Fatih dizisi ekranlara veda ediyor!

Kanal D'de Pazartesi akşamları yayınlanan 'Fatih' dizisi bu hafta yayınlanacak olan bölümüyle final yapacak.

resim yok
31 Ekim 2013 - 14:48
İptal - Onay

Bir dizi daha ekranlara veda etme hazırlığında...

 

İşte detaylar:

 

BU HAFTA VEDA ZAMANI

Kanal D'de Pazartesi akşamları yayınlanan 'Fatih' dizisi bu hafta yayınlanacak olan bölümüyle final yapacak.

 

PAZARTESİ

Başrollerinde Mehmet Akif Alakurt, Gamze Özçelik, Seda Akman, Salih Bademci ve Birkan Sokullu'nun yer aldığı "Fatih" dizisi bu Pazartesi ekrana veda edecek. 

 

UMDUĞUNU BULAMADI

Kanal D'nin bu sezon iddialı görünen Fatih dizisi, başladığından beri bir türlü umduğunu bulamadı.

Sezonun en iddialı işi olarak görülen ancak en düşük reytinglerini alan dizi yapılan son değişiklikle 22:00 zaman dilimine alınmıştı.

Ancak dizinin yeni saatinde ne kadar yükseliş yaşarsa yaşasın kendi bütçesiyle devam etmesinin oldukça zor göründüğü açıkça gözüküyordu.

 

HİKAYESİ

İstanbul’un fethinden sonra kurduğu devleti, cihan imparatorluğuna çevirmek isteyen Fatih, imparatorluğun ömrünü uzatacak kanunlarla da devlet yapısını sağlamlaştırmak ister.

Konstantiniyye’nin fethiyle Doğu Roma’nın bağrına İslam/Osmanlı sancağını diken Fatih Sultan Mehmet, Papa’nın Hıristiyanlığa davet mektubuyla, bu kez gözünü Batı Roma’ya çevirir. Evvela, Venedik’in en önemli kalelerinden biri olan Egriponte’yi (Eğriboz) ele geçirir.

Venedik ve Papalık, bir yandan Fatih’i çeşitli suikastlerle ortadan kaldırmayı denerken, Vlad Tepeş’i (Kazıklı Voyvoda) Fatih’in önüne sürerler. Diğer yandan da Osmanlı’nın doğu komşularıyla kirli ittifaklara girerler. Fatih, gözünü Kızıl Elma’ya (Batı Roma’ya) dikmişken, Akkoyunlular ve Karamanoğulları’yla da mücadele edecek; Karamanoğulları’nı ortadan kaldırıp, Akkoyunlular’a unutamayacağı bir yenilgi tattıracaktır. İstanbul’un fethinden sonra kurduğu devleti, cihan imparatorluğuna çevirmek isteyen Fatih, imparatorluğun ömrünü uzatacak kanunlarla da devlet yapısını sağlamlaştırmak ister.[reklam]

Bu esnada şehzadeler Bayezid, Mustafa, Cem ve valideleri Gülbahar, Çiçek ve Gülşah arasında gizliden gizliye süren rekabet, daha açıktan ve üst boyutlara taşınır. Şehzade valideleri için tek hedef, Sultan’dan sonra kendi evlatlarının tahta çıkmasıdır. Çünkü ancak bu şekilde hayatta kalmaları mümkün olacaktır.

 

KÜNYE

Yapım: Medyapım
Yapımcı: Fatih Aksoy
Yönetmen: Merve Girgin
Uygulayıcı Yapımcı: Arzu Eğmir
Senarist: Funda Çetin - Pınar Uysal
Oyuncular: Mehmet Akif Alakurt (Fatih), Seda Akman (Gülbahar Hatun), Gamze Özçelik (Çiçek Hatun), Müjde Uzman (Dilyar), Birkan Sokullu (Mustafa), Salih Bademci (Bayezıd), Alma Terzic (Züleyha), Mahmut Paşa (Reha Özcan), Tamer Levent (Ali Kuşçu), Teoman Kumbaracıbaşı (Vlad), Hande Soral (Gevher), Dağhan Külegeç (Turahan Bey), Atilla Olgaç (Mir Kasım), Andrey Pejic (Radu), Ali Emrah Sürtal (Murat), Gülsen Tuncer (Azime Usta), Metin Büktel (İshak Paşa), İbrahim Selim (Mercan Ağa), Mehmet Cerezcioğlu (Papa), Türkan Kılıç (Asiye), Ufuktan Altunkaya (Naimi), Orhan Aydın (Venedik Doçu), Furkan Şentürk (Cem Sultan)

 

 

'FATİH' DİZİSİ SON HAFTA NE KADAR İZLENMİŞTİ? DETAYLAR BURADA!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin