resim yok
07 Şubat 2011 - 00:00

Muhteşem Yüzyıl”ın Hürrem Sultan’ı Meryem Uzerli’nin, 2006 Dünya Kupası etkinlikleri kapsamında sahnelenen tiyatro oyununda, hayat kadınlarından oluşan bir futbol takımında Türk futbolcuyu oynadığı ortaya çıktı.

Tartışmalara neden olan Muhteşem Yüzyıl'da canlandırdığı Hürrem Sultan karakteriyle ünlenen Meryem Uzerli’nin kariyeri, Almanya’nın Hamburg kentinde başladı. Hamburg’un köklü oyunculuk akademisi Frese Oyunculuk Okulu’nda eğitim alan Meryem Uzerli’nin oyunculuk yeteneğini ilk keşfeden Company Hamburg Tiyatrosu yönetmeni Telat Yurtsever oldu. Yurtsever, 2006 yılında Almanya’da düzenlenen Dünya Futbol Şampiyonası’nın resmi kültür ve sanat etkinlikleri çerçevesinde futbolla ilgili bir tiyatro oyunu sahneleme görevini üstlendi. Ve futbol-para-çıkar ilişkisini konu ettiği senaryo için oyuncu aramaya başladı. Yönetmen, “Dünya Yuvarlaktır veya Çizgide Olmak” adlı oyun için Frese Oyunculuk Okulu’ndan aralarında Meryem Uzerli’nin de bulunduğu bir grup tiyatro öğrencisini seçti.

 

Dünyaca ünlü sanat organizatörü Andre Heller’in tasarladığı dev futbol topu şeklindeki sahnede oynanan oyun, büyük ilgi gördü. Oyunun prömiyeri, Hamburg’da yapıldı. Oyun, o dönem yirmi iki yaşında olan Meryem Uzerli’nin kariyerinin çıkış noktası oldu. Meryem Uzerli oyunun ardından, tiyatro, kısa metrajlı film ve televizyon dizilerinde rol teklifleri almaya başladı. Rol arkadaşı ve menajer Ünal Gümüş, daha sonra Meryem Uzerli’nin menajerliğini üstlenerek genç yeteneğin Muhteşem Yüzyıl'daki Hürrem Sultan karakterini almasında önemli pay sahibi oldu.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin