resim yok
22 Eylül 2008 - 00:00

Tiyatro sanatçısı Hadi Çaman kalp ve solunum yetmezliğinden kaldığı huzurevinde vefat etti İSTANBUL - Kadıköy Kızıltoprak’ta bulunan bir huzurevinde yaşayan tiyatro sanatçısı Hadi Çaman 65 yaşında hayatını kaybetti. Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi gördükten sonra 15 Mayıs’tan bu yana yaşamını huzurevinde sürdüren Hadi Çaman saat 19:00 sıralarında vefat etti. Doktorlar Çaman’ın kalp ve solunum yetmezliğine bağlı olarak yaşamını yitirdiğini söyledi. HADİ ÇAMAN KİMDİR? Hadi Çaman ilk ve orta öğrenimini Abdurrahman Paşa Lisesi'nde tamamladı. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde eğitim aldı. Amatörce ilgilendiği tiyatro sanatında 1962 yılında Dormen Tiyatrosu ve ardından Kent Oyuncuları'nın açtığı bir sınavı kazanarak Altın Yumruk adlı oyunda profesyonelliğe adım attı. Daha sonra Gülriz Sururi - Engin Cezzar Tiyatrosu, Nisa Serezli - Tolga Aşkıner Tiyatrosu, Miyatro (Müjdat Gezen), Şan Tiyatrosu gibi tiyatrolarda da onlarca oyunda oynadı. 1982 yılında Yeditepe Oyuncuları'nı kurdu. Uzun süre Nişantaşı'ndaki kendi tiyatrosunda sanat yaşamını sürdürdü. Çeviriler, uyarlamalar yaptı, oyunlar yazdı, yönetti.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin