İngilizce çekilecek Osmanlı dizisi geliyor

ABD merkezli Türk film şirketi Karga Seven, kitaptan uyarlanan ve Türkiye'de ilk defa İngilizce olarak çekilecek yeni projeye imza attı.

Sibel Karagöl
07 Nisan 2017 - 18:48
Gündem

Ülkemizde son yıllarda Osmanlı Devleti’ni konu alan tarihi dizilerin popüler olmasıyla birlikte Muhteşem Yüzyıl, Muhteşem Yüzyıl Kösem, Diriliş Ertuğrul ve Payitaht dizilerinden sonra yeni bir Osmanlı dizisi daha geliyor. Los Angeles merkezli Karga Seven Pictures, ilginç bir projeye imza atacağını duyurdu.

17-04/07/5-1491579521.jpg

Karga Seven, kitaptan uyarlama senaryosuyla farklı bir yapım olacağını duyurdu. Proje, Jason Goodwin’in Türkçeye dahil olmak üzere tüm dünyada 40'tan fazla dile çevrilerek haftalarca çok satanlar listesinden inmeyen  ‘Yeniçeri Ağacı’ (The Janissary Tree) kitabından yola çıkılarak gerçekleşen bir Osmanlı polisiyesi olarak ekranlara taşınacak.

 17-04/07/k-1491584191.jpg

Karga Seven'in kurucu ortağı Emre Şahin'in açıklamasına göre dizi İngilizce olarak çevrileceğini ve oyuncu kadrosunda hem Türk hem de yabancı isimşlerden oluşacağını belirtti.

Dizinin Türkiye’de İngilizce olarak çekilmesinden dolayı türünün ilk örneği olacağını söyleyen Şahin, Türkiye’de çekim maliyetlerinin oldukça düşük olduğunu vurguladı.

Dizinin Konusu

Osmanlı Devleti’nin tarihini konu alan Yeniçeri Ağacı eserinden uyarlanan dizini 1830’lu yıllarda İstanbul’da geçecek. yaşayan ve hadım edilmiş olan casus dedektif Yaşid’i konu alıyor.

17-04/07/2.jpg

Karga Seven şirketinin dört kitaplık Yeniçeri Ağacı serisinin yayın haklarını satın aldığı proje, hadım edilmiş olan casus dedektif Yaşid'in etkileyici öyküsünü merkeze alacak. Osmanlı Tarihi'nin farklı bir yüzünü, 1830’lu yıllarda İstanbul’da yaşayan Yaşid'in hayatından karelerle ekranlara taşıyacak.

Karga Seven Kimdir?

Karga Seven ayrıca, son olarak ‘Paramparça’ dizisinde Cihan karakterine hayat veren başarılı oyuncu Erkan Petekkaya ile yeni bir proje için anlaşma sağladı.

17-04/07/6.jpg

Önümüzdeki günlerde yeni projesiyle hayatının değişeceğini  sevenleriyle paylaşan Erkan Petekkaya'nın haberini daha önce sizlerle paylaşmıştık.

Dizinin çekimlerinin Los Angeles’ta başlayıp sonra Türkiye’de devam edeceği açıklanmasına rağmen dizinin detayları hakkında bilgi verilmedi.

Erkan Petekkaya ayrıca dünyanın en büyük menajerlik firması 'CAA' ile anlaşma sağlayarak, oyuncunun kariyeri için yol haritasını belirlemiş oyunculuk kariyeri için bir süre Los Angeles'da yaşamasına karar verilmişti.

Geçtiğimiz ocak ayında Türkiye’de faaliyete geçen Karga Seven’in en çok bilinen uluslararası yapımları ise ‘Hunting Hitler’ ve ‘Booze Traveler’. Kısa sürede büyük işler başaran şirketin adını sıkça duyacağımıza inanıyoruz.

 

 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin