resim yok
30 Ekim 2011 - 00:00

 

Milliyet yazarı Ali Eyüboğlu ekranlardaki hangi dizilerin tutmadığını yazdı.
 
Hangi diziler tuttu hangileri tutmadı?
 
Televizyon kanallarının yeni yayın dönemine girerken büyük umutlarla ekranlara getirdiği dizilerden dördü, istenilen reytingi alamayınca erken final yapıp gitti.
 
atv; Reis, Seni Bana Yazmışlar ile Kurşun Bilal'i, FOX; Canan'ı bitirdi.
İkinci dalga atv'den Aşağı Yukarı Yemişliler, FOX'tan Zehirli Sarmaşık, Show TV'den Gün Akşam Oldu, Star TV'den Yalancı Baharı vurdu.
 
Peki tehlike geçti mi?
Dizi dünyasında vaziyet berkemal mi?
Önce hangi kanalda, hangi dizilerin yeri sağlam, ona bir bakalım, sonra Reyting canavarı'nın ham yapmak üzere olduğu dizilere bir göz atalım.
 
Kanal D'nin geçen sezon iyi iş yapan Öyle Bir Geçer Zaman ki, Fatmagül'ün Suçu Ne? ve Arka Sıradakiler bu sezon da formda...
 
Yeni'lerden Bizim Yenge, Kuzey Güney'in de ratingleri iyi. Bir Çocuk Sevdim'in durumu ise idare eder gibi. Umutsuz Ev Kadınları'yla pazar gününe damgasını vuran Kanal D'nin yeni dizisi Yıllar Sonra ise hayal kırıklığı yarattı. Dizinin ilk bölümü AB'de 15'inci, Total'de 18'nci oldu.
 
atv'de dizi bolluğu var ama hiçbiri kanalı gün birincisi yapamıyor. Bakalım Mahsun Kırmızıgül'ün çektiği Hayat Devam Ediyor dizisi, atv'ye beklenen reytingi kazandıracak mı?
Yahşi Cazibe ve Çocuklar Duymasın'ın bile eski reytinglerini yakalayamadığı kanalın yenilerinden Alemin Kıralı, Al Yazmalım ve Kalbim Seni Seçti devam eder ama diğerlerinin işi zor... En az dizi yayınlayan kanal Show TV. Çünkü kanal haftanın üç gününü Acun Ilıcalı'nın yarışmalarına ayırdı.
 
Muhteşem Yüzyıl'la çarşambaya, Adını Feriha Koydum'la cuma?ya damgasını vuran Show TV, Halil Ergün ve Filiz Akın'lı Gün Akşam Oldu'yu ise tutturamadı. Nurgül Yeşilçay'ın Sensiz Olmaz'ının durumu ise şimdilik idare eder? gibi...
 
Star TV'nin durumu malum. Sezona Doğan Grubu'nun sipariş ettiği dizilerle başladı. İyi iş yapan İffet, Firar veAy Tutulması dışında yüz güldüren dizisi yok. Bakalım Doğuş Grubu, mevcut dizilerden hangilerine vize verecek, hangilerine buraya kadar diyecek?
 
FOX'un eski dizilerinden Yer Gök Aşk ve Lale Devri'nin reytingleri iyi. Deniz Yıldızı ve Unutma Beni'de öyle, ama yenilerden Zehirli Sarmaşık tutmadı.
 
İşte ateş hattındaki diziler
 
İstanbul'un Altınları - atv
 
Başrollerinde Haluk Bilginer ve Demet Akbağ gibi iki usta oyuncu var.Ama aldığı reyting tam bir hayal kırıklığı.
 
Salı akşamları ekran karşısındaki 100 kişiden 56'sı Öyle Bir Geçer Zamanki dizisini seyrediyor, İstanbul'un Altınları'nı ise 100 kişiden 6'sı...
 
Bir Günah Gibi - atv
 
Gül Oğuz'un dönem dizisi Bir Günah Gibi'nin izleyici sayısı, onu yaşatmaya yetecek kadar değil.
 
 
Arka Sıradakiler geçen sezon pazar gününe damgasını vuran dizisiydi. Sezona, yeni kadrosu, konusu ve yönetmeniyle başlayan Arka Sıradakiler Umut'un reytingi beklentilerin çok altında kaldı. Geçen sezon çoğu kez gün birincisi oluyordu, bu sezon ise 20?nci... Arka Sıradakiler Umut için umutlar tükenmek üzere...
 
Dinle Sevgili - FOX
 
FOX?un hafta içi her akşam 20.15'ten itibaren yayınladığı dizisinin reyting ortalaması 1.5, 2 gibi. FOX, prime time ortalamasını düşüren diziyi bakalım ne kadar daha sürdürecek?
 
 
Star TV'nin Anneler ve Kızları dizisi sezona iyi başladı, ama devamını getiremedi.
İlk haftalarda gün birincisi olan dizinin reytingi 4'ün, izlenme oranı da yüzde 10'un altına düştü. Reytingini 5,6'ya, izlenme payını yüzde 15'e çıkaramazsa işi zor.
 
Akasya Durağı - Star TV
 
Kanal D'nin, yüksek reytingli dizilerden yer bulup prime timeda yayınlayamadığı için Star TV'ye kaydırdığı Akasya Durağı'nın bu reytingle devam etmesi zor.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin