Göksel Arsoy hiç bilinmeyenleri açığa çıkardı!

1963 yılında çektikleri 'Şafak Bekçileri'yle dünya sinemasına örnek olduklarını söyleyen Arsoy, ''Hollywood bile savaş uçağıyla aşk filmi çekileceğini1986'da 'Top Gun'la anladı'' dedi.

resim yok
31 Temmuz 2014 - 12:28
Magazin

''İlk Top Gun'ı Yeşilçam çekti...''

1963 yılında çektikleri 'Şafak Bekçileri'yle dünya sinemasına örnek olduklarını söyleyen Arsoy, Hollywood bile savaş uçağıyla aşk filmi çekileceğini1986'da 'Top Gun'la anladı'' dedi.

 

HAYATIN İZLERİNİ ANLATTI

Yayla Kızı Yıldız, Ortaşark Yanıyor, Altın Çocuk-James Bond, Makber, Şafak Bekçileri, Ne Şeker Şey, Bulunmaz Uşak, Taş Bebek, Bir Bahar Akşamı, Melekler Şahidimdir ve Yaprak Dökümü gibi Türk sinemasının önemli filmlerine imza atan Göksel Arsoy, 49 yıl süren sinema hayatının kendisinde bıraktığı izleri anlattı.

Yönetmen Halit Refiğ'in kendisine taktığı 'Altın Çocuk' ismiyle anılmaktan mutluluk duyduğunu söyleyen Arsoy, Sean Connery'nin başlattığı Ajan 007-James Bond filmlerinde de bu ismi kullanmasının önünü çok açtığını söyledi.

 

'AVRUPA'DA BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ'

Altın Portakal Film Festivali Yaşam Boyu Onur Ödülü sahibi olan Göksel Arsoy, asıl amacının Hava Kuvvetleri'ne girmek olduğunu belirterek şöyle konuştu:

''Lisenin hemen ardından hava Harp Okulu için hazırlandım. Fakat ailem izin vermedi. Ben de İktisat Fakültesi'ne girdim ama askeri pilot olmayı aklımdan hiç çıkaramadım.

Yeşilköy Havalimanı'nda çalışırken Sırrı Gültekin ve Halk Film'in sahibi Fuat Rutkay ile tanışmamla hayatım değişti. İlk fırsatta da Şafak Bekçileri'ni (1963) çektim. Film Avrupa'da da büyük ilgi gördü. Uzun süre gösterimde kaldı. Hollywood yapımcıları bile ancak 1986'da savaş uçaklarıyla aşk filmi çekileceğini anladı. Oysa ben 23 yıl önce aşkı savaş pilotlarının gözünden anlatmıştım.''[reklam]

''BİZE AŞKI ÖĞRETEN ADAMSIN''

Herhangi bir gazetenin ya da derginin yarışmasıyla sinemaya girmediğini belirten Arsoy, Samanyolu filmini takip eden 15 yapımda birlikte oynadığı Belgin Doruk'la uyum içinde çalıştıklarını anlatırken sahneleri izleyen aşıkların ağladıklarını vurguladı.

Arsoy, ''Güzel bir müzik çalsın ben Belgin'e sarılayım, sakin bir gölde kürek çekerken ona şiir okuyayım, ormanda el ele yürüyelim... Filmlerde bunları görmek halkı çok mutlu ediyordu. Halk kendini buluyordu bu sahnelerde. O yıllarda bana 'Bize aşkı öğreten adam' diyorlardı. Şimdi bile yolda yürürken tanıyanlar 'Bize aşkı sen öğrettin' diyor” dedi.

 

TÜRK 007 JAMES BOND

007-James Bond serisini başlatan İskoç aktör Sean Connery'nin bu rolde oynayamayacağını öğrenir öğrenmez harekete geçtiğini söyleyen Arsoy, ''Londra'ya giderek Türk 007 için anlaştık. Filmin hem yapımcısı hem başrolü oldum. Halit Refiğ'in bana taktığı 'Altın Çocuk' ismi filme çok yakıştı. Öncelikle çok güzel kızlar, Ayten Alpman'ın etkileyici sesinden müzik, farklı kavga sahneleri, spor ve lüks arabalarla çektiğim Altın Çocuk büyük ilgi gördü. Kudüs'te de Türk 007 çekecektik ama Arap Savaşı çıktı, çekemedik'' diye konuştu.

 

''YAPIMCIDAN ROL İSTEMEM''

Son günlerde bazı eski oyuncuların dizi yapımcılarından ve yönetmenlerinden rol istediğini duyduğunu söyleyen Göksel Arsoy, ''Ben hiç kimseden rol istemedim. 'Bizim de oynayacağımız roller var' demek bana düşmez. Bunu söylersem ismimi yerlere düşürürüm. Rol teklif edilir, karşındakinden istenmez, zaten çok hızlı tüketiyoruz, bu tüketimin içinde olmak istemem. Genç oyunculara tavsiyem yüzlerini eskitmesinler'' dedi.

 

 

ÜNLÜ OYUNCULAR YILLAR SONRA YENİDEN BİR ARADA! DETAYLAR!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin