resim yok
06 Nisan 2011 - 00:00

 

Oyuncu Irmak Ünal bugüne kadar her rolün üstesinden hakkıyla gelmişti. Yedi aylık hamile olan Ünal şimdi kendini annelik rolüne hazırlıyor. Güzel oyuncu, bu hazırlık sürecini ebebek’ten bebek dergisine anlattı.

Kaç aylık hamilesiniz?     

- Şu an tam 7 ay 10 günlük hamileyim.   

Hamileliğiniz nasıl geçiyor peki?

- Aslında söze “Allah’a çok şükür” diyerek başlamak istiyorum. Tabii ki çok kolay bir dönem olduğu söylenemez. Vücudumdaki değişikliklere her gün bir yenisi ekleniyor ve ben bu duruma ayak uydurmaya çalışıyorum. Aynı zamanda da ne kadar mükemmel yaratıldığımıza şahit olup hayranlıkla bu süreci izliyorum. Bunların dışında normal bir hamilelik geçiriyorum diyebilirim.

BU BEBEK BİZE DÜĞÜN HEDİYESİ

Sürpriz mi oldu, yoksa bilinçli bir hamilelik miydi?

- Bu gerçekten hem Emre’nin (Karabacak) hem de benim dileyerek, arzu ederek beklediğimiz bir bebek... Ancak bu kadar zamanlama harikası olacağını sanırım ikimiz de düşünmüyorduk. O bizim düğün hediyemiz oldu. 

Hamile olduğunuzu nasıl fark ettiniz?

- Düğün sonrası mavi yolculuğa çıktık. Döndükten bir hafta sonra Emre’yle İstanbul’da, yazın son günlerini geçirdiğimiz akşamüstlerinden birinde önüme buz gibi bir kadeh rose şarap geldi. Ancak ben bir yudum bile içemedim, içgüdüsel olarak vücudum reddetti herhalde... Bu benim ilk sinyalimdi. Sonra doktorumu aradım, “Durum bu, bir test yapsak mı acaba?” diye sordum. Doktorum çok güldü, “Hemen havalara girme, 10 gün sonra bir kan testi yaparız” dedi. O 10 gün geçmek bilmedi. Testin sonucunu görünce de Emre’yle sevinçten havalara uçtuk. 

Cinsiyeti belli olmuştur herhalde. Kız annesi mi olacaksınız, erkek annesi mi?

- Kızımız olacak hayırlısıyla. Hamile kaldığımı öğrendikten sonra en son umurumda olan şey onun cinsiyetiydi. Annelik orada başlıyor belki de... Emre’nin kalbi hep kızdan yanaydı sanki. 

Vücudunuzdaki değişikliklere adapte olmakta güçlük çekiyor musunuz, yoksa her şey normal mi?

- Zor zamanlar olmuyor değil. En zorlandığım konu da yorgunlukla başa çıkmak ve bunu kabullenmekti. Normalde çok aktif biri olduğum için, kanepede sızmaya başlamak ya da akşam 20.00’de uyuyakalmak beni korkutmuştu önceleri. Ama vücudun adapte süreci yaşadığını kabullendikten sonrası kolaydı. Ondan sonra keyfini çıkarma dönemi başladı.

DELİLER GİBİ NAR YİYORUM

Aşeriyor musunuz? 

- Öyle filmlerdeki gibi bir aşerme maceram olmadı henüz, bundan sonra da olmaz diye düşünüyorum ama deliler gibi nar yediğimi söylemeliyim.

Eşiniz bu süre içinde size destek oluyor mu, neler yapıyor?

- Her ne kadar kadın bedeninin çok önceden programlandığı doğal bir süreç olsa da, partnere çok iş düşüyor. Öncelikle anlayışlı ve yardımcı olması gerek. Ben bu konuda çok şanslı bir kadınım, Emre düşündüğümden de çok destek oldu. En güzeli de, tadını çıkarıyor bu dönemin... Gayet sakin ve beni de sakinleştiren bir tutum içinde.

Hamilelik kurslarına ya da doğumla ilgili seminerlere katılıyor musunuz?

- Kursa gitmiyorum ama DVD’den ders takip ediyorum.

Beslenmenize özen gösteriyor musunuz? 

- Canım ne isterse onu yiyorum. Zaten normalde de öyleyim ama şunu söylemeliyim ki ağız tadım sağlıklı yemekten yanadır. Yani bir tabak kepekli makarnanın lezzetini, mantı ya da pizzaya tercih ederim... Hamilelik öncesinde de durum değişmedi.

Hafif spor ya da yürüyüşler yapıyor musunuz?

- Evet, ama sporu fazla abartmamaya özen gösteriyorum. Hayatım boyunca spor yaptığımdan bu dönemi daha hafif aktivitelerle geçiriyorum. Ama yürüyüş ve yüzme en iyi dostlarım.

AMACIM ANNEM KADAR İYİ BİR ANNE OLMAK

Normal doğum mu sezaryen mi istiyorsunuz? 

- Bebeğim bu dünyaya nasıl gelmek isterse öyle gelecek, önce sağlık. Ama ben normal doğum taraftarıyım.

Nasıl bir anne olursunuz sizce? Irmak Ünal nasıl bir bebek yetiştirir?

- Amacım annem kadar iyi bir anne olabilmek... Ama zaten anne olmayı çok istediğim için iyi bir anne olacağıma inanıyorum.

Doğumdan sonra acemilik çeker misiniz sizce, bu konuyla ilgili öngörünüz var mı?

- Acemilik olacak tabii ki ama içgüdülere çok güveniyorum. Bence öğrenme süreci zevkli geçecek.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin