resim yok
10 Şubat 2014 - 10:15
Röportaj

Bu aşk çok konuşulacak!


Show TV'nin yeni dizisi Her Sevda Bir Veda'nın Yusuf'u Nik Xhelilaj diziyle ilgili ipucu verdi:

 

''Filiz'in aşkı Yusuf'un dünyasını şaşırtacak.Dünyası sallanacak, onda deprem yaratacak bu aşk.''

 

Her Sevda Bir Veda dizisi, içindeki aşk hikâyeleriyle Pazartesi akşamları izleyiciyi ekran başına kilitliyor. Nik Xhelilaj'ın canlandırdığı, ailesinin tüm yükünü sırtında taşıyan yoksul genç Yusuf ile Elif Atakan'ın hayat verdiği zengin kızı Filiz'in aşkları; samimi, detaycı ve en önemlisi gerçekçi bir dille anlatılıyor.

 

Dizinin başrollerini paylaşan Nik Xhelilaj ile Elif Atakan'la dizinin çekimlerinin bir bölümünün yapıldığı Cerrahpaşa'da konuştuk.

 

NIK XHELILAJ

Dizinin konusu nedir?

Dizinin ana teması aşk. Aşkı çok gerçekçi bir dille anlatıyor. Aşk bildiğiniz gibi yeni bir tema değil. Ama senaristler-yönetmenler çok farklı ve değişik anlatıyorlar aşkı. Daha bir detaylı, daha bir samimi bir şekilde izleyiciye yansıyacak. Dizide samimiyet var hayatın içinden yansımalar var. İnsanlar izlerken kendilerini bulacaklar dizide...

Sizin rolünüz nedir?

Yusuf adlı yoksul bir genci canlandırıyorum. Gazi Mahallesi'nde yaşıyor. Tek başına ailesinin yükünü sırtlanmış. Bir halası bir de kız kardeşi var. Bir de serseri bir abisi var. Eve hep bela getiriyor. O yüzden aileye bakma görevini Yusuf üstleniyor. Onun en yakın arkadaşı mecburen iş olmuş. Çalışkan da bir çocuk. O yüzden bu aşk Yusuf'un dünyasını şaşırtacak. Dünyası sallanacak biraz. Onda bir deprem yaratacak bu aşk. Çünkü işten ve geçimden başka bir şey yoktu hayatında. Artık ailesine çok zaman ayıramayacak. Çünkü aşk var artık haytında.

Sette sizin için ''Çok çalışkan bir oyuncu'' diyorlar. Çalışkanlık açısından Yusuf'a benziyorsunuz...

Teşekkür ederim kim söylemişse. İster istemez çalışkan olmak zorundayım. Türkiye'ye geleli bir buçuk sene bile olmadı. Bazı yönlerden eksiklerim var. O yüzden diğer oyunculardan iki-üç kat daha fazla çalışmak zorundayım. Eksiklerimi gidermek için. Ben de daha rahat olmak isterdim tabii ki. Yanlış anlaşılmasın tembel olmak istemem... İster istemez daha fazla çalışmam gerekiyor diğer oyunculardan.

 

'HOLLYWOOD BANA ÇOK UZAK'

Arnavutluk'tan gelmenize rağmen Türkçe'yi çok başarılı konuşuyorsunuz. Bunu nasıl başardınız kursa mı gidiyorsunuz?

Vakitsizlikten kursa gidemiyorum. Her gün setim var. Ama zaten dil bence kursta değil çalışarak diğer insanlarla iletişim kurarak daha iyi öğreniliyor. Sette daha iyi öğrendim Türkçe'yi konuşa konuşa...

Türkiye'de yaşamak nasıl? Zor mu kolay mı Arnavutluk'a göre?

Bence zor değil. Eğlenceli aslında.

Boş vakitlerinde neler yapıyorsun?

İstanbul'un tarihi yerlerini geziyorum. Ekipten setin yerini öğreniyorum. Önceden gidip o mekanları geziyorum. Rolümü daha iyi yapabilmek için. Spor yapıyorum boş vakitlerimde. Genelde hep İstanbul'dayım.

İstanbul dışında başka şehirleri gezme fırsatın oldu mu?

Sadece bir haftalığına Arnavutluk'a gidip geldim. Türkiye'den alışmışken uzaklaşmak istemedim. İzmir'e gitmek isterdim.

Oyunculuktaki idealin nedir?

Türkiye'de oyunculuk açısından iyi bir durumdayım. Ama ileride Avrupa'ya dönmek istiyorum. Londra'ya gitmek istiyorum.

Hedefiniz neden Hollywood değil de Londra?

Hollywood daha uzak geliyor bana. Gerçekleşmesi zor bir hayal bambaşka bir dünya gibi geliyor. Artık bir sürü Hollywood filmi de Londra'da Berlin'de veya başka bir Avrupa şehrinden çekiliyor. Arvupa'da da oyunculuk yapmak Hollywood kadar zor artık. Avrupa'yı da hakir görmemek lazım.

Spor yapıyorum dedin. Fizik de sağlam görünüyor. Hangi sporla uğraşıyorsun?

Eskiden ağırlık çalışıyordum. Son aylarda kardiyo yapmaya başladım. Ama artık gerek duymuyorum. Vücudumun body building gibi olmasını sevmiyorum. O yüzden en iyi spor yüzme bence. Çok faydalı herkese tavsiye ederim. Yüzmeyi çok sevdiğim için birkaç sefer Kilyos'a gidip yüzdüm.

Dışarıda insanların ilgisi nasıl?
Eskiden imza isterlerdi şimdi herkes telefonuyla fotoğraf çektirmek istiyor. İlkokul çocukları bile ceplerinden telefon çıkartıp fotoğraf çektirmek istiyorlar. Tanıyanlar çok oluyor. Güzel bir şey bu.[reklam]

ELİF ATAKAN

'OYUNCULUK EŞiM MÜZiK SEVGiLiM'

Sizin rolünüz nedir dizide?

Filiz adlı zengin kızını canlandırıyorum. Ama bulunduğu kesimin insanlarına göre farklı bir kız. Çok enerjik, çok hayat dolu, çalışkan bir kız. Değişik bir karakter bana göre.

Bu sizin ilk başrolünüz. Heyecan var mı?

Heyecan var. Çok mutluyum. Bu dizide canlandırdığım karakteri de çok sevdim. Başrol olmak da çok keyifli.

Daha önce Muhteşem Yüzyıl'da Rumeysa Sultan'ı canlandırdınız. Bu dizideki Filiz ile Rumeysa Sultan arasında karakter olarak benzerlik var mı?

İkisi çok farklı karakter. Seyirci de görecek bunu. Hem görsel hem de karakter özellikleri açısından....

Peki siz Filiz'le benzer özellikleri taşıyor musunuz?

Ben Filiz'den daha sakinim aslında. Ama Filiz'le bir bağımız var. İkimiz de hislerimizi istemeden de olsa yansıtıyoruz. O da benim gibi yalan söyleyemiyor. Kötü bir şey yapsa hemen itiraz ediyor. Bende de öyle bir özellik var. Ben de onun gibi eskiye ve sanata çok düşkünüm. Filiz de kimseye karşı önyargılı değil. Bende de aynı özellik var.

Oyunculuk eğitimi aldınız mı?

Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı keman bölümü mezunuyum.

Peki neden müzik değil de oyunculuğu seçtiniz?

Müziği biraz daha özgür bırakmak istedim. Oyunculuğu meslek olarak yapmayı çok istiyordum. Müziği meslek olarak görmemize rağmen onu daha özgür bir alana koydum. Hatta herkese "Oyunculuk benim eşim müzik de sevgilim" diyorum. 8 sene keman okudum. Bayağı emek verdim. Oyunculukla müzik aslında birbirine benziyor. İkisi de duygularla yapılıyor. İkisinin de tekniği var ve ikisine de teknikten sonra bir müzikalite eklemek gerekiyor. Oyunculuğun da bir müzikalitesi var.
 
Saçlarınızı, cildinizi korumak için özel bakım sırlarınız var mı? Spor yapıyor musunuz?

Çok fazla makyaj yapmam. Saçlarıma da çok müdahalede bulunmam. Doğal olmayı tercih ediyorum. Herkes beni olduğum gibi görsün. O fayda sağlıyor bana. Spor olarak pilates yapıyorum. Güçlenmek için yapıyorum daha çok. Özellikle set temposuna ayak uydurmak için yapıyor. Çok fayda ediyor. Çünkü çok güçlendiriyor ve zinde hissettiriyor. Daha önce fitness'a gidiyordum. Çıktığımda kendimi yorgun hissediyordum. Pilateste ise tam tersi çok zinde çıkıyorum salondan.

Oyunculuktaki hedefiniz nedir?

Hedefim hayal ettiğim karakterleri oynayabilmek isterim. Bana uzak karakterleri canlandırmak istiyorum. Bana benzemeyen karakterleri tecrübe etmek isterim.

Yurtdışına açılmayı düşünüyor musunuz?


Çok istiyorum. Bunun için tatil dönemlerinde bol bol yurtdışına çıkıyorum. Eğitim için de gitmek istiyorum. İki senedir Cannes'a gidip festival filmlerini izliyorum.

Yurtdışında hangi oyuncuları örnek alıyorsunuz kendinize?

Michelle Williams'ı beğeniyorum. Natalie Portman'ı seviyorum. Penelope Cruz'u seviyorum. Onun enerjisine bayılıyorum. Al Pacino'nun hayranıyım keşke akrabam olsaydı.

 

 

'HER SEVDA BİR VEDA! 2. bölüm fragmanlarını izlemek için tıklayın!
 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin