resim yok
27 Eylül 2012 - 00:00

 

Kanal D’nin merakla beklenen dizisi “Veda”, yayın hayatına bu akşam başlıyor. İşgal altında olan İstanbul’daki bir konakta yaşananları anlatan dizi, sürükleyici hikâyesi ve güçlü oyuncu kadrosuyla yeni sezona damgasını vuracak.
 
Kanal D’nin yeni yayın dönemindeki iddialı dizisi “Veda” başlıyor. Mehmet Aslantuğ, Fahriye Evcen, Maral Üner, Jale Arıkıan ve Burak Yamantürk’ün başrol oynadığı dizinin ilk bölümü, bu akşam saat 20.00’de ekrana gelecek. 
 
Yapımını Med Yapım’ın, yapımcılığını Fatih Aksoy’un üstlendiği, yönetmenliğini Merve Girgin’ın yaptığı dizinin senaryosu Sündüz Haşar’ın imzasını taşıyor. Ayşe Kulin’in aynı adlı romanından esinlenilerek televizyona uyarlanan “Veda”nın müzikleri ise Zülfü Livaneli’den...
 
Osmanlı İmparatorluğu’nun son günlerinde, işgal altında olan İstanbul’daki bir konakta yaşananları anlatan “Veda”, son maliye nazırı ve ailesi aracılığıyla o dönemin resmini çiziyor.
 
İşte milyonların yeni ekran gözdesi olmaya aday dizinin öne çıkan karakterleri...   
 
Mehmet Reşat (Mehmet Aslantuğ): Evin beyi. Maliye nazırı vekili, sonra nazır oluyor. Behice’nin kocası, Saraylıhanım’ın ablasının oğlu, Leman ve Suat’ın babası ve Kemal’in büyük kuzeni. Ama Kemal ona aralarındaki yaş farkı nedeniyle “dayı” diyor. 40’larının sonunda. İyi eğitimli, sağlam kişilikli, yumuşak başlı ve uyumlu görünen ama kararlı, istikrarlı, çalışkan bir adam.
 
Mehpare (Fahriye Evcen): Saraylıhanım’ın evlatlığı. Gerçekte onun ikinci kocasının kızı. 19–20 yaşlarında. Güzel, akça pakça, yuvarlak hatlı bir Çerkez güzeli.
 
Saraylıhanım (Maral Üner): Evin büyükhanımı. Mehmet Reşat’ın teyzesi, Behice’nin yarı kayınvalidesi, Kemal’in anneannesi. 64-65 yaşlarında. Otoriter, inatçı bir kadın. Kendisini fazla önemsiyor, bu yüzden kibirli denebilir. Güzel olduğundan emin ama yaşlanmaktan mutsuz. Gerginlik, olaylara olumsuz yanından bakma, insanları aşağılama, yargılama, onun günlük hali...
 
Behice (Jale Arıkan): Evin hanımı. 36–37 yaşlarında. Güzel, güler yüzlü bir kadın. Tutarlı bir kişiliği var ama bir yandan da güvensiz. Çünkü Saraylıhanım, sürekli onun taşradan İstanbul’a gelmiş olmasının altını çiziyor. Sosyal etkinliklere katılmaya, yardım cemiyetlerine gitmeye hevesli.
 
Kemal (Burak Yamantürk): Saraylıhanım’ın torunu, Mehmet Reşat’ın yeğeni. Evin hastası, kahramanı ve sorun kaynağı. Mehpare’nin sevdiği adam, sonra kocası oluyor. 30’larının başında. Akıllı ve yakışıklı, boylu poslu bir Çerkez delikanlısı. Dayısı gibi iyi eğitim almış. Birkaç dil biliyor, Avrupalı yaşam tarzından, batı tarzı müzikten, edebiyattan, sanattan ve güzellikten anlıyor. İnançlı, kararlı, ateşli, çalışkan, dürüst, samimi, güvenli bir genç.
 
Dr. Mahir (Burç Kümbetlioğlu): Ailenin doktoru, sonra da damadı. Aynı zamanda askeri hekim. 30’larının ortalarında. Kemal gibi o da Anadolu’daki kurtuluş hareketinin İstanbul’daki parçalarından biri. Memleketini seven ama arkadaşları ve sevdikleri için dikkatli olmayı prensip edinmiş, zeki, birikimli, ölçülü bir karakter. İyi bir sorun çözücü ve arabulucu...  

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin