İkinci Hürrem vakası!

Rolü yüzünden psikolojisi bozulan oyuncular kervanına Tuğçe Sarıkaya da katıldı.

resim yok
24 Haziran 2013 - 16:36
Magazin

Rolü yüzünden psikolojisi bozulan oyuncular kervanına Tuğçe Sarıkaya da katıldı.

 

Kısa film için...


Podyumlardaki başarısını oyunculukta da gösteren ve son dönemde Uçurum dizisinde karşımıza çıkan Tuğçe Sarıkaya, ‘Kelebeğin İkinci Günü’ isimli kısa film için kamera karşısına geçiyor.

 

Kimler eşlik ediyor?


Ödüllü yönetmen Volkan Karataş’ın çektiği filmde çoklu kişilik bozukluğu yaşayan bir genç kızı canlandıran Sarıkaya’ya Hasan Yalnızoğlu ve yerli Paris Hilton olarak tanınan Ece Filiz eşlik ediyor.

 

Ne dedi?

Yaklaşık iki aydır rolüyle ilgili olarak birçok kitap okuduğunu ve film izlediğini belirten Tuğçe Sarıkaya, şu açıklamayı yaptı:

“Rolüme hazırlanırken çoklu kişilik bozukluğuyla ilgili birçok makale, kitap okudum ve film izledim.

Role hazırlanırken doğrusu psikolojim bozuldu diyebilirim. Muhteşem Yüzyıl dizisinde başarılı bir Hürrem karakteri yaratan Meryem Uzerli’yi çok iyi anlıyorum. O da Ayla Algan’ın dediği gibi Hürrem rolüne girdi ve çıkamadı. Kendini Hürrem sanmaya başladı.

 

''Tehlike olabilir...''


Benim rolümde de böyle bir tehlike olabilir. İki ay içinde psikolojim bozuldu, kişilik bozukluğu yaşayan canlandırdığım karaktere büründüm.

Bildiğiniz gibi çoklu kişilik bozukluğu olan hastalar en az iki kişiliğe sahiptir. Hasta devamlı olarak bu iki kişilik arasında geçişler yapar. Ayrıca bu kişilerde hafıza kaybı da gözlemlenir.

Kısacası benim işim çok zor ama üstesinden geleceğime inanıyorum.”

[reklam]

Bilindiği üzere Meryem Uzerli, tükenmişlik sendromu belirtileri göstermişti. Peki neydi bu sendrom? Tükenmişlik sendromu ne kadar çalışırsanız çalışın verimsizlik durumu ve kendine olan inancı kaybetme sürecidir ve ciddiye almak gerekir. İnsanın bir yandan daha iyisini yapmak için kendini ortaya koyduğu ama yaşam şartları sonucu çalışsa da az verim alması şeklinde gelişen bir kısır döngüdür tam bir kapandır.

Herkesin başına gelebilir. En çok da doktorların başına gelen bir durumdur. Önemli olan kişinin üzerindeki yüktür. Bu yükün kişiye nasıl yansıtıldığı çok belirleyicidir. Herhangi bir banka çalışanı daha fazla satış yapmak için zorlandığında da bunu yaşayabilir.

Belirtileri: Birşeyleri unutmakla başlar. Bir süre sonra bir numaraya bir ismi hatırlamaz, planlarının içinde kaybolur, kafası karışır... İlkönce hatırlama, hafıza sorunları ve dikkat dağınıklığı yaşanır. Zamanla çöküş bedene de yansır. Bağışıklık özelliği kaybedilir.

Kişinin kendi kendinden uzaklaştığı bir süreçtir. İnsanlar o kadar başkaları için çırpınırlarki kendilerinden iyice uzaklaşırlar. Burada önemli bu hastalığı yaşayan kişilerin bu durumu çalıştıkları kurumla paylaşmasıdır.
 

 

TUĞÇE SARIKAYA UĞRUNA DÖVÜŞEBİLİR! DETAYLAR BURADA!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin