HBO'nun sosyal medya hesapları da hack kurbanı oldu!

Yine bir hack, yine bir HBO haberi daha! HBO'nun sosyal medya hesapları da hack kurbanı oldu!

Volkan Küçükel
17 Ağustos 2017 - 11:43
Gündem

Artık alıştık! Yine bir hack, yine bir HBO haberi daha!

HBO'NUN SOSYAL MEDYA HESAPLARI ELE GEÇİRİLDİ!

Kaliteli dizilerin kanalı olarak bilinen HBO, hacker saldırılarının sıkıntısını çekmeye devam ediyor. Geçtiğimiz saatlerde bu kez HBO'nun resmi Twitter ve Facobook hesapları hack'lendi.

KANALIN DİZİLERİNİN HESAPLARI DA HACK'LENDİ

HBO'nun resmi kurum hesapları dışında Vinyl, Game of Thrones, True Blood, Silicon Valley, Looking, Last Week Tonight, Veep ve The Leftovers gibi birçok yapımının sosyal medya hesapları da hack'lendi.

"OurMine" isimli hacker grubu hack'lemenin ardından kurumun son dönemde yaşadığı olaylara gönderme niteliğindeki şu mesajı yayınladı: "Merhaba, OurMine burada. Sadece güvenliğinizi test ediyoruz. HBO ekibi, lütfen güvenliğinizi yükseltmek için bizimle irtibata geçiniz."

17-08/17/hbo-hack.png

OurMine grubu bizlere hiç yabancı değil. Daha önceden Netflix, Marvel ve YouTube dahil olmak üzere birçok önemli medya kuruluşunun Twitter hesaplarını patlatan grup, Facebook'un CEO'su Mark Zuckerberg ve Google'ın CEO'su Sundar Pichai'nin hesaplarını da hack'leyerek ses getirmişti.

Ancak OurMine grubunun, HBO'nun daha önceden yaşamış olduğu materyal, şirket bilgileri ve birçok dizisinin sızdırılma olayıyla herhangi bir bağlantısı olmadığına inanılıyor.

17-08/17/got.png

Yaşanan bu son olayla ilgili açıklama yapan bir HBO sözcüsü sosyal medyada yaşanan bu skandal için araştırmalara başladıklarını dile getirdi.

HBO, dün erken saatlerde bir başka skandalla daha karşı karşıya kalmış ve dünya çapında büyük hayran kitlesine sahip dizisi Game of Thrones'un yeni bölümü, normal yayın akışından dört gün önce internet ortamına sızdırılmıştı. HBO Espana ve HBO Nordic, yanlışlıkla dizinin 7. sezon 6. bölümü olan "Beyond the Wall"u abonelerine bir saat boyunca izletmişti. Kısa bir süre sonra ise bölümün dosyaları YouTube, Twitch ve diğer ortamlarda hızla paylaşılmaya başlanmıştı.

HBO'DA GÜVENLİK SIKINTISI BÜYÜYOR

Son dönemde kaliteli dizilerinden ziyade hacker saldırıları ile gündemde kalan HBO'nun önümüzdeki günlerde yeni bir skandalla karşılaşması sanırız kimseyi şaşırtmayacak!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin