resim yok
02 Haziran 2011 - 00:00

 

'Karakol' dizisinde 'Dicle' karakterini canlandıran Ece Dizdar, 12 yaşında başladığı oyunculuk kariyerine, yazan, seslendiren, çeviren ve oynayan pek çok kimlik eklemiş. InStyle dergisine konuşan Dizdar, bir yol hikayesinde asi ve seksi kıyafetlerle objektif karşısında...
 
Uzun yıllar çeşitli ülkelerde yaşayan oyuncu Ece Dizdar, artık İstanbul’da yerleşik bir düzene geçtiğini ama ruhunun derinliklerinde olan ‘gezgin’ karakterin arada sırada kendisini yokladığını söylüyor. Hayata, ailesinin işi gereği yaşadığı şehirden, okulundan, evinden ayrılmaya alıştığı bir başlangıç yapan güzel oyuncu, bununla boğuşan ama neşesini kaybetmeyen bir çocukluk geçirmiş; belki de bundan ötürü, her sabah uyandığında, "Acaba bugün ne olacak?" diyerek, heyecanla güne başladığını söylüyor.
 
12 yaşında başladığı oyunculuk kariyerine aranılan bir dublaj sanatçısı olmayı da ekleyen Ece Dizdar, aynı zamanda Dot’taki pek çok oyunun çevirilerini de yapıyor. Yazan, seslendiren, çeviren ve oynayan olarak pek çok kimliği cebinde taşıyan başarılı oyuncu, bu durumu şöyle tanımlıyor; “Kariyerimin birçok değişik kolu var, yaptıklarımın bir tanesini kimlik olarak alıp da, ‘Ben buyum’ demek istemiyorum. Ben hepsinden bağımsız başka bir organizmayım ve kendimi de böyle ifade etmeyi seçiyorum. Yarın belki kendimi ifade edecek başka bir alan çıkarsa karşıma, onu da yapabilirim.”
 
Tasavvufla ilgilenen güzel oyuncu, kendi maneviyatının her şeyden önce geldiğini söylerken ekliyor; “Enerjimin vücudumdan gelmediğini düşünüyorum. Vücudumla yaşam enerjimi ayırmış durumdayım. Yaşam enerjimi beslediğim için, geri kalanın peşi sıra geldiğini düşünüyorum. Ruh olarak ben şimdideyim. Geçmiş ve gelecekle çok uğraşmayı istemiyorum.”
 
"Her telden çalıyorum"Tam da ne istediğini bildiği bir dönemde, yeni başlayan Karakol adlı diziye dahil olan ve bir polis memurunu canlandıran Dizdar, hayat verdiği Dicle karakteri için; motor ehliyeti ve silah eğitimi aldığını söylerken, heyecanla konuşmasını sürdürüyor; “Akıllı, zeki ve maskulen bir kadını canlandırmak istiyordum; Dicle tam da böyle bir kadın. Oldukça önemli iki komiserin asistanı, hayatını onlara adamış durumda. Ancak  biraz esrarengiz bir kadın, zamanla onun duygusal dünyasını da göreceğiz, keşfedeceğiz.”
 
Giyim stilini, "Her telden çalıyorum" diye tanımlıyor güzel oyuncu. Mevsim başlarında alışveriş yapmayı alışkanlık haline getirmiş ama tek başına alışveriş yapmayı seven ve yanında birilerinin olmasından sıkılanlardan.          Genelde rahat ve sportif olmayı tercih ettiği kombinasyonlara sığındığını söylerken, her kadının vazgeçilmezi olan topuklu ayakkabılara dolabında hatırı  sayılır bir yer ayırdığını eklemeden  geçmiyor.
 
Kısa jean şortları şehir hayatında rahatlıkla giyemediğini belirten Dizdar, "Açık renkler her zaman bana iyi gelmiştir. Kendimi tazelenmiş, yepyeni hissediyorum. Sık sık seyahat eden biri olarak dolabımda da, valizimde de eşya fazlalığından pek hoşlanmam" diyor.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin