Dizinin ilk bölümleri Saul'un Walter White ve Jesse Pinkman ile karşılaşmasından daha öncesine odaklanacak. Ama Breaking Bad'in oyuncu kadrosundan bazı isimleri dizide izleyebileceksiniz. Breaking Bad hayranları olarak diziden beklentimiz çok yüksek.

 

16-04/20/west-wing.jpg

#17 West Wing

1999-2006 yılları arasında 7 sezon boyunca 156 bölüm sürdü. Dizinin yaratıcısı, aynı zamanda The Newsroom‘un da yaratıcısı olan Aaron Sorkin. Dizi, beyaz sarayın perde arkasında yaşanan olayları konu alıyor.

 

16-04/20/gilmore-girls.jpg

#16 Gilmore Girls

Dizinin konusu Anne-Kız yaşantısı ve onların hayatlarının ilerleyişi olsa da yan karakterlerin diziye katkısı çok büyük. Diziye yandan dahil olan her karakterin kendi hikayesinin harika kurgulanmış olması ayrı bir çekici etmen. Özellikle ilk sezonlardan itibaren Scott Patterson‘ın hayat verdiği Luke Danes karakteri dizinin en sevilen karakterlerinden birisidir. Bunun gibi diziye katılan birden fazla karakter harika performanslar sergiliyor. Lorelai’ın işlettiği otelin çalışanı Michel Gerard fenomenleşen dizi karakterlerinden birisidir. Yine yan karakterlerden büyükbaba ve büyükanne yıllarca harika performanslar ile diziye hayat vermiştir. Dizi boyunca Rory’nin ve Lorelai’ın ekürileri de tabii ki mevcut. Rorry’nin aile baskısından kurtulamayan ancak dizi içerisinde en büyük ilerlemelerden birisini yaşayan karakter Lane Kim ve Lorelai’ın en yakın arkadaşı son yıllarda Mike & Molly’den Molly olarak tanıdığımız Melissa McCarthy‘nin canlandırdığı Sookie St. James dizinin en önemli yapı taşlarından.

 

16-04/20/the-x-files-mulder-and-scully-650x437.jpg

#15 The X-Files

The X-Files, açılanması mümkün olmayan doğaüstü olayların yer aldığı gizli FBI gizli dosyalarına verilen isimdir, bu dosyaları u dolabında biriktiren FBI olayları araştırmak istemiyordu veya inanmıyordu içersinde UFO olayları, yabancı cisimlerin insanları kaçırması gibi konular yer alıyordu. Dosyaların birikmesi ile X ismini verdikleri bir odaya taşıdılar.

Fox Mulder, bir seri katil uzmanıdır, küçük yaşlardayken kız kardeşinin kaçırılması şahit olmuş ve ogünden bu yana paranormal olayları araştırmaya başlamış bir insandır ancak FBI bu durumdan rahatsız olarak yaptığı tüm çalışmaları karalamak adına her yol başvurmaktadır.

Olayları kapatması için atanan ajan Dana Scully ve Fox Mulder’ın yakınlaşması ise yeni bir ortaklık ortaya çıkartarak olayların üzerine gidilmesinde önemli bir rol oynacaktır.

 

16-04/20/30-rock-cast-story-top.jpg

#14 30 rock

Liz hayatından ve işinden memnun bir insanken bir anda kanal yöneticileri, senaristi olduğu şovun başına başka birini atarlar. Yeni gelen bu isim tüm işleyişi değiştirecek ve Liz ile sık sık çatışacaktır. Zaten dizi Liz ve Jack ile olan çatışmalar etrafında dönüyor. Bu ikili kimi zaman düşman kimi zamanda yakın arkadaş olacak. Bu keyifli hikayeyi izleyenler çok sevdi.

 

16-04/20/daredevil-netflix.jpg

#13 Daredevil

Görme yetisini kaybetmiş olan Avukat Matt Murdock'ın diğer duyuları diğer insanlardan daha fazla gelişmiştir. Murdock suçsuz insanları başarıyla savunmasının yanı sıra, geceleri Daredevil kimliğiyle şehri kötülerden ve suçlulardan korumaktadır.

 

16-04/20/scrubs.jpg

#12 Scrubs 

Sacred Heart adlı eğitim ve araştırma hastanesinde çalışan 3 asistan doktorun ve 1 hemşirenin bin bir gariplikle dolu hayatını konu alıyor. Daha dün hiçbir şey bilmezken, kendilerini bir anda hasta bakarken bulan asistanlarımızın başlarından belalar da tabii ki eksik olmuyor. Gün boyu hastane ve çevresinde yaşadıkları trajikomik olayları ve bunlarla baş etme şekillerini izlerken bölümün ne ara bittiğini farkına varamayacaksınız.

 

16-04/20/orange-is-the-new-black-cast.jpg

#11 Orange is the New Black

Nişanlı bir kadın olan Piper Chapman (Taylor Schilling), 10 yıl önce üniversitedeyken tanıdığı bir uyuşturucu satıcısı olan Alex (Laura Prepon) yüzünden tutuklanır ve birkaç yıllığına hapse düşer. Piper’ın New York’taki nişanlısı Larry (Jason Biggs) ile yaşadığı konforlu hayattan vazgeçip, topluma olan borcunu ödemesi gerekmektedir. Dizi de kahramanımızın turuncu hapishane giysilerine bürünüp, hapishane kültürünü öğrenmeye ve hayatında inandığı her şeyi sorgulamaya giriştiği, hapisteki ilginç ve lafını esirgemeyen tiplerle beklenmedik dostluklar kurduğu bir döneme, mizahi bir dille tanık eder bizleri.

 

16-04/20/madmen.jpg

#10 Mad Men

1960’lar... Reklamcılığın altın çağı. Merkezinde New York’un dahi ve rekabetçi çocukları. Başroldeyse değişen zamana ayak uydurmaya çalışan reklam gurusu Don Draper.

En İyi Drama ve Erkek Oyuncu dallarında Altın Küre kazanan Mad Men, gerçeklerle yalanlar arasındaki ince çizgiyi bulandırmaya ve 60’ların dekorunda insan doğasını irdelemeye devam ediyor. The Sopranos’un Emmy ödüllü yapımcı ve yazarı Matthew Weiner’dan gerçeğin nasıl satılabileceğine dair kışkırtıcı bir dram olan Mad Men, üç sene üst üste En İyi Dizi Emmy ve Altın Küre ödülünü kazanarak başarısını ispatladı.

 

16-04/20/archer.jpg

#9 Archer

Dizinin konusundan kısaca bahsedecek olursak, Uluslararası Gizli Haberalma Servisinin(ISIS) New York bürosunda çalışan casus Sterling Archer’ın maceralarına odaklanıyor. Archer hem annesi hem de patronu olan Malory için çalışırken bir yandan eski kız arkadaşı olan ajan Lana Kane ile uğraşıyor. Dizinin alışılmadık bir zaman yapısı mevcut. Karakterler 1960’larda gibi giyiniyorlar, 1991’de dağılan Sovyetler Birliği’ne vurgu yapılıyor ve modası geçmiş bilgisayarlar kullanılıyor ama cep telefonu ve GPS gibi teknolojilerde mevcut. Yapımın yaratıcısı Adam Reed’e zaman-mekan ilişkisindeki bu durum sorulduğunda ise ‘iyi tanımlanmamış’ olduğunu söylemekle yetiniyor.

 

16-04/20/friends-anniversary-main.jpg

#8 Friends

Friends dizisinin konusu, Monica Geller,Rachel Green,Phoebe Bufffay,Ross Geller,Chandler Bing,Joey Tribbiani adlarında New York’ta yaşayan 20’li yaşlarda üçü kadın,üçü erkek altı kişilik arkadaş grubunu ele almaktadır.Monica ve Ross kardeştir.Monica aşçı,Ross ise akademisyen ve paleontologdur.Rachel,Monica’nın okul arkadaşı ve Ross’un gençliğinden beri aşık olduğu ama hiç açılamadığı zengin bir ailenin şımarık kızıdır.Tek derdi alışverişi hangi mağazadan yapsam diye kendi kendine çelişkiye düşmek olan bu karakterin;dizinin ilk bölümünde seneler sonra,Monica ve Ross ile ,sürpriz bir şekilde,“Central Perk” Cafe’de karşılaşması ile hayatı büyük ölçüde değişecektir.

 

16-04/20/arrested-development-netflix-premiere-date-set.jpg

#7 Arrested Development

Michael Bluth çalışkan bir babadır ancak ailesi ile yeterli vakit geçirmediğini fark edince ortağı olduğu aile şirketinden ayrılır ve çocuklarıyla daha fazla vakit geçirme kararı alır. Herşey planladığı gibi gitmez ve babası hesaplarda sahtecilik yaptığı için tutuklanır tekrar bu garip aile şirketinin başına geçerek işleri toparlamak için çalışmaya başlar.

Aile üyeleri limitsiz para harcama alışkanlıklarından vazgeçmesi gerekmektedir. Şirketin yeniden toparlanması ve giderlerin alt seviyeye indirilmesi için harcamaları kısıtlaması gerektiğini aile üyelerine anlatmak zorunda kalan Michael’in işi hiç kolay olmayacaktır.

 

16-04/20/sherlock.jpg

#6 Sherlock

Modern bir Sherlock Holmes uyarlaması.. Bu kez Sherlock günümüz Londra'sında, günümüz şartlarında çözüyor davaları. Yanında yine Doktor Watson, en büyük düşmanı yine Moriarty. Adresi yine Baker Street..
Değişen tek şey, cep telefonları, mesajlar, mailler, bloglar yani teknoloji. Ama Sherlock hala kendi tarzında ilerliyor..

 

16-04/20/101fridaynightlights0742-650x365.jpg

#5 Friday Night Lights

Hikayemiz aslında 1990 yılında çok satanlar listesine de giren kitaptandır. H.G. Bissinger‘ın bu romanı 2004’te Peter Berg tarafından önce sinemaya uyarlanır, sonrasında yine Peter Berg ve NBC  hikayeyi dizi olarak yeni sezonda karşımıza getirdiler. Yapımın pilot bölümü spor yorumcularının radyoda konuşmaları ile başlıyor. Bu arada yükseklerde bulunan bir tepeden küçük kasabaya ve futbol oyuncularının antrenmanına bakıyoruz.

 

16-04/20/louie-chelsea.jpg

#4 Louie

Lucky Louie ile tanınan Louis C.K. yazıyor, yönetiyor, başrolde oynuyor ve editliyor. (Evet, editliyor.) Dizide yeni boşanmış, iki çocuklu stand-up komedyeni Louis C.K'nin kurgusal bir versiyonunun New York'ta yaşadıkları anlatılıyor. Louis C.K hayatını, dünya görüşünü, nefis bir kara mizahla harmanlıyor, ekrandaki belki de gelmiş geçmiş en iyi komedilerden biri ortaya çıkıyor. İkinci sezonu için yenilenen, eleştirmenlerin favorisi ve en düşük bütçeli dizilerden biri. Nefis ve dahice.

 

16-04/20/the_walking_dead_s03e08_1018-650x365.jpg

#3 The Walking Dead

The Walking Dead Dizi Konusu tahmin etmek zor olmaması gerekir. Dünyada yaşanan bir salgın sonucu insanlar zombiye dönüşmektedirler, bu virüs kan yoluyla bulaşmaktadır ve dönüşen insanların besin kaynağı normal insan eti olduğu için hızla yayılmıştır ancak hayatta kalmayı başaran insanlar vardır. Normal hayatında bir polis memuru olan Rick Grimes (Andrew Lincoln) başrollerini üstlendiği dizide hayatta kalmak için zombiler ile savaşmaları gerekmektedir ancak tek problem yaşayan ölüler değildir, hiçbir yasanın kuralın olmadığı bu yeni dünyada hayatta kalmak yemek ve içecek bulmak için diğer kötü insanlardan kendinizi korumanız gerekmektedir.

 

16-04/20/cn_image-size-freaks-and-geeks-group-then-and-now.jpg

#2 Freaks and Geeks

Dizimiz, Lindsay Weir ve küçük kardeşi Sam Weir‘in aile ve lise hayatını işliyor. Lindsay başarılı bir öğrencidir. Notları çok iyi ve okulun matematik yarışma takımındadır. Tam da ailesinin istediği bir kız. Fakat babaannesinin bir gün beklenmedik bir şekilde ölmesiyle hayatını sorgulamaya başlar. Hayatı tecrübe etmeye ve yeni bir şeyler keşfetmeye çalışan Lindsay, eski arkadaşlarından sıyrılır ve herkesin Freak (kaçık) dediği grupla takılmaya başlar.

Freak tayfası ise sürekli dersleri asan ve ot içip kafa bulan insanlardan oluşuyor. Değiştirdiği arkadaş çevresiyle kendi de değişmeye başlayan Lindsay, ailesi ve eski arkadaşı Millie tarafından tepki görmüştür. Yapım ayrıca Amerika’nın orta sınıf aile yapısını çok iyi işliyor ve aşk üçgenleri, sonsuz aşklar, aldatma ve minimum gençlik dizilerinin klişeleri olmadan daha yalın, güzel ve gerçekçi bir biçimde hikayesini anlatıyor.

 

16-04/20/breaking-bad-heisenberg.jpg

#1 Breaking Bad

Bir Zamanlar Bir Kimya Öğretmeni Zincirleme Bir Tepki Başlattı! Breaking Bad Sıradan bir kimya öğretmeni olan Walter White'ın öleceğini öğrenince uyuşturucu üreticiliğine kadar uzanan özgürleşme deneyimi, çarpıcı bir kara mizaha dönüşüyor. Doktor, hasta olduğunuzu ve yaşamak için iki seneniz kaldığını söyledi... Ne yapardınız? Dünyayı gezmek, sevdiklerinizle vakit geçirmek, asla cesaret edemediğiniz bir şeyi denemek... Tüm bunlar sizin için bir seçenek olabilir. Ancak Walter White için durum biraz farklı. The X-Files'ın yapımcısı Vince Gillian'ın imzasını taşıyan Breaking Bad, ölümle yüzleşen sıradan bir adamın sıradışı hikayesini anlatıyor. Walter, eşi ve engelli oğlu Jr. ile New Mexico'da tüm hayatını kurallara göre yaşayan kendi halinde bir kimya öğretmeniyken, ölümcül safhada akciğer kanseri olduğunu öğrenir. Yaşamak için iki senesi kalmıştır. Bu haberle sarsılan White, hayatının denklemini değiştirir. Tüm günlük endişelerden ve toplumun dayattığı sınırlamalardan sıyrılarak yeni bir adama dönüşür... Kimya bilgilerini farklı bir neden için, uyuşturucu üretip satmak için kullanan bir adam. Amacı ölümünden sonra ailesinin geçinebilmesini sağlayacak parayı kazanmaktır. Ancak işler kontrolden çıkar. Basit bir aile babasının uyuşturucu çetesinin elebaşına dönüşmesinin komik ama aynı zamanda duygu yüklü hikayesini kaçırmayın. Hele Malcolm in the Middle'ın babası Bryan Cranston, Emmy'ye aday gösterilen ve "Drama Dalında En İyi Erkek Oyuncu" ödülünü kazanan Walter rolünde hayatının performansını sunarken. 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin