Game of Thrones'tan 'Diriliş'e gelmek istiyor

Game of Thrones dizisinde Dothraki liderini canlandıracak olan Türk oyuncu Tamer Hassan, Yeşilçam filmlerini özel bir ilgisi olduğunu anlattı. Türkiye'de çok fazla tanınmadığını söyleyen oyuncu 'Muhteşem Yüzyıl' ve 'Diriliş Ertuğrul' dizilerinin tam kendisine göre olduğunu ifade etti.

resim yok
28 Ocak 2016 - 11:24
Magazin

Nisan ayında ekranlara geri dönecek olan Game of Thrones dizisinde, Sibel Kekilli'den sonra ikinci Türk oyuncu olan Tamer Hassan kariyerini ve ideallerini anlattı. Önceleri oyuncu olmak gibi bir düşüncesi olmadığını söyleyen Hassan, zamanla büyük projelerde yer aldığını ve 18 yıldır Hollywood filmlerinde oynadığını ifade etti.
 

'Kadir İnanır ve Kemal Sunal'ı çok beğeniyorum'

Yeşilçam filmlerine büyük ilgi duyduğunu söyleyen Hassan, Habertürk'e şöyle konuştu: “Çocukluğumuzda Londra'da her pazar Türk filmleri gösteren bir sinema vardı. Biz de her hafta oraya gider, Yeşilçam filmleri seyrederdik. Özellikle Kadir İnanır'ı ve Kemal Sunal'ın canlandırdığı Şaban karakterini çok seviyorum. Londra'da düzenlenen Türk Film Festivali'nde Kadir İnanır'la tanıştık. Beni İstanbul'a davet etti, aynı şekilde kendisi de Londra'ya geldi. Çocukluktan beri bildiğiniz, birlikte büyüdüğünüz bir karakter... İnsan gerçekten çok mutlu oluyor. Hayallerim gerçekleşmiş gibi hissediyorum."
 

'Muhteşem Yüzyıl ve Diriliş Ertuğrul Tam bana göre'

Türkiye'yi çok sevdiğini söyleyen Tamer Hassan, Türkiye'de fazla tanınmasa da bir Türk olarak yurtdışında ve özellikle de Hollywood'da başarılı çalışmalara imza atmaktan gurur duyduğunu söyledi. Daha önce “NCIS", “Dracula", “Batman Başlıyor" ve “Titanların Savaşı" gibi pek çok dizi ve filmde oynayan Hassan, Türkiye'de de büyük yapımlarda rol almak istediğini belirtti. Hassan özellikle “Muhteşem Yüzyıl", “Diriliş Ertuğrul" gibi tarihi dizilerin tam kendisine göre olduğunu söyledi.
 
Hassan, esas rüyasının ise Batman karakterini canlandırmak olduğunu “Daha önce 'Batman Başlıyor' filminde rol aldım, ama ben gerçek Batman olmak istiyorum" sözleriyle belirtti. Futbol ve boks tutkunu olan Tamer Hassan, daha önce Greenwich Borough futbol kulübünün sahibi ve takım koçuydu. Evli ve 2 çocuk babası olan Tamer Hassan'ın kızı, babasının izinden giderek oyunculuğa adım attı. Oğlu Taşer Hassan ise daha önce 2 yıl Giresunspor'da top koşturmuştu.
 

Yapay Dothraki dilini öğrendi

Dizide Dothraki liderini canlandıracak olan Tamer Hassan, dilbilimci David J. Peterson tarafından oluşturulmuş olan bu “yapay" dili öğrenmek için büyük çaba harcamış. Hassan, daha önce rol gereği öğrendiği Rusça, Arapça ve İspanyolca gibi farklı dilleri zorlanmadan konuştuğunu, ancak Dothraki'nin çok zor bir dil olduğunu söyledi: “Yeryüzünde kaç tane dil varsa hepsini yan yana koyun, işte Dothraki öyle bir dil. Oldukça karışık ve asla hata kabul etmiyor. Çünkü seyirci en ufak bir yanlışlığı bile fark ediyor."

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin