Filinta'nın perde arkası!

Star Gazetesi yazarlarından Özay Şendir'in bugünkü köşesinde yer verdiği yazının detayları şöyle:

resim yok
25 Aralık 2014 - 10:21
Magazin

Filinta ve müze...

Muhteşem Yüzyıl dizisinde kullanılan kostüm ve dekorlar sergileniyor ya, Filinta dizisinden müze çıkar. Nasıl bir set kurmuşlarsa artık Pera tüm ihtişamıyla ekranda karşımızdaydı.


Star Gazetesi yazarlarından Özay Şendir'in bugünkü köşesinde yer verdiği yazının detayları şöyle:

 

'FİLİNTA'DAN MÜZE ÇIKAR!'

''Muhteşem Yüzyıl dizisinde kullanılan kostüm ve dekorlar sergileniyor ya, Filinta dizisinden müze çıkar. Nasıl bir set kurmuşlarsa artık Pera tüm ihtişamıyla ekranda karşımızdaydı.

Büyük işlerin ve bütçelerin altından sadece TRT kalkabiir diye geçen yıllarda defalarca yazmıştık, gördüğümüz tam olarak bu aslında. İyi set kurmak, çok para harcamak bir diziyi seyrettirmeye yetmez.

Mesela Fatih dizisi için Med Yapım da televizyonculuk tarihimizin en ciddi paralarından birini harcamıştı ama olmadı.

***

Dizi ve sinemada bazı noktalar başarı ya da başarısızlığı belirler. Mesela Asmalı Konak dizisinin ardından filmin çekim sürecinde yabancı ekipler kullanılmıştı.

Sonra dizi yorgunu sektörümüz uzun bölüm yetiştirme adına ister istemez kaliteyi bir kenara koydu.

 

'İŞİ ŞANSA BIRAKMAMIŞ...'

Filinta işi şansa bırakmamış ve dünyada marka işler yapmış isimleri çalıştırmış. Mesela makyaj, mesela aksiyon sahneleri için oyuncu eğitimleri, mesela özel sahnelerin çekimi için özel yönetmen desteği sağlanmış.

Gelenler sıradan isimler değiller, TRT'nin internet sitesine bakarsanız imza attıkları işleri görürsünüz ki, hepsi dünya genelinde başarılı olmuş işlerde çalışmışlar.[reklam]

Bunlar maliyeti biraz arttırır ama sağladıkları katkı ortada ve bu katlanılır bir maliyet.

***

 

'OYUNCU KADROSU...'

Oyuncu kadrosu son derece oturmuş dizide. Senaryoda, daha ilk bölümde Zabit Ali'nin ölmesi hem biraz şaşırtıcı hem de dizide karakter ısrarı olmayacağı işaretini veriyor. Özlü söz meselesi dizilerimizde artık bir alışkanlık haline geldi. Filinta'dan başta kibir olmak üzere çıkan özlü sözler var ama sektörün abartı hastalığına tutulmamak lazım.

Ezel'de Ramiz Dayı'nın vurultuğu sahneyi hatırlıyor musunuz? Klasik müzik eşliğinde bir çatışma sahnesiydi o ve tüm anlamını ağır çekimden bulan bir sahneydi.

Filinta sayesinde ağır çekim tekniği tekrar ekranımıza döndü, patlayan depo sahnesi görsel olarak çok keyif verdi bana.

***

 

'KALİTE ÇITASINI YUKARI ÇEKTİ'

TRT, son 3 haftada iki yeni diziyle televizyonculuğumuzda kalite çıtasını yukarı çekti. Olması gerekenin gerçekleştiğini görmek güzel.


İyi iş, iyi duyuru karşılık buluyor seyircide. Sadece jönlerle iş yapacağını zannedip duvara toslayan yapımlar da Filinta'nın kamera arkasındaki hazırlık sürecine dikkatle bakmalı...''

 

 

'FİLİNTA'NIN EKRAN MACERASI NASIL BAŞLADI?

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin