resim yok
11 Kasım 2012 - 00:00

 

‘Ortadoğu ve Barış’ temalı 3’üncü Malatya Uluslararası Film Festivali galayla başladı. Festivalin ilk günün de usta oyuncular Münir Özkul, Turkan Şoray ve Kadir İnanır’a ödül verildi.
Festivalin Onursal başkanı Malatya Valisi Vasip Şahin yaptığı açılış konuşmasında, Malatya Uluslararası Film Festivali’nin kısa sürede ülkenin sanat gündeminde hak ettiği saygın yerini aldığını belirtti.
 
İnanoğlu da ödül aldı
Bu yıl festivalde Türk Sinemasının iki önemli ismi ‘yaşam boyu onur ödülü’ne layık görüldü. İlk olarak Türk Sinemasına birçok film kazandırmış ünlü yönetmen Türker İnanoğlu ödülünü ulusal kategori Jüri Başkanı Buket İlhan’ın elinden aldı. Usta oyuncu Münir Özkul’un ödülü kızı Güner Özkul’a verilecekti, ancak yoğun programından dolayı Malatya’ya gelemeyen Güner Özkul görüntülü bir mesajla babasına layık görülen ödülün kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi. Özkul’un konuşmasının ardından Hababam Sınıfı’nın unutulmaz oyuncuları salona eski günlerindekiler gibi Adile Naşit’in okul zili ile girdiler. Büyük alkış toplayan efsane takım adına Dilaver Gür, Münir Özkul’un ödülünü Halit Akçatepe’ye verdi. Bu sırada Hababam Sınıfı’nın öğrencileri güdük Necmi’lerini omuzlar üstüne alarak eski günleri yad ettiler.
 
 
 
Festivalde Türkan Şoray ile Kadir İnanır’a da ‘Onur Ödülü’ verildi. Sinamanın yakışıklı jönü Kadir İnanır ödülünü almak üzere çıktığı sahnede duygusal anlar yaşadı. Yönetmen Ünal Küpeli’nin elinden aldığı ödül sonrası konuşmasında geçtiğimiz günlerde kaybettiği yeğeni Erdoğan Arıca’dan bahsederken gözyaşlarını tutamadı. Sinemanın Sultanı Türkan Şoray da ödülünü Malatya Valisi Vasip Şahin’in elinden aldı. Onur ödülüne layık görüldüğü için çok mutlu olduğunu ifade eden Şoray, “Sinemadaki emeklerimizin karşılığını aldığımızı düşünüyorum” dedi. 
Bir hafta sürecek festival kapsamında ulusal ve uluslararası yarışma filmleriyle birlikte 140’a yakın film gösterilecek. Gösterimlerin birçoğu yönetmen ve oyuncuların katılımıyla olurken, gösterimler sonrası söyleşiler yapılacak. Film seçkilerinin yanı sıra gerçekleştirilecek atölye çalışmaları, sergiler, panel ve söyleşilerle Malatyalılar sanat dolu bir hafta yaşayacak.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin