resim yok
11 Kasım 2012 - 00:00

 

MALATYA’da düzenlenen 3’üncü Uluslararası Film Festivali’nde onur ödülüne layık görülen Kadir İnanır, dizi sektörünü eleştirerek, "Senaryoları yetişmeyince romanlarımıza saldırdılar onları dizi film haline getirdi. Onlar da bitince bizim eski filmlerimize saldırmaya başladı" dedi.
Ramada Otel’de düzenlenen basın toplantısında soruları yanıtlayan İnanır, Türkiye’nin iki önemli festivalinin yanında birçok ilde de film festivallerinin yapıldığını ancak, bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Malatya Film Festivali’nin üçüncü sıraya yerleştiğini ve giderek zirveyi zorlamaya başlayacağını söyledi. Konuşmasında dizi sektörünü de eleştiren usta oyuncu İnanır, bu sezon başında yayınlanmaya başlayan 4 projeden kendisine teklif geldiğini ancak, hiç birini kabul etmediğini söyledi. Kadir İnanır, "Çünkü sinemada anlatmak istediğim dilin dizide de olmasını isterim" dedi. Türkiye’de artık fazla sinema filmi anlatan İnanır, kendi zamanında yılda 350 film çekildiğini ve kendisine ise, yılda 10 film düştüğünü belirtti.
 
 
Dizi hikayelerinin birbirine benzemesi ve çekim sürelerinin artmasıyla izleyicilerin dizilere olan ilgilerinin azaldığını vurgulayan İnanır, şöyle dedi: "Evet senaryoydu aslolan. Ancak, yetişemeyince romanlarımıza saldırdılar, büyük yazarlarımızın romanlarını dizi film haline getirdiler. Onlar da bitince eski filmlerime saldırmaya başladı. İşte iki tane denediler olmadı. Şimdi duyuyorum benim tüm Türk halkı tarafından diyalogları ezbere bilinen bir filmimi dizi haline getirmek istiyorlarmış. İsmini size söylemiyorum ama duyunca pes artık. Bekli de ’yuh’ artık diyeceksiniz. Sürpriz olsun duyunca siz kendiniz cevabınızı verirsiniz. Benzer 100’e yakın film daha var. Demek ki sektör 2-3 yıl daha sorunsuz gidecek."
 
Kadir İnanır, sağlığıyla ilgili de bilgiler vererek hastalıktan hiçbir eser kalmadığını ve şu an çok iyi olduğunu söyledi. İnanır, sağlığına yeniden kavuşmasına ilişkin, "Tanrıyla daha yapılacak çok işimiz varmış galiba" diyerek espri yaptı. İnanır, iyileştikten sonra çok iyi bir film çektiklerini belirterek, "Yeşilçam dediğimiz türde bir film hazırladık, zaten Antalya’da çok beğenilmiş" dedi. Yeni projeleri arasında yer alan bir filmin yönetmenliğini kendisinin üstleneceğini belirten İnanır, mevsim şartları dolayısıyla şuan beklediklerini söyledi.
 
Kadir İnanır, bir gazetecinin "Siyasete girecek misiniz?" sorusu üzerine bu aşamada buna sıcak bakmadığını belirterek, "Bu ülkede siyaset yapmak artık siyasi liderin tekelindeyse, oraya gidecek insanı bir siyasi partinin lideri tespit ediyorsa, halkın kendisinin temsili orda yoksa benim orda kavga etmekten başka bir iş yapacak durumun kalmaz, O zaman da hayatımın 4 yılını niye orda heba edeyim. Kendi işimde siyaset yaparım diye düşünüyorum" dedi.
 
İnanır, Türkiye’deki seçim kanununun değişmesi ve halkın iradesinin mecliste yer alması durumunda hiç düşünmeden politikaya gireceğini ekledi.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin