resim yok
06 Kasım 2014 - 12:04
Röportaj

Sosyal kelebek: Fırat Çelik

Dört yıl önce Fransa'dan İstanbul'a gelen Fırat Çelik'in Türkiye'de gezmediği yer kalmamış.


Kendisine 'Sosyal kelebek' diyen oyuncu: ''Bir buçuk ay otomobil yolculuğu yaptık. Harikaydı'' diyor.

Yeni dizisi 'Gönül İşleri'yle yine herkesin kalbini çaldı. Gelecek aylarda ise, Ömer Faruk Sorak'ın 'Sekiz Saniye' isimli sinema filmiyle beyaz perdede de boy gösterecek.

Fırat Çelik, All dergisinin All Men eki için objektif karşısına geçti, hakkında bilinmeyenleri anlattı...

 

TAM BİR TÜRK OLMUŞ

Dört yıl önce aldığı oyunculuk teklifiyle Fransa'dan İstanbul'a gelen Çelik, o zamanlar gel-gitler yaşıyordu... ''Her an çantamı toplayıp Fransa'ya geri dönebilirim'' diyordu. Oysa şimdi İstanbul'a iyice yerleşmiş, kendine yeni bir hayat kurmuş, arkadaşlar edinmiş, planları  bu ülke üzerine...

''Zaman her şeyin ilacı. İki sezon süren 'Fatmagül'ün Suçu Ne?' dizisinden sonra, 'Benim hayatım artık burada' dedim kendi kendime. Art arda projelerle dört yıl geçti.

Yeni bir ülkeye gelince... Dili çözmekle bitmiyor ki iş. Dili çözdün, beden dilini ne yapacaksın? Burada zaman geçirmek gerekiyor.  Ben kendimdeki değişikliğin farkına varmıyorum elbette. Dışarıdan daha iyi görülüyor. Paris'te bir gün, ailece yemek yerken bana bakıp, 'Ne kadar Türk olmuşsun' dediler. Beden dili, el kol hareketi, tavır... Zamanla bulunduğum yere uyum sağladım galiba'' diyor.

 

SAHNE İLAÇ GİBİ

Fransa'da, üzerinde olmaktan çok büyük keyif aldığı tiyatro sahnesine bu şehirde de çıkıyor Çelik. Geçen yıl Devlet Tiyatrosu'nda bir festival kapsamında sahnelenen 'Tatyana' isimli oyunla başlamıştı sahnede olmaya. Çehov ve Aleksey Sergeyeviç Suvorin'in oyunlarından esinlenen Tatyana bu yıl Şişli Talimhane Sahnesi'nde perde açıyor.[reklam]

''Çılgın bir adaptasyon. Meral Çetinkaya, Defne Halman'la oynamak harika bir şey. Oyuncuya ilaç gibi geliyor sahne. Olmazsa olmaz'' derken gözleri parlıyor.

 

RAHATLIĞI PARİS'TEN

Oyuncu, sweatshirt ve tişört rahatlığından vazgeçmiyor. ''Yakışıklı olduğunuzu bildiğiniz için mi gerek duymuyorsunuz giyime özen göstermeye?'' diye sorulunca, yüzüne azıcık utanç çizgileri yerleşiyor.

''Yok canım, sanırım Paris'ten kalan bir rahatlık sadece'' diyor.

Çelik, sırt çantasını hiç boş bırakmıyor. Programı uygun olduğunda her an bir yerlere kaçabilir. Son dört yılda Türkiye'de gitmediği yer kalmamış. 'Sosyal kelebek' diyor kendine. ''Asos'tan Antalya Adrasan'a kadar uzun bir otomobil yolculuğu yaptık. Bir buçuk ay sürdü. Bir gün bir otelde kalıp ertesi gün toparlanıp yine yola çıktık. Harikaydı'' derken defalarca Bozacada'ya gittiğini de ekliyor.

 

FİLM HARİKA

Biz televizyon dizisini ve tiyatro oyununu izlerken arka planda çekimleri henüz biten bir sinema filminin heyecanını da yaşıyor. Ömer Faruk Sorak'ın çektiği 'Sekiz Saniye' filmi çekim sonrası aşamada, vizyona gireceği günü bekliyor. ''Esra'nın kendi hayat hikayesine dayanan bir film. Rüyalarla ilgili, fantastik romantik bir konusu var. Berlin'de çektik. Harika bir film geliyor.''

 

ABUR CUBUR DÜŞKÜNÜ

İstanbullu Fırat Çelik'in bir günü Teşvikiye ve Moda'da geçiyor. Tabii seti yoksa! ''Evcilim; evde vakit geçirmeyi severim. Müzik yaparım kendi kendime. Film izlerim, yemekler yaparım. Arkadaşlarımı davet ederim. Çok az dışarı çıkıyorum; o da Moda sahilde bisiklete binmek için... Bir gün paten denedim ama çok yoruldum.''


Bisiklete bindiği ve yürümeyi çok sevdiği için oldukça fit görünmesi doğal. Diğer yandan abur cubur düşkünü. Makarna konusundaysa tam bir uzman. Harika sos tarifleri var: ''Kabağı rendeleyip püre yapıyorum. Yağ, sarımsakla tavada pişiriyorum.''

 

 

FIRAT ÇELİK HANGİ HOLLYWOOD YILDIZINA TIPATIP BENZEDİ?

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin