Game of Thrones 7. sezon açılışıyla reyting rekoru kırdı! İşte şaşırtıcı rakamlar!

HBO'nun popüler dizisi Game of Thrones, yedinci sezonu için geri dönüşüyle birlikte gündemin tepesine oturdu.

Volkan Küçükel
18 Temmuz 2017 - 12:57
Reyting

Dünya çapında büyük hayran kitlesine sahip HBO dizisi Game of Thrones, yedinci sezonu için geri dönüşüyle birlikte gündemin tepesine oturdu.

Sosyal medya ve reytinglerde her zamanki gibi zirveye oynayan Game of Thrones'un geri dönüşü izleyicilerden ne kadar ilgi gördü dersiniz? İşte rakamlar...

GAME OF THRONES'TAN YENİ REYTİNG REKORU!

Rekorlar kırmaya alışık olan Game of Thrones'tan yedinci sezon açılışında yeni bir rekor daha geldi!

16 Temmuz Pazar akşamı HBO ekranlarına yeni sezonun açılış bölümü olan "Dragonstone" ile gelen dizi, bu bölümüyle 10.1 milyon izleyiciyi ekran başına çekti. Bu haftaya kadar dizinin reyting rekoru 8.89 milyon izleyici ile altıncı sezon finali olan "The Winds of Winter" bölümüne aitti.

Böylelikle "Dragonstone" Game of Thrones tarihinin en çok izlenen bölümü olma unvanını ele geçirmiş oldu.

17-07/18/game-of-thrones.jpeg

TOPLAM 16.1 MİLYON İZLEYİCİ

Üstelik bu rakamlara tekrarlar, kaydedip sonradan izleme (DVR) ve HBO Go ile HBO Now gibi online platformlardan gelen 6 milyonluk izleyici sayısını da eklediğimiz zaman ortaya çok daha etkileyici bir rakam çıkıyor.

Ayrıca yedinci sezon açılış bölümü ile geçen sezonun açılış bölümü karşılaştırıldığında ortaya yüzde 27'lik bir artış tablosu çıkıyor. Sezon açılışları göz önüne alındığında ise daha önceki rekor, 8 milyon izleyiciyle dizinin beşinci sezon ilk bölümü olan "The Wars to Come"a aitti.

Görüldüğü üzere Game of Thrones'a gösterilen ilgi, dizinin büyük finaline yaklaşırken daha da artmış durumda. Toplamda 16.1 milyon gibi önemli bir izleyici kitlesini kendine çeken sezonun ilk bölümünün ardından diğer bölümlerin de izleyici ortalamasının geçen sezonlara yüksek düzeyde seyretmesi bekleniyor.

Game of Thrones, sezonun ikinci bölümü "Stormborn" ile 23 Temmuz Pazar akşamı HBO ekranlarında kaldığı yerden devam edecek.

"Game of Thrones" 7. sezon 2. bölüm fragmanı (Türkçe alt yazılı):

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin