Feyza Işık ve Damla Aslanalp Röportajı

Genç ve güzel oyuncu Damla Aslanalp ve yol arkadaşım dediği Gülbahar Dadı karakterini canlandıran Feyza Işık ile yaptığımız röportajımız..

resim yok
03 Şubat 2015 - 17:04
Röportaj

Filinta’nın genç ve güzel oyuncusu Damla Aslanalp’le Lara karakterinin bilinmeyen yönlerini; ve yanından hiç ayrılmayan Feyza Işık ile de Gülbahar Dadı karakterini konuştuk.

 


Twitter’da bazı sorunlar yaşadığınızı duyduk?

- Siz benim neler yaşadığımı biliyor musunuz? Başka bir dizide oynadığım zamanlar yapım şirketi sosyal hesaplarımın hepsini kapattırdı, o yüzden hiçbir sosyal sitede hesabım kalmamıştı. O dönemde de sahte hesaplarım çoğalmış ve şuan öyle bir duruma geldi ki herkes onu gerçek sanıyor. Birçok sahte hesabı gerçek zannedip takip eden var. Benim bir tane hesabım var. @Aslanalp_Damla’dır. Sevenlerimin sahte hesaplara itibar etmemelerini diliyorum.


 

Senaryoyu ilk duyduğunuzda ne hissettiniz?

- İlk okuduğumda Mardin’de dizi çekimindeydik. Dönem dizisi olduğunu biliyordum ve okurken çok heyecanlandım. İlgimi çektiği için de çok sevindim. O zamanlar moralim biraz bozuktu, o sıra Filinta teklifi geldi ve kendimi çok şanslı hissettim. Kendimi geliştirmek için ciddi bir fırsat olduğunu düşündüm.


 

Lara karakteri ile kişiliğiniz çelişiyor mu?

- Aslında Lara bana benziyor. Lara annesiz büyüdü, bense babasız büyüdüm. O yönde birlikte olduğumuz bir nokta var. O yardımsever bir kişiliğe sahip, ben de öyleyim.


 

Dadınız ile aranız nasıl?

- Çok iyi! Feyza ablam (Feyza Işık / Gülbahar Dadı) benim yol arkadaşım. Feyza abla da olabildiği kadar birçok konuda bana yardımcı oluyor. Zorluk çektiğim sahnelerde kendiliğinden gelip yardımcı oluyor. Dizideki gibi normal hayatta da birlikteyiz. Dışarda görenler ayrılmaz ikili olarak görüyorlar bizi. Beni yalnızca Feyza abla ile birlikteyken tanıyorlar.

 


Hala oyunculuk eğitim alıyor musunuz?

- Evet devam ediyorum. Hakan Yufkacıgil’den alıyorum. Ondan önce de Bahar Kerimoğlu’ndan alıyordum.


 

Mustafa ile diyaloğunuz nasıl?

Lara: Lara için ilk büyük aşk ve Lara ilk defa bir erkek için bir şeyler hissetmeye başlıyor. Onun için heyecan verici duygular. Mustafa’nın yanında olmak istiyor ve yavaş yavaş kadın olduğunu hissediyor. Daha önce nişanlıydı ancak ona karşı hiçbir şey hissetmiyordu.

 

Gülbahar Dadı: Şimdi aşkı tanımaya başladı. O noktada dadıya pek açılamıyor ancak annesine açılıyor. Hiç bilmediği bir duygu. Bir de sadece Pera’da gezebiliyoruz. Kapalı bir yapı. İçerde Boris’ten çok korkuyordu ancak dışarı çıktıkça kendini tanımaya başladı.

Boris’in koyduğu kurallar birkaç defa çiğnendi.

- Evet öyle fakat ben onu söylemeye çalışmıştım bir replikte “Lara büyüyor ve bir şeylerin farkına varıyor.” diye. Tabi biz gizlesek bile kendisi çözümü bulacaktır.


 

Boris genelde “başka bir şey var mı?” dediğinde, aslında sorunun cevabını bilerek bunu soruyor…

 

- Evet evet… Boris her şeyi biliyordur. Bu noktada bana düşen de mümkün olduğunca ikili ilişki. Genç kızın hayatını deşifre etmemek gerektiği. Boris korkusundan ziyade daha mahrem bir durum. Adı konmamış bir şey, kalbinde bir heyecan var, babanın bilmesi gerekmez hemen.


 

Gülbahar Dadı, Boris’in ne iş yaptığını biliyor mu?

- Dadı hisleri çok kuvvetli bir kadın. Bir şeyleri seziyor illa ki, Boris’ten o kadar korkmasının sebebi de bu. Normalde çok uyanık, pasif olmayan dominant bir karakter. Boris’in kötü biri olduğunu biliyorsa ondan susuyor. Lara ile anne kız gibi duygusal bir bağı var. Doğduğunda Lara’yı eline vermişler ve o büyütmüş.


 

O zamanın kıyafetleri mi şimdinin mi?

 

Gülbahar Dadı: Ben şimdiki halimden memnunum. Çünkü pantolonumla çok daha özgür hissediyorum kendimi. Fakat o da bir renk, şimdi de öyle bir şey olsa zorunlu olsak giymesi de keyifli.

Lara: Pantolon ve tişörtün içinde çok rahatız. O kıyafetlerle bir yere çıkarken falan çok zorluklar yaşıyoruz. Sürekli birileri üstüne basıyor. Özel günlerde giyilebilir ama normal günlerde moda bile olsa giyebileceğimi sanmıyorum.


 

Nerelisiniz?

- Babam Çerkes, Annem Erzurumlu (Dadaş) ama aslında Bayburtlu. Almanya’da doğdum ve orada büyüdüm.


 

Oyunculuk var mıydı aklınızda?

- Vardı ama o kadar güzel oyunculuk eğitimi almış kişiler varken hayal gibi geliyordu. Gerçekleşmesi rüya gibi oldu. Önceki işim bittiği anda bu işten teklif geldi, zamanlaması da çok iyiydi. Ve rüya da gerçek oldu.


 

Azize?

Gülbahar Dadı: Bir kez karşılaştılar ama dadı onun varlığından korumacı tavrı sebebiyle rahatsız oldu. Lara ile çok yakından ilgilendi çünkü Azize.


 

Lara yardımseverliğiyle mi aşkıyla mı ön plana çıkacak?

Gülbahar Dadı: Lara’yı tanımladığımızda saf ya da çok iyi niyetli değil de, bilinçli seçimler yapan biri olarak görüyorum. Yardım etmek de bilinçli seçimdir. Yardımda bu kadar ileriye gitmek de ne kadar farkında olduğunu gösterir. Bende var diyerek yatmıyor. Aktif olarak çalışma hayatına atıldı. Kadı da böyle bir imkân sundu. Bence aşkı da yardımı da devam edecektir Lara’nın. Birinden biri durduğunda Lara olmayacaktır.


 

Hangi karakter olmak isterdiniz?

Gülbahar Dadı: Erkek karakterlerin hepsi. (Gülüşmeler) Vurdulu kırdılı ve onlar çok çalışıyorlar. Boris ve kadı çok iyi karakterler.

Lara: Katılıyorum. (Gülüşmeler)


 

Tarihe merakınız var mı?

Lara: Proje geldiğinde ilgilendim tabii ki, hala daha ilgileniyorum. Öncesinde çok araştırıp okumuyordum ancak tarihi filmleri sevip izliyordum.

 

Gülbahar Dadı: Benim daha çok, bize öğretilenleri sorgulama üzerine merakım var. Bildiğimiz tarihi gerçekler ne kadar gerçek aslında? Farklı ağızlardan farklı bilgiler alıyoruz ve bunlar zamanla çürüyor.

 

 

Lara için tek kelime ile ne ifade ediyor?

- Mustafa: Cesaret ve Aşk

- Kadı: Adalet ve Din

- Zaharyas: Güç ve Kötülük

- Gülbahar Dadı: Anne sevgisi, Sevgi, Güven

- Foto Abdullah: Çılgın

- Sansar Cemil: Tehlikeli


 

Gülbahar Dadı için tek kelime ile ne ifade ediyor?

- Mustafa: Cesaret ve Adalet

- Kadı Gıyaseddin: İnanç, maneviyat.

- Zaharyas: Nefs

- Foto Abdullah: Çözüm

- Sansar Cemil: Zaaf


 

Sosyal medyada tepkiler nasıl?

Gülbahar Dadı: Seyirci bizi aslında seviyor, çok benimsedi. Olumsuz bir şeye tanık olmadım. İşlenen konu, yani tema genel olarak HAK, hukuk üstüne kurulu. Önermeleri çok güzel. Emine teyze vefat edince Kadı, esnafa bir hafta dükkânı açmama yasağı koydu. Yoksul bir aileye yardımcı olmalarını istedi. Bu çok doğru bir çözüm.


 

Setle ilgili ne düşünüyorsunuz?

Gülbahar Dadı: Çok fazla olanak var. Daha önce bu kadar büyük bir platoda çalışmadım, zaten yok da. Beni ilgilendiren kısım, sektörün vizyonudur bu. Yurtdışından gelip burada çekim yapabilirler mesela. Bizdeki televizyon ve sinema sektörünün ne kadar ilerlediğinin de kanıtıdır bu. Bir haftada uzun metraj çeker gibi çalışıyoruz burada, çok kısa zamanda çok iyi işlerin ortaya çıktığını düşünüyorum bu da çok büyük bir emeğin olduğunu gösteriyor.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin