Haluk Bilginer'in yeni projesindeki cesur sahneler çok konuşulacak!

Haluk Bilginer'in başrolünü ve yönetmenliğini üstlendiği yeni oyunu 'Nehir'deki cesur sahneler, şimdiden çok konuşuluyor.

resim yok
16 Eylül 2013 - 11:03
Magazin

Haluk Bilginer'in başrolünü ve yönetmenliğini üstlendiği yeni oyunu 'Nehir'deki cesur sahneler, şimdiden çok konuşuluyor.
 

EKİM'DE

Oyun, Ekim ayında izleyiciyle buluşacak

 

KOLLARI SIVADI

Ünlü oyuncu Haluk Bilginer, kurucusu olduğu Oyun Atölyesi'nin sergileyeceği yeni oyun 'Nehir' için kolları sıvadı.

 

CESUR SAHNELER VAR!

Bilginer oyunun başrolünü Canan Ergüder ile paylaşacak. Ekim'de izleyiciyle buluşacak olan oyunda; Bilginer'in Ergüder ile olan cesur sahneleri çok konuşulacak.

 

OYUNA ÖZEL BESTE

Oyunda kullanmak için bir şiir seçen ve şiiri besteleten usta oyuncu, provalar sırasında senaryoda beğenmediği yerleri değiştirip yeniden yorumluyor.

26 Ağustos'ta provalarına başlanan oyunun sahne tasarımı Gamze Tuş, müzikleriyse Tolga Çebi imzalı. Jez Butterworth'un kaleme aldığı, daha önce İngiltere'deki The Royal Court Theatre'da perde açan oyun büyük beğeni toplamış ve tiyatro eleştirmenlerinden tam not almıştı.

 

TEKİNDOR'UN OĞLU ÇEVİRİYİ YAPTI

Jez Butterworth un eseri olan oyunu, Zerrin Tekindor ve Çetin Tekindor'un 23 yaşındaki oğulları Hira Tekindor Türkçe'ye çevirdi.

Bilindiği gibi Haluk Bilginer, Zerrin Tekindor ile aşk yaşıyor. Zerrin Tekindor, oyunun provalarıyla yakından ilgilenirken, oyunun başrol oyuncularından Ayça Bingöl, ilk hafta gerçekleştirilen provalara katılamadı.

 

BİLGİNER'İN KARİYERİ

Bilginer, 1987 yılında ilk defa Gecenin Öteki Yüzü adlı film çekimi için İstanbul'a geldi ve bu filmin setinde 1992'de evleneceği Zuhal Olcay ile tanıştı. Hayatını bir süre İstanbul-Londra arasında sürdürdü. 1992'de evlendikten sonra çift, Hollywood'da "Indiana Jones" dizisinde, Türkiye'de de Yavuz Özkan'ın "İki Kadın" filminde birlikte rol aldı.1996'da Tomris Giritlioğlu'nun 80. Adım filminde, ardından "İstanbul Kanatlarımın Altında", "Usta Beni Öldürsene", ve "Masumiyet" gibi ödüllü filmlerde rol aldı.[reklam]

Oyunculuğunu tiyatro sahnesinde sürdürmek isteyen Haluk Bilginer, 1990 yılında Ahmet Levendoğlu ve Zuhal Olcay ile Tiyatro Stüdyosu'nu kurdu. Tiyatro Stüdyosu`nun Aldatma (Harold Pinter), Kan Kardeşleri (Willy Russell), Derin Bir Soluk Al (Ben Elton), Çöplük (Turgay Nar), Histeri (Terry Johnson) ve Balkon (Jean Genet) oyunlarında başrolleri üstlendi.

 

Bir tiyatro salon sahibi olmak için Odeon Sineması'nı kiralayıp inşaata başladı ancak 1996'da çıkan yangınla bütün emekler boşa gitti; yine de yılmayan Bilginer ve Olcay topluluktan ayrılarak 1999'da Moda'da baştan yaptıkları bir salonda Oyun Atölyesi'ni kurdular.

Pop müzik sanatçısı Aşkın Nur Yengi ile 2006 yılında evlenen sanatçının bu evlilikten Nazlı adında bir kızı bulunmaktadır. 2012 yılında Aşkın Nur Yengi ile boşanmıştır.

 

 

ÖNCE ESKİ EŞİYLE, SONRA SEVGİLİSİYLE TATİL! DETAYLAR BURADA!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin