Fikret Kuşkan'ın son projesi ilgi çekecek!

Fikret Kuşkan TRT'nin belgesel filmi 'Tanıklar'da şüpheli bir trafik kazasında ölen Adnan Kahveci'yi canlandırıyor.

resim yok
15 Ocak 2014 - 14:05
Magazin

Fikret Kuşkan TRT'nin belgesel filmi 'Tanıklar'da şüpheli bir trafik kazasında ölen Adnan Kahveci'yi canlandırıyor.

 

''Kahveci'nin ölümünün kaza olmadığını düşünüyorum'' diyen oyuncu projenin anlatımına tam not verdi.

TRT 1 için çekilen 'Tanıklar' isimli belgesel filmde; Bolu'da 21 yıl önce eşi ve çocuğuyla kaza geçiren Adnan Kahveci'nin ölümüyle ilgili hafızalar tazelenecek. Kahveci'yi canlandıran Kuşkan, ''Ben rolümü oynarım, gerisine karışmam'' demiyor, tersine söylediklerinde iddialı:

 

''Ben birçok role girdim çıktım, Hz. Muhammed'in üzerinden yasak kalksın onu da oynarım, İsa'yı da oynarım.  Sonuçta benim için rol roldür ama rolün ne anlattığı önemlidir. Bakın, bu ülkede kaza diye nitelendirilen çok kayıp var. Bu proje, Kahveci'nin katledildiğini söylüyor, ölümünü şüpheli buluyor. Bu projenin söylemini doğru buluyorum. İçime sinen bir rol oldu.''

 

''KAHVECi'NiN ÖLÜMÜNÜN KAZA OLMADIĞINI  DÜŞÜNÜYORUM''

Duymuşsunuzdur belki, Fikret Kuşkan, TRT 1 için çekilen Tanıklar isimli belgesel filmde trafik kazasında ölen maliye bakanı Adnan Kahveci'yi canlandırıyor... 1993 yılında Bolu'da meydana gelen trafik kazasında eşi ve çocuğu ile birlikte hayatını kaybeden Kahveci'nin, yeni yapılan bir otobanda ters yola girmesi ve kaza geçirmesi nasıl mümkün oldu, 20 yıldır muamma!

 

Halkın çok sevdiği ve takdir ettiği nadir politikacılardan biri olan Kahveci'nin bu şüpheli ölümü 'Tanıklar' filmiyle yeniden gündeme gelecek, hafızalar tazelenecek. Hafızalar tazelensin tabii de... Ben asıl Kahveci'yi canlandıran Kuşkan; bu şüpheli ölümle ilgili ne düşünüyor onu merak ediyordum. ''Ben rolümü oynarım, ne olmiş bakmam, gerisine karışmam'' der miydi mesela?


Demiyormuş! Tersine söyledikleri çok iddialıydı, çok cesurdu...

 

BAŞBAKAN OLACAK KİŞİYDİ

'Erkekler' filmi için buluşmuştuk, bu projeyi de sordum tabii... Tesadüf, ''Dün hastane sahnelerini çektik'' dedi, sonra da heyecanla anlatmaya başladı:


''Adnan Kahveci kazada öldüğünde Bolu Devlet Hastanesi'ne kaldırılıyor. Hastane imkanları o kadar yetersiz ki, Ankara'ya sevkedilmesi gerek ama yapılamıyor. Turgut Özal, o sırada Amerika'da. Olayı öğrenince Ankara'ya ya da İstanbul'a sevki için talimat veriyor ama bir şekilde bu mümkün olamıyor. Bolu Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybediyor.''


Kuşkan'ın içi, olanlara cız ediyor, çok belli. ''Tanıdığınız, takip ettiğiniz bir isim miydi Kahveci?'' diyorum. ''Evet, izlerdim onu. 44 yaşındaydı, belki üç sene sonra belki 50 yaşında başbakan olabilecek biriydi. Ahlak yapısı çok güçlü bir insandı'' diye cevap veriyor.

 

05 ŞUBAT'TA TRT EKRANINDA

Gelelim asıl meseleye... Kuşkan, tarafsız mı bakıyor rolüne, ne düşünüyor? İşte anlattıkları...[reklam]

''Ben birçok role girdim çıktım, Hz. Muhammed'in üzerinden yasak kalksın onu da oynarım, İsa'yı da oynarım; benim için rol roldür. Ama rolün nasıl yazıldığı, o kişiye nasıl bir gözle bakılıp bakılmadığı önemlidir benim için. O anlamda bu rol çok içime sindi. Çünkü bu proje Adnan Kahveci'nin katledildiğini söylüyor! Ben de onun ölümünün bir kaza olmadığını düşünenlerden biriyim.

 

Bu ülkede kaza diye nitelendirilen çok kayıp var. Bu kayıplara TRT gibi bir devlet kurumunun bu şekilde bakması, böyle bir projeyi hayata geçirmesi çok şaşırtıcı ve çok da güzel. Tarafsız değil, enteresan şekilde taraflar meseleye! 'Adnan Kahveci acaba o otoyola, yanlışlıkla mı girdi?' diye soruluyor filmde. 'Hayır, başkaları soktu onu o yola, bu da baştan beri tezgahlanmıştı' deniliyor. Yani bu projenin söylemini doğru buluyorum...''


Kuşkan'In söylediklerinden sonra meraklar daha da artacak, eminim... Asıl önemli  olan ise; TRT projeye müdahale etmeden yayınlarsa, çok puan kazanacak.

 

SIRADA GAFFAR OKKAN VE ÖZAL VAR

'Tanıklar projesi nedir?' diye soran varsa... Yakın tarihimizde iz bırakmış şahsiyetlerin hayatlarından yola çıkılarak kurgulanmış
bir dizi film projesi. Her bölümde farklı konular ve karakterlerin işleneceği projenin ilk bölümünde, yukarıda da yazdığım gibi merhum maliye bakanı Adnan Kahveci'nin son günleri anlatılıyor. Ardından Gaffar Okkan, Behice Boran, Eşref Bitlis ve Özal'ın ölümleri çekilecek.


Gazeteci Avni Özgürel ve Ayfer Özgürel'in yapımcısı olduğu projenin yönetmenliğini ise Yasemin Türkmenli yapıyor.

 

 

ÜNLÜLERİN GEÇMİŞE DAİR ÇARPICI İTİRAFLARI BURADA!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin