resim yok
31 Ekim 2011 - 00:00

 

atv'nin, pazartesi akşamlarına ambargo koyan dizisi 'Al Yazmalım'da 'Cemşit'i canlandıran Barış Falay, yoğun set çalışmasına ara verip GÜNAYDIN'ın sorularını yanıtladı.
 
'Cemşit' sizin gözünüzde nasıl bir adam?
'Cemşit' güvenilir, itimat edilecek bir adam. Ana hikayeden farklı olarak; biraz daha travmatik durumlar yaşamış, büyük acılarla karşılaşmış, içine kapanmış. Ama bir tarafıyla da sıcak, şaşırtıcı halleri var. Sürprizleri olan, güzel bir adam Cemşit. Benden güzel...
 
KENDİMİ OYNAMAM
Benzer yönleriniz yok mu?
Vardır belki, bilmiyorum ama ben kendimi oynamamayı seçenlerdenim. İnşallah hiçbir zaman canlandırdığım karaktere benzemem. Özellikle 'Kerpeten Ali'ye benzemememde fayda var.
 
'Kerpeten Ali'den sonra 'Cemşit'i canlandırmak size ne hissettirdi?
Oyunculuk açısından bakınca, farklı zorlukları var. O bana çekici geldi en başta. 'Kerpeten'in öfkesi, aşkı, sevinci, acısı her şeyi yüksekti ve bunları yüksek yüksek anlatıyordu. Cemşit ise onun tam tersi, acılarını içinde yaşayan bir adam.
 
Belki de bir şey bekliyor 'Cemşit'...
Sanki hayata dönmeyi bekliyor. Çünkü hayattan tamamen kopmuş. Günlük hayat gerçekliğinden, kendini soyutlamış. Acılarının açığa çıkması ve onlarla yüzleşmesi lazım...
'Al Yazmalım', sürekli filmle kıyaslanıyor...
 
Filmle kıyaslanır, Cengiz Aytmatov'un 'Kırmızı Eşarp' kitabıyla da kıyaslanır. Dünyada genelde bu böyledir. Ne yani, Hamlet'i bir daha kimse oynamasın mı? Bunlar gibi sağlam eserler, farklı adaptasyonlarla yorumlanıp seyirciye sunulabilir. Edebiyat, sahne sanatları ve sinema zaten bu şekilde gelişiyor.
 
Çocuğunuzun oyuncu olmasını ister misiniz?
Ben, bir şey istemesini isterim. Öyle bir aileden geliyorum. Ablamın da, benim de seçimlerimize saygı duyuldu. Yeter ki seçelim ve emek verelim. Oğlum hangi mesleği seçerse seçsin, onun yanında olacağız. Ama oyuncu da olabilir, mahzuru yok.
 
KİMSEYE HAYRANLIK DUYMAM
Yolundan gittiğiniz, örnek aldığınız bir oyuncu var mı?
Ben kimseye hayranlık duymamayı seçtim bu hayatta. Hem oyuncu hem de farklı mesleklerden çok beğendiğim kimseler var. Ama birine hayran olmanın, hele ki kendi mesleğimdense, beni iyi bir yere götürmeyeceğine inanıyorum.
Filmde 'Cemşit'i oynayan Ahmet Mekin size destek çıktı. Ne düşünüyorsunuz?
Oyunculuk yapıyorsanız, pozitif anlamda gelen eleştiriler sizi çok mutlu ediyor. Bu meslekte, beğenilmek kadar zevkli bir şey yok. Olumsuz eleştiriye inanmıyorum. Tüm samimiyetimle söylüyorum; Ahmet Mekin ne oynadıysa, çok güzel oynamış. Çağının ve bugünün en iyi oyuncularından biri... Keşke hâlâ devam etse...
 
DİZİ SETİNDE ÇALIŞMAK TÜM HAYATINIZI ALIYOR
Set ekibi ile bir gün nasıl geçiyor?
İşini seven herkes güzeldir ve burada işini seven insanlar var. 'Al Yazmalım'ın setindeki herkes çok çabalıyor, dolayısıyla kötü olma şansı yok.
Dizi setlerininne gibi zorlukları var?
Çok zaman ayırıyorsunuz, hayatınızı alıyor. Dünyadaki setlerden farklı olarak, ne yazık ki kötü şartlara sahibiz. Sabahlara kadar çalışıyoruz. Çocuğunuza bile zaman ayıramıyorsunuz.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin