resim yok
21 Mart 2013 - 00:00

Kanal D’nin yeni bombası “Galip Derviş”, ilk bölümüyle bu akşam ekranda...

 

Altın Küre ve Emmy ödüllü “Monk” dizisinden uyarlanan, eski bir komiser olan ve obsesif kompulsif kişilik bozukluğu nedeniyle açığa alınan Galip Derviş’in maceralarını konu alan polisiye komedinin kadrosu en az konusu kadar iddialı...

İlk bölümde neler olacak?

Obsesif davranış bozukluğu olan, İstanbul Polis Teşkilatı eski müfettişi Galip Derviş, İstanbul Belediye Başkan Adayı’na yapılan ve bir korumanın ölümüyle sonuçlanan suikasti araştırmak için, 4 yıl sonra ilk kez, danışman olarak göreve çağırılır. Derviş, yeniden bir vaka üzerinde çalışmanın heyecanını yaşarken, bir yandan da takıntı ve fobilerini baskılayarak, teşkilata geri dönme şansı yakalamaya çalışacaktır. Bu konuda en büyük destekçisi ise, 3 yıldır yanından ayrılmayan hemşiresi ve yardımcısı Hülya olacaktır. Galip Derviş, olağanüstü yeteneği, enteresan korku ve takıntılarıyla türlü komikliklere sebep olurken, Hülya, onu zaman zaman dizginleyecek, yeri geldiğinde ise savunacaktır. Bu garip ikili “öldürülen koruma” dosyasını araştırırken, Derviş, aslında asıl hedefin Başkan Adayı olup olmadığı konusunda şüpheye düşecektir.

 



Karakterler

GALİP DERVİŞ (ENGİN GÜNAYDIN): Sıra dışı kahraman                

O sıra dışı bir kahraman! Şimdiye kadar gördüklerinize hiç mi hiç benzemiyor! Galip Derviş, sayısız fobi ve takıntılarıyla zaman zaman komik durumlara düşse de, belki de görülebilecek en şaşırtıcı, en akıl almaz, en zeki adamdır. O bir dâhidir. Ancak bir sabah gelen haberle bütün dünyası altüst olur. Hayatının aşkı karısı Belgin’i, otomobilini konulan bir bombanın patlatılması sonucu sonsuza dek kaybeder.

Bu korkunç travma yüzünden Derviş’in bütün takıntı ve fobileri katlanarak geri döner. Galip Derviş açığa alınır. Başkomiser İzzet, Derviş’i çekip çevirmesi, toparlaması için hemşire Hülya’yı tutar. Derviş, her ne kadar artık fiilen polis olmasa da, üstün zekası, yeteneği ve Hülya’nın desteğiyle, teşkilata gelen önemli ve çözümsüz davalara “danışman”lık yapmaya başlar.

Derviş, çözdüğü her olayda tekrar polisliğe iade edileceğinin hayalini kurarken, karısının katilini aramaya devam eder. Bugüne kadar çözemediği tek olay budur. Ama ne olursa olsun karısının katilini aramaktan asla vazgeçmeyecektir...

HÜLYA (ALGI EKE): Galip Derviş’in can yoldaşı

Hemşirelik okulunu bitirdikten sonra bir astsubaya aşık olmuş ve onunla evlenmiştir. Çocukları Yusuf dünyaya geldikten bir süre sonra, kocası onu aldatmıştır. Bunun üzerine Hülya kocasından boşanmış ve annesi ve oğluyla birlikte yaşamaya başlamıştır.

Derviş’in karısı Belgin’in ölümünden sonra İzzet, hemşire Hülya’yı Derviş’le tanıştırır. Zaman geçtikçe Hülya ve Derviş arasındaki ilişki, hemşire hasta boyutunu aşarak dostluktan da öte özel bir duruma dönüşür. Hülya bazen kendini öyle kaptırır ki, Derviş’e sanki annesiymiş gibi davranır. Bazen de en yakın arkadaşıdır.

KOMİSER AHMET (ERSİN KORKUT): Hırslı ama beceriksiz polis

Doğuda küçük bir kasabada doğmuş ve büyümüş, 30’lu yaşlarında bir adamdır. Çocukluğu da, gençlik yılları da zorluklar içinde geçmesine rağmen sebat etmiş ve sonunda polis olmayı başarmıştır. Son derece hevesli ve hırslı olmasına karşın bir o kadar da beceriksizdir. Tüm iyi niyetine rağmen çoğu zaman komik duruma düşmekten kurtulamaz. Derviş’in açığa alınmasından sonra Başkomiser İzzet’in yardımcılığına atanmıştır.

Başlarda Derviş’in travmalarını, kendi çocukluğunda yaşadıklarına kıyasla “şımarıkça” bulur. Bunun da etkisiyle, ilk başlarda onunla kafa bulup, “zehir hafiye” diye dalga geçer. Ancak Derviş’in müthiş dehasına tanık olduğunda durum değişir. Alaycı hali yerini hayranlığa bırakır.

BAŞKOMİSER İZZET (ORHAN GÜNER): İdealist bir başkomiser

Cinayet bürosunda başkomiserdir. Evli ve iki çocuk babasıdır. Karısıyla arası hiçbir zaman tam olarak iyi olmamıştır. İdealist bir adamdır. Gençliğinde “dünyayı daha iyi bir yer” haline getirebilmek adına çeşitli derneklere ve gösterilere katılmıştır. Ancak bunu sır gibi gizler.

Derviş’in yaşadığı birçok şeyi, özellikle Belgin’in ölümü ve sonrasında olanları detaylarıyla bilen birkaç kişiden biridir. Derviş’in takıntılı, obsesif hallerinden bunalsa da, müthiş dehasını asla inkar etmez. Derviş’in polislikten uzak kalmasının onu daha çok bunalıma sokacağını düşündüğünden, onu olabildiğince kendine yakın tutmaya çalışır ancak bunu asla belli etmez.

 

GALİP DERVİŞ İÇİN YAYINLANAN TANITIM VİDEOLARI BURADA! TIKLA
 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin