Engin Altan Düzyatan Diriliş Ertuğrul'dan ayrılıyor!

TRT 1 ekranlarının sevilen dizisi Diriliş Ertuğrul'da yeni bir sayfa aralanıyor. Büyük ilgiyle takip edilin dizide üç sezondur Ertuğrul Gazi dönemi ele alınıyordu..

Editör
17 Nisan 2017 - 14:53
Gündem

Gerek çekim kalitesi gerek oyunculukları ve kostümleri ile başarılı hikayesi sayesinde seyirciyi ekrana kilitlemeyi başaran tarihi dizi Diriliş Ertuğrul önümüzdeki sezon yeni bir sayfa açmaya hazırlanıyor.

İlk üç sezonda Ertuğrul Gazi'nin hayatını izleyiciye aktaran dizide, Ertuğrul karakterini canlandıran Engin Altan Düzyatan'ın da görevi sona ermiş oluyor. Bununla birlikte Ertuğrul Gazi'nin oğlu Osman Gazi'nin dönemini işleyecek dizide Osman Gazi karakterini oynayacak oyuncunun arayışı devam ediyor.

DİRİLİŞ ERTUĞRUL BİTİYOR MU?

Reyting rekorları kıran dizinin başarılı oyuncusu Engin Altan Düzyatan sezon finaliyle ilgili; Diriliş Ertuğrul 3 sezon olarak planlandı. 17 Haziran 2017'de final yapacağı ve final bölümünün sinemada yayınlanacağı bilgisini vermişti.

YENİ DİZİNİN ADI

Henüz adıyla ilgili bir açıklama yapılmazken, ortada dolaşan haberlere göre "Diriliş Ertuğrul Osman Gazi", "Diriliş Osman Gazi", "Diriliş Osmanlı" isimleri ön plana çıkıyor.

17-04/17/engin-altan-duzyatan-dirilis-ertugruldan-ayriliyor-2.jpg

OSMAN GAZİ'NİN HAYATI

Osmanlı Devleti'nin kurucusu olan Osman Gazi, 1258'de, Söğüt'te doğdu. Babası Ertuğrul Gazi, annesi Halime Hatun'dur.

1281’de, 23 yaşındayken Kayı Boyu'nun yönetimini üstlenen Osman Gazi, ata binmekte, kılıç kullanmakta ve savaşmaktaki becerisiyle ün kazanmıştır. Aşiretin ileri gelenlerinden, Ömer Bey'in kızı Mal Hatun ile evlenmiştir; bu evlilikten ileride Osmanlı Devleti'nin başına geçecek olan oğlu Orhan Gazi doğmuştur.

Osman Gazi, sık sık dergahına gittiği Ahi şeyhlerinden Edebalî'nin görüşlerine değer verir ve ona büyük saygı duyardı. Osman Gazi, bir gece Şeyh Edebalî'nin dergâhında misafirken, bir rüya gördü. Sabah olunca rüyasını Şeyh Edebalî'ya anlattı:

"Şeyhim, rüyama girdiniz. Göğsünüzden bir ay çıktı. Yükseldi, yükseldi, sonra benim koynuma girdi. Göbeğimden bir ağaç büyümeye başladı. Büyüdü, yeşillendi. Dal, budak saldı. Dallarının gölgesi bütün dünyayı tuttu. Rüyam ne mânâya gelir?"

Şeyh, bir süre sustuktan sonra şöyle dedi:

"Müjdeler olsun ey Osman! Hak Tealâ, sana ve senin evlâdına saltanat verdi. Bütün dünya, evlâdının himayesinde bulunacak, kızım da sana eş olacak."

Bu olaydan sonra Şeyh, kızı Bala Hatun'u Osman Bey'e vermiştir. Bu evlilikten Alaeddin doğmuştur.

Söğüt'te temelleri atılan, 600 yıl süreyle üç kıtada hüküm sürecek olan Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Gazi, 1326'da Bursa'da Nikris (goutte) hastalığından vefat etmiştir.

SİZCE OSMAN GAZİ KARAKTERİNİ KİM OYNAMALI?

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin