Fahriye Evcen Çankaya'da!

Fahriye Çankaya'da...

resim yok
29 Nisan 2014 - 14:01
Magazin

Fahriye Çankaya'da!

Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, resmi ziyaret için Türkiye'de bulunan Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck ve Daniela Schadt onuruna Çankaya Köşkü'nde akşam yemeği verdi.


Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünnisa Gül ile Gauck ve hayat arkadaşı Daniela Schadt, davetlileri Büyük Resepsiyon Salonu'nun girişinde karşıladı.

 

KİMLER KATILDI?

Yemeğe, Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, bazı milletvekilleri, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, arasında Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin'in de bulunduğu Türk ve Alman iş adamları, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Kudret Bülbül, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy, gazeteci yazarlar Fehmi Koru, Murat Yetkin ve Kadri Gürsel katıldı.

 

EVCEN DIŞINDA...

Yemeğin davetlileri arasında eski hakem ve futbol yorumcusu Marcus Merk, oyuncular Wilma Elles ile Fahriye Evcen, müzisyen Rafet El Roman da yer aldı.  

Cumhurbaşkanı Gül, yemekteki konuşmasına, Gauck ve beraberindekileri Türkiye'de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek başladı.

 

GÜL NELER SÖYLEDİ?

İlişkilerinin geçmişi çok eskiye dayanan iki ülkenin Birinci Dünya Savaşı'nda ve Soğuk Savaş döneminde "kader birliği" yaptığını kaydeden Gül, bugün de Türkiye ve Almanya'yı, demokrasi, hukukun üstünlüğü, özgürlükler ve hür teşebbüs gibi ortak değerlerin birleştirdiğini vurguladı.[reklam]

Bu çerçevede iki ülkenin, 'müşterek değerler ve ilkeler ailesi' diye nitelediği Avrupa'nın parçası olduğunu söyleyen Gül, "İşte bu sebeple Türkiye, özgürlük ve güvenliği için zamanında büyük fedakarlıklarda bulunduğu Avrupa'nın geleceği bakımından da vazgeçilmez bir aktör olmaya devam edecektir" diye konuştu.

Parçası olduğu ve ortak değerleri paylaştığı AB projesinin Türkiye için stratejik bir hedef olduğuna vurgu yapan Gül, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Şunu hepimizin hatırda tutmak zorunluluğu olduğuna inanıyorum: Türkiye ile üyelik müzakerelerine başlanırken AB içinde oy birliğiyle karar alınmıştır. Bu bakımdan, teknik bir süreç olan bu sürecin, 'ahde vefa' ilkesi çerçevesinde sonuna kadar götürülmesi ve desteklenmesinin yine şart olduğuna inanıyorum.

Bu konuda tereddütlü davranılmamalı ve tüm fasıllar müzakereye açılmalıdır. Zira müzakerelerin tamamlanması, otomatik olarak Türkiye'ye üyelik getirmemektedir. Bilindiği gibi bazı ülkeler referanduma gitme kararı almıştır. Belki o gün Türkiye'de de Türk halkının farklı kanaati söz konusu olacaktır, Norveçliler'in yaptığı gibi. O bakımdan otomatik bir üyelik söz konusu değildir. Müzakereleri tamamlamak Türkiye'yi Avrupa Birliği standartları ile buluşturacaktır.

Bu konuda bazı çelişkileri de görmekten çok üzüntü duyuyoruz. Bir taraftan özellikle de son dönemde ülkemizde bazı geçici olduğuna inandığım olumsuzlukları tenkit eden dostlarımızın Türkiye ile yargı, temel haklar, özgürlükler fasıllarının açılmasına müsaade etmemelerini büyük bir çelişki olarak görüyorum.''

 

 

ÜNLÜLERİN CİLT BAKIMINDA YENİ MODA! DETAYLAR BURADA!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin