resim yok
15 Ekim 2014 - 12:27
Röportaj

Acil serviste zor saatler!

İpek Karapınar, Kanal D'nin yeni dizisi 'Hayat Yolunda'da Doktor Yelda olarak izleyici karşısına çıktı. Role hazırlanmak için acil serviste saatler geçiren, maketler üzerinde uygulamalar yapan Karapınar, ''Bizimkisi standart bir 'doktor işi' değil'' diyor.


Öncelikle hayırlı olsun yeni diziniz diyeyim... Yeni ekip, yeni hikaye... Nasıl hissediyorsunuz kendinizi?

- Çok mutluyum. Hazırlık aşaması da çekimleri de heyecan verici. Çünkü senaryo hepimizi çok etkiledi, oyuncular arasında süper bir uyum yakalandı. Bu yüzden işimizi gayet rahat şekilde yapabiliyoruz.

Senaryonun etkileyici olduğunu söylüyorsunuz. Neydi bu kadar etkileyen sizi? Bir 'doktor' dizisinden ne farkı var?

- Standart 'doktor işi' değil, insan ilişkilerine geniş yer verilmiş senaryoda. Karakterlerin hepsi idealist doktorlar olmasının yanı sıra farklı bir renk taşıyor. Ayrıca cast da içime sindi. Ediz Hun gibi bir duayenle oynamak benim için hayal gibi bir şeydi mesela ve o hayal gerçek oldu.

Üstelik de Ediz Hun'un kızı rolündesiniz.

- Evet, sete 'babacığım babacığım' diye giriyorum, 'abi' demiyorum hiç. Güzel bir samimiyet doğdu aramızda.

Peki biraz da rolünüzden söz edelim. Yelda nasıl biri, nasıl bir doktor?

- Yelda Adana kökenli. Annesi de babası da doktor. Ama annesini küçük yaşta kaybetmiş. Yelda iç hastalıkları uzmanı ve babasının kurduğu özel hastanede çalışıyor. Hayatta onun için en önemli şey babasının sağlığı ve mutluluğu, bu uğurda her türlü zorluğa göğüs gerebilecek bir kız.

Biraz şımarık mı?

- Hayır değil... Ama Adanalı olmanın verdiği bir sıcakkanlılık, dobralık, samimiyet var tabii.

 

ROLE HAZIRLANMAK İÇİN ACİL SERVİSE GİRDİM

Rolünüze nasıl hazırlandınız?

- Bakırköy'deki bir acil servise gittik. Orada acil servis uzmanıyla uzun bir sohbetimiz oldu. Sonra da direkt acil servis kapısının önünde bekledik. Özel bir izinle, ambulansla getirilen hastalarla beraber içeri girdik. Bütün müdahalelere tanık olduk. Onun haricinde yine bir aile hekimiyle birkaç kez buluştuk, maket üzerinde çalışmalarımız oldu.[reklam]

Yelda'nın özel hayatı ne durumde bu arada? Bir gönül ilişkisi falan var mı?

- Yelda'nın daha önce ciddi bir ilişkisi olmamış. Önceliği babasının sağlığı ve mutluluğu olduğundan, hayatını tamamen ona adamış. Fakat ilerleyen bölümlerde aşk üçgeni gibi bir durum yaşanacak. Hatta dörtgeni, beşgeni bile olabilir!

Sizin gerçek hayatta babanızla aranız nasıl?

- Çok iyi. Veysel ile Yelda'nın ilişkisine çok benziyor hatta. Ben de babamla hemen her şeyi rahatlıkla konuşurum. Babam moderndir, öngörüleri yüksektir ve bana güvenir. Benim için çok büyük bir güçtür. Çocukluğumdan beri aldığım her kararda arkamda durdu.

Son olarak söylemek istediğiniz bir şey var mı?

- Çok güzel olacağına inandığımız bir işin içindeyiz. İnşallah seyirci de bizim kadar sever bu diziyi...

 

AKLIMIN BİR KÖŞESİNDE ALBÜM ÇIKARMAK VAR

''Ölene kadar oyunculuk yapacağım'' mı diyorsun, yoksa aklında başka hedefler var mı?

- Şu an için öyle düşünüyorum. Çünkü bu işi gerçekten çok seviyorum. Ama ben konservatuarda müzik okudum. Bu yüzden müzik de aklımın bir köşesinde duruyor. Zamanı gelince müzikle ilgili projelerimi de hayata geçireceğim, böyle de bir hayalim var açıkçası...

Bir albüm çıkarmak gibi mi?

- Olabilir.

Sesiniz güzel yani...

- Sesim güzel mi değil mi, dinleyen karar versin... Ama müzisyenim ve müzikle alakalı bir şeyler mutlaka yapacağım.

 

 

'HAYAT YOLUNDA' GEÇEN HAFTAKİ BÖLÜMÜYLE NE KADAR İZLENDİ?

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin