resim yok
04 Aralık 2011 - 00:00

 

‘Ay Büyürken Uyuyamam’ sinema yazarlarından geçer not alamadı
‘Yol’, ‘Köprü’ ve ‘Kurbağalar’ gibi Türk sinemasının köşetaşı filmlerine imza atan usta yönetmen Şerif Gören’in 18 yıl aradan sonra çektiği ‘Ay Büyürken Uyuyamam’ sinema yazarlarından geçer not alamadı
 
“Yol”, “Köprü” ve “Kurbağalar” gibi Türk sinemasının köşetaşı filmlerine imza atan usta yönetmen Şerif Gören en son 18 yıl önce Şener Şen ile Lale Mansur’un oynadığı “Amerikalı” filmiyle sinema seyircisiyle buluşmuştu. Gören, 18 yıl sonra Necati Cumalı’nın aynı adlı eserini “Ay Büyürken Uyuyamam”ı beyazperdeye taşıdı. Filmin basın gösterimi dün sabah Maçka Gmall’da yapıldı. Ancak başrollerini, Ayça Bingöl, Hazal Kaya, Fırat Çelik ve Selin Şekerci’nin paylaştığı film, beklenenin aksine sinema yazarlarından geçer notu alamadı. Gören’in Ayvalık, Alaçatı ve Çeşme’de çektiği film, 9 Aralık’ta vizyonda.
 
 
Eleştirmenler ne dedi?
 
 
Nil Kural (Milliyet sinema yazarı):
Maalesef hayal kırıklığı
 
“Ay Büyürken Uyuyamam”, maalesef bir hayalkırıklığı. Karşımızdaki dağınık, olayların birbirlerine bağlanmadığı; oyunculuktan öyküye, diyaloglardan anlatım diline dek aksayan bir film. Sonuç olarak yönetmenlerin film çekmeye uzun aralar vermeleri, Terrence Malick gibi birkaç istisna hariç, genellikle iyi sonuçlar doğurmuyor. Bu genel yargı Şerif Gören için de geçerli. Şerif Gören’in filmi sinemanın hem Türkiye’de, hem de dünyadaki yaklaşık 20 yıllık kazanımlarından mahrum bir film.
 
 
 
Ömür Gedik (Hürriyet sinema yazarı):
Gören adına üzüldüm
 
Böyle büyük bir ustanın elinden bu kadar yetersiz bir filmin çıkacağını açıkçası hiç mi hiç beklemiyordum. Şerif Gören adına çok üzüldüm. Oyunculuklarda bir sorun yok ama film olmamış. Ağır dram sahnelerinde bile maalesef kahkahalarla gülüyorsun. Böyle önemli bir eseri bu hale getirmek de ayrı bir dram. Üzgünüm.
 
 
Alper Turgut   (Cumhuriyet sinema yazarı):
Yeni bir deneyimdi bu son olsun!
 
Filmin türü komedi değildi ama baktım herkes gülüyordu. Gerçekten bir film ancak bu kadar komik olabilir. Ne diyalog var, ne oyunculuklar var. 110 dakika boyunca yaşadığımız şey yeni bir deneyimdi. Umarım bir daha böyle filmler izlemeyiz. Bu son olsun. Oyuncuların yapacağı bir şeyi yokmuş. Çünkü yönetmenin ne yaptığı belli değil. Oyunculara “Takılın kafanıza göre” demişler herhalde... Şerif Gören eski yönetmen, ne yapmak istemiş bilmiyorum. Yeni yönetmenler bile bu kadar kötü film çekmiyorlar. Bu film gerçekten tanımsız.
 
 
 
Serdar Akbıyık (Star gazetesi sinema yazarı):
Keşke filmi izlemeseydim
 
Necati Cumalı herhalde mezarında ters dönmüştür. Türk sinemasının bütün eksiklerini gösteren bir film olmuş. Bu film, Türk sinemasının sanatçılarının ve üreticilerinin acıklı halidir. Bu filmin eleştirisini yapamayacağım. Çünkü eleştirisini yapmak vurun abalıya gibi bir şey olur. Ama keşke Şerif Gören için bu filmi izlemeseydim. Bu yılın bana en büyük hayal kırıklığı yaşatan filmi “Ay Büyürken Uyuyamam” oldu

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin