Hüsnü Şenlendirici oyunculuğa ısınıyor!

'Vay Başıma Gelenler'de başrol oynayan Hüsnü Şenlendirici: ''Güzel bir deneyimdi. Tekrar oynasam daha iyi olurum. Filmin sonuna doğru elimi kolumu nereye koyacağımı anladım.''

resim yok
24 Eylül 2013 - 10:23
Röportaj

'Vay Başıma Gelenler'de başrol oynayan Hüsnü Şenlendirici: ''Güzel bir deneyimdi. Tekrar oynasam daha iyi olurum. Filmin sonuna doğru elimi kolumu nereye koyacağımı anladım.''

Klarnetçi Hüsnü Şenlendirici, ilk filmi 'Vay Başıma Gelenler' ile 04 Ekim'de izleyicilerle buluşmaya hazırlanıyor.

Altı yıl önce bir dizi projesinde yer alan ancak ardından oyunculuktan uzak kalan Şenlendirici, bir sinema filmiyle oyunculuğa geri döndü. Şenlendirici filmde, 'Murat' karakterini canlandırıyor.

Sahnede olduğu için oyunculuğa her zaman yakın olduğunu belirten Şenlendirici, filmin bazı sahnelerinde de klarnetteki ustalığını göz önüne serecek.

Şenlendirici ile filmi, oyunculuk serüvenini ve özel hayatını konuştuk...

 

MÜZİK KONUŞURKEN BAŞROL GELDİ

Altı sene sonra yeniden oyunculuk yapma fikri nasıl oluştu?

Aslında benim projeye dahil olmam ilginç oldu. Ekip film için yola çıkmış. Bana da filmin müziklerini yaptırmak için geldiler, bir de konuk oyuncu olmamı istediler. Görüşmeyi yaptık, yarım saat sonra beni arayıp "Başrol oynar mısınız?" diye sordular. Memleketim Bergama işin içinde olunca, tabii renk değişiyor. Haberim olmadan bu film çekilseydi çok kıskanırdım.

Film memleketinizle ilgili olmasaydı yine de oynar mıydınız?

Bergama olmasaydı olaya farklı bakabilirdim. İşin içinde memleketim olunca, durum çok daha çekici ve anlamlı oldu.

Teklif geldiğinde tereddüt etmediniz mi?

Tereddüt etmez olur muyum! Proje nasıl olur, ben nasıl dururum diye merak ettim. İnsanın 'ya kötü olursa' kaygıları oluyor ama kötü olmadı.

Peki "Benim burada ne işim var?" dediniz mi?

Açıkçası bazen dedim. Sabahın 04.00'de ben uyurken gelip "Haydi başlıyoruz" diyorlardı. Sıcakta, tozun toprağın içinde çalıştık. Ama her şeye rağmen çok eğlenceli bir film oldu. "Becerebildim mi, olmadı mı?" derken, müzikleri de üzerine koyunca iyi bir iş oldu.

 

SURVIVOR'A KATILMIŞ GİBİ OLDUM

Sizin için nasıl bir deneyim oldu?

Çok güzel bir deneyim oldu. Biraz 'Survivor'a katılmış gibi oldum. Hava çok sıcaktı; uykusuz, yorgun, bitkin şekilde çalıştık. Beklentilerimin üzerinde bir iş oldu.

Çekimlerde neler yaşadınız?

 

Minareye çıkıp sela okuduk. Gasilhaneye girip ölü yıkadık. Mezara girdik, gömdük. Çarşaf giyip kadın kılığına girdik.

Kendinizi izlerken güldünüz mü?


Çok eğlendim. Ayrıca kamera önü kadar arkası da çok komik. Bunun kesin kamera arkası olması lazım. İnsanın başına çok komik olaylar geliyor.

Eleştirilerden çekinmediniz mi?

Tabii ki eleştiriler olacak. Film çıktıktan sonra bütün eleştirileri merakla okuyacağım.
 

"Benim içimde oyunculuk varmış" diyor musunuz?

Ancak filmin sonuna doğru elimi kolumu nereye koyacağımı anladım, "Mevzu buymuş" dedim ama film bitti. Şu an baştan oynama şansım olsa çok iyi şeyler yapabilirim. Bu arada filmi oyuncu birkaç arkadaşıma da izlettim.[reklam]

Devamı gelecek mi?

Diziden sonra da o kapıyı kapatmamıştım. Ben sürekli sahnede insanların gözü önündeyim. Oyunculuk bana alakasız bir şeymiş gibi gelmiyor.

 

TANIDIĞIM 10 JÖN KLARNET ÇALIYOR

Klarnetin bu kadar ön plana çıkmasında sizin payınız nedir?

Payımın büyük olduğunu düşünüyorum. Tanıdığım 10 jön klarnet çalmaya başladı.

Kim mesela?

İlk aklıma gelenler; Kenan İmirzalıoğlu, Ata Demirer, Necati Şaşmaz, Murat Ünalmış...

Onlarla sahneye çıkmak ister misiniz?

Daha durum o noktaya gelmedi, belki de onlar çıkmak istemez.

Size ulaşıp yardım isteyen oluyor mu?

Genelde Twitter'dan yazıyorlar. "Klarnetini bana verse" diyenler oluyor. Benden klarnet istemek çok ayıp. Bunu basitçe isteyip elde edersen, kıymet bilmezsin.

 

ÖZEL HAYATIM İŞ KAYBETTİRDİ

Bir dönem sürekli olarak özel hayatınızla gündeme geliyordunuz. Bundan rahatsızlık duyuyor muydunuz?

Tabii ki duyuyordum. Bir sanatçının magazinde olması çok normal ama aile hayatıyla gündeme gelince itici oluyor. O dönemler, benim için hiç olumlu olmadı. İşimle ilgili konularda beni aşağıya çekti. Çok iş kaybettiğim oldu.

Oğlunuz Ergün de klarnet çalıyor. Onu çalıştırdınız mı?

Kendisi başladı, hiç nota göstermedim. Şimdi geçip karşıma beni mahçup ediyor. 8 yaşına geldiğinde müzikle ilgilenmeyeceğini düşünmüştüm, sonra kendiliğinden çalmaya başladı. Şimdi 18 yaşında oldu. Mehmet Erdem, Mercan Dede, Dolapdere Bigbang ile çalışıyor.

 

OĞLUM BENİM GİBİ ÇALIYOR

Oğlunuzla aynı sahneyi paylaşmak ister misiniz?

Baba-oğul Mehmet Erdem'in konserinde çaldık. İnsanlar mest oldu. Bir bakıyorum aynı benim gibi çalıyor. Birçok klarnetçi de benim gibi çalıyor ama onların yaptıkları taklit. Ama oğlum benim gibi çalabilir; genlerimi taşıyor.

Kızınız Naz'ın müziğe ilgisi var mı?

Evimde uzun zamandır piyano var. Onun başına geçip hem çalıyor, hem de şarkılar söylüyor. Henüz 7 yaşında ama evet müziğe merakı var.

 

 

ÜNLÜ OYUNCUNUN 12 YILLIK GİZLİ SEVDASI BURADA!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin