Eski Kösem Sultan'dan Beren Saat açıklaması!

''Beren, Kösem'i güzel oynar...''

resim yok
01 Temmuz 2014 - 14:34
Röportaj

''Beren, Kösem'i güzel oynar...''

Altın Portakallı oyuncu Damla Sönmez, yakında Kanal D'de başlayacak 'Güllerin Savaşı' adlı dizide başrolü üstlendi.

Canan Ergüder ve Barış Kılıç'la kamera karşısına geçen Sönmez, dizinin seyirciyle buluşacağı günü heyecanla bekliyor.


Yakında başlayacak 'Güllerin Savaşı' dizisi için Canan Ergüder ve Barış Kılıç'la kamera karşısına geçtiniz. Aranızda iyi bir sinerji oluştu mu sette?

- Kesinlikle... Onlarla birlikte oynadığım için çok mutluyum. Barış'la ortak arkadaşlarımız var, önceden tanışıyorduk. Canan'ın da tiyatro oyunlarını izlemiştim, oyunculuğunu çok beğeniyordum. Onunla oynamayı çok istiyordum. Bu nedenle çok heyecanlı ve mutluyum.

'Güllerin Savaşı' nasıl bir dizi olacak?

- Bu, hemen hemen her dizide gördüğümüz aşk, intikam ya da aileler arası çatışmayı konu alan bir dizi değil. Senaryoyu okuduğumda ilk dikkatimi çeken bu oldu.

Neyi anlatıyor dizi peki?

- Ben, Gülru karakterini canlandırıyorum. Gülru, bir köşkün müştemilatında yaşayan ailenin ortanca kızı. Köşkte yaşayan Gülfem Hanım'a özenerek büyümüş. Gülfem, çok ünlü ve başarılı bir tasarımcı. Ona özendiği için Gülru da moda tasarımı okumuş. Bu dizide bir kızın onun gibi olmaya çalışırken onun elindeki her şeyi almasının hikâyesini izleyeceğiz.

Gülru, dizinin kötü karakteri mi yoksa?

- Hayır, Gülrü kötü niyetli bir kız değil. Zaten bu dizide hatları kesin çizgilerle çizilmiş, kötü diyebileceğimiz bir karakter yok. Aynı şekilde 'Bu karakter çok iyidir, ahlaklıdır' denilecek biri de yok...

 

GÜLRU'YMUŞUM GİBİ GÜNLÜK TUTUYORUM

Dizide köşkün dışında bir de mahalle hayatı göreceğiz sanırım...

- Evet, Gülru ve ailesi aslında köşkün yakınında bir mahallede yaşıyor. Babası köşkte çalışmaya başlayınca tüm aile köşke yerleşiyor ama yaşadıkları mahalleyle irtibatlarını hiç koparmıyorlar. Hatta Gülru'nun ablalarından biri o mahallede oturmaya devam ediyor.[reklam]

Bu projeye 'evet' demenizin sebebi neydi?

- Gülru'yu çok sevdim. Çok komik bir kız. Başarılı bir kadın olmaya çalışırken yaptığı şapşallıklar, sakarlıklar çok komik gerçekten. Böyle bir kızın güçlü bir karaktere dönüşmesi çok ilginç olacak...

Herhangi bir diziye ya da filme başlamadan önce kendinizi nasıl motive edersiniz?

- Senaryoyla çok vakit geçiririm. Oynayacağım karakteri sürekli yanımda gezdiririm.

Rolünüze bu şekilde hazırlanıyorsunuz galiba...

- Evet ama yaptığım farklı şeyler de var. Mesela Gülru'ymuşum gibi günlük tutuyorum, bir gün içinde yaşadıklarını hayal edip yazıyorum. Bir süre sonra kalem kendiliğinden oynamaya başlıyor, çok eğlenceli oluyor.

 

 

ÖDÜL, GÖRÜNÜR OLMAMI SAĞLADI

'Bornova Bornova' filmindeki performansınızla 46. Altın Portakal Film Festivali'nde en iyi yardımcı kadın oyuncu ödülünü aldınız. Bu ödül kariyerinizi nasıl etkiledi?

- Bu ödüle sahip olmak çok gurur verici. Sanırım oyuncu olarak daha görünür olmamı sağladı. Ve gelen projeleri seçme hakkımı artırdı. Bunun dışında bir korku da yarattı tabii...

Ne gibi?

- Bir iş yapıyorsunuz ve sonra biri çıkıp diyor ki; 'Çok iyi yaptın'. Dolayısıyla sonrasında yapacağın işlerde, sana 'iyi' dedikleri rolde neler yaptığını hatırlaman gerekiyor...

Eskiden müzikle ilgileniyormuşsunuz, neden devam etmediniz?

- Keman ve piyano eğitimi almıştım, daha sonra bıraktım. Çünkü müzik de ayrı bir mesai gerektiriyor. Evde hâlâ bir piyanom var, arada sırada oturup bir şeyler çaldığım oluyor ama dediğim gibi piyano da bir disiplin gerektiriyor ve ben o disipline pek giremedim...

Ailenizle mi yaşıyorsunuz?

- Dört senedir yalnız yaşıyorum. Ama ailemin desteği hep arkamda...

 

BEREN, KÖSEM’İ GÜZEL OYNAR

DÖRT YIL ÖNCE KÖSEM SULTAN'I OYNADI

Daha önce 'Mahpeyker: Kösem Sultan' filminde Kösem Sultan'ı canlandırdınız. Önümüzdeki sezon da Kösem Sultan'ın dizisini izleyeceğiz. Aynı rolü dizide de canlandırmak ister miydiniz?

- Dönem işleri her zaman keyiflidir. Böyle güçlü bir kadını canlandırmak da öyle elbette...

Kösem Sultan'ı Beren Saat'in canlandıracağı konuşuluyor. Sizce diziyi kabul ederse, nasıl bir performans sergiler?

- Güzel oynar bence.

 

ERKEK ÇOCUĞU GİBİYİM

Modayla aranız nasıl? Şık giyinmeyi, takıp takıştırmayı sever misiniz?

- Bu anlamda erkek çocuğu gibiyim. Yeni yeni aksesuvar kullanmaya başladım mesela. Hatta topuklu ayakkabı giyen kadınların çok hoş gözüktüğünü biliyorum ama özel günler dışında kadınların neden topuklu ayakkabı giydiklerini bile hâlâ anlayabilmiş değilim. (Gülüyor)

Spor yapar mısınız?

- Yoğun bir tempo içinde olsam da pilates yapmaya özen gösteriyorum. Yaz aylarında da mutlaka yüzmeye çalışıyorum.

 

 

'BİR AŞK HİKAYESİ' EKRANLARA GERİ DÖNDÜ! DETAYLAR BURADA!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin