Erdem Kınay yeni projesini ve sürprizlerini anlattı!

Tarkan, Hande Yener ve Kenan Doğulu gibi ünlü isimlerle çalıştıktan sonra geçtiğimiz yıl çıkardığı 'Erdem Kınay Proje' isimli albümüyle dikkat çeken Erdem Kınay, projenin ikinci albümüyle müzikseverlerin karşısına çıktı.

resim yok
23 Aralık 2013 - 11:19
Röportaj

'Proje 2' isimli ikinci albümünde Demet Akalın, Bengü ve Sibel Can gibi ünlü isimlerle birlikte çalışan prodüktör Erdem Kınay, "Yaptığım şarkıları duyan herkes kolayca ikna oluyor" diyor.

Tarkan, Hande Yener ve Kenan Doğulu gibi ünlü isimlerle çalıştıktan sonra geçtiğimiz yıl çıkardığı 'Erdem Kınay Proje' isimli albümüyle dikkat çeken Erdem Kınay, projenin ikinci albümüyle müzikseverlerin karşısına çıktı.

 

Özellikle Merve Özbey'in söylediği 'Helal Ettim' isimli şarkının ses getirmesiyle, Kınay'ın 'Proje 2' albümü iyice parladı.

 

Erdem Kınay; Demet Akalın, Bengü ve Sibel Can gibi isimlerin de yer aldığı albümünü anlattı...


En başa dönecek olursak, 'Erdem Kınay Proje' albümü nasıl doğdu?


1996 yılından itibaren Türk müzik sektörüne hem aranjör, hem de besteci olarak birçok hit parça kazandırdım. Sadece bana ait eserlerle oluşturulmuş bir albüm hayalim vardı. Geçen yıl ilk, bu yıl da ikinci albümümle bu hayalimi gerçekleştirmiş oldum. 'Proje 3' için elimi çabuk tutmam gerekiyor.


Peki o albümde kimlerle çalışmayı istersiniz?


Uzun yıllar içerisinde Türkiye'nin en önde gelen isimleriyle çalıştım zaten. 'İlerleyen projelerde kimler olmasını istiyorsunuz?' diyorsanız, inanın ben de bilmiyorum. Çünkü bu, şarkılarla alakalı bir durum.

 

MERVE BENİ BÜYÜLEDİ

Bir Merve Özbey keşfi var ki, kısa zamanda fenomen oldu. Buluşma, tanışma hikayenizi öğrenebilir miyim?


Merve Özbey'i, Demet Akalın'a vokalistlik yaptığı dönemde tanıdım. Büyülendim diyebilirim. Çünkü müthiş bir yeteneğe ve sese sahip. Aynı zamanda çok genç. İlk albümümde 'Duman' isimli şarkımızı seslendirmişti, 'Proje 2'de de yine 'Duman'ı aratmayacak bir eserle; 'Helal Ettim'le karşımıza çıktı. Merve, aynı zamanda şahsıma ait 'KNYMÜ- ZİK' yapım şirketimin ilk sanatçısı oldu. Yakında Erdem Kınay prodüktörlüğünde kendi solo albümünü sunacağız.


Özellikle Merve Özbey'in söylediği şarkıların bu kadar sevilmesini neye bağlıyorsunuz?


Ender bulunan bir sese ve yeteneğe sahip olduğunu ve tasarlamış olduğumuz şarkıların uyumu ile alakalı olduğunu düşünüyorum. İnsanlar yeniye meraklı; Merve de çok yeni ve başarılı olduğu için büyük dikkat çekti diyebilirim.[reklam]

SİBEL CAN ŞARKIYI BEĞENDİ

Albümdeki 'Alkışlar' şarkısını söylemek için Sibel Can'ı nasıl ikna ettiniz?


'Alkışlar', her ne kadar modern sound'lu bir çalışma olsa da, bestesi ve güftesi tamamen bizden olan bir eserdi. Bu şarkıda en büyük arzum, Sibel Can'ın yorumlamasıydı. Nitekim yanılmamışım, dinleyince çok beğendi ve hemen çalışmak istedi. Benim için büyük bir gurur ve onurdur.


İkna etmekte zorlandığınız kişiler oldu mu?


Şarkılar güçlü olursa, ikna etmenizi gerektirecek bir şey kalmaz. Önemli olan eserdir. Şarkınız sanatçı için uygun değilse, akrabanız bile olsa ikna edemezsiniz. Biz, Deniz Erten'le beraber tüm sanatçı dostlarımızın içine sinecek şarkılar üretmek için yola çıktık.


Yaptığınız müziği nasıl tanımlıyorsunuz?


Şahsıma münhasır bir müzik anlayışımın olduğunu düşünüyorum. Beni yakından takip eden dinleyici de aynı şekilde takdir ediyor. Kısacası ben müzikte hep bir adım ötede olmayı hedefledim. Rutin giden Türk pop müzik sound'unu, kendi özümüzü kaybetmeden modern batılı sound'larla sunmaya gayret gösterdim.

 

OZAN VE KENAN DOĞULU BENİM KARDEŞİM SAYILIR

Sizin için 'Yurdaer Doğulu'nun keşfi' diyorlar, doğru mu?


Kısmen doğru. Çocukken rahmetli Yurdaer Doğulu'nun müzik dershanesine yazılmıştım. Henüz 6 yaşındayken yeteneğimi keşfetti. Rahmetli beni çok sever, kendi evlatlarından ayrı görmezdi. Birçok konserine Ozan ve Kenan'la birlikte beni de götürürdü. Onlarla kardeş sayılırım.


Sizi Engin Altan Düzyatan'a ve Johnny Depp'e benzetiyorlar. Siz ne düşünüyorsunuz?


Engin Altan'ı ilk defa duydum diyebilirim ama Johnny Depp'e benzetildiğimi çok duyuyorum. Bundan rahatsız olmuyorum ama aslında pek benzediğimi düşünmüyorum.

 

 

SİBEL CAN'A MIAMI TERAPİSİ! DETAYLAR!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin