resim yok
09 Şubat 2012 - 00:00

 

ATV’de yayınlanan ‘Hayat Devam Ediyor’, özellikle ‘gerdek gecesi sahnesi’yle çok konuşuldu. Başrol oyuncularından Meltem Miroğlu ve Sezgi Mengi’yle konuştuk. Dizide küçük gelin rolünde oynayan Miraloğlu, “İnsanların o acıyı gerçekten hissetmelerini istedik. Çekerken de, izlerken de hüngür hüngür ağladım” diyor.
 
“O sahneyi çekerken de, izlerken de hüngür hüngür ağladım”
Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde tiyatro eğitimi almışsınız. Oyunculuk çocukluk hayaliniz miydi?
Ben küçüklüğümden beri bu mesleği yapmak istiyordum. Ama biraz imkansız geliyordu. Çünkü ailem başlarda önyargılı bakıyordu. “Mutlu olacağım, başarılı olacağım meslek bu” dedim ve oyunculuğa tiyatroyla adım attım.  
 
Mahsun Kırmızıgül sizi nasıl keşfetti?
Mahsun Bey, bu proje için deneme çekimlerini izlerken beni görüyor ve “O kızı bulun!” diyor. Ajansımdan telefon geldi. Apar topar gittim. Zaten heyecanlı bir insanım, Mahsun Bey’i karşımda görünce bu heyecanım iki katına çıktı. Ekrandan severek izliyordum. Hayranıydım. Benim için ulaşılmaz bir yönetmendi. Yüreği çok büyük bir insan. 
 
Biraz ailenizden bahseder misiniz?
Ailem Mardinli. Ben Diyarbakır’da doğdum. İki yaşından beri İstanbul’dayım. Bir yanım Diyarbakır ve Mardinli, bir yanım İstanbullu. Büyük şehirde yaşamanın zorluklarını bu hikayede olduğu gibi biz de yaşadık. Halen de yaşıyoruz. 
 
Hayat karakteri size çok uzak değil yani...
Hiç değil. Ben de her insanı kendim gibi görüp, hemen güveniyorum. 15 yaşındaki halimi düşününce birebir aynı olduğumuzu söyleyebilirim. 
 
Ailenizde görücü usulüyle evlenenler var mı?
Benim annem 15 yaşında evlendiriliyor görücü usulüyle. Evlendiklerinde babam da  16 yaşındaymış. Bu hikayelere çok yakınım. O yüzden senaryoyu elime aldığımda çok mutlu oldum. Birinin bu konuyu gündeme getirmesi, yazması... Öncelikle seyirci olarak beni çok mutlu etti.  
 
Siz nasıl bir evlilik hayal ediyorsunuz?
Görücü usulüyle evliliğe karşıyım. İyi bir anne, iyi bir eş olabilmek için kendimi çok fazla geliştirmem gerekiyor. Mutlu bir evliliğim olsun, bir ömür boyu sürsün isterim.
 
Dizinin özellikle ‘gerdek gecesi sahnesi’ çok konuşuldu. Neler hissettiniz çekimlerde? Zorlandınız mı? 
Zor sahnelerdi. Bu kadar etkileneceğimi düşünmüyordum. O sahneyi çekerken de, izlerken de hüngür hüngür ağladım. Ben gerçekten 70 yaşında bir adamla evlendim, onunla aynı yatağı paylaştım gibi hissettim. O sahneler için “Bu kadarı olur mu?”, “Reyting amaçlıdır” gibi şeyler söylemişler. Bizim öyle bir kaygımız yok. İnsanların o acıyı gerçekten hissetmelerini istedik. Dizide Abbas öldükten sonra Hayat rahat ediyor. Ama ömür boyu öyle bir adamla yaşamak zorunda olan insanlar var. 
 
 
 
Sezgi Mengi “Mahsun Kırmızgül önyargılarımı kırdı”
‘Hayat Devam Ediyor’la ilgili nasıl tepkiler alıyorsunuz?
Çok güzel. Ben daha önce hep sorunlu kolej çocuklarını oynamış bir adamım. Özellikle yakın çevremdekiler beni başka bir karakterde görünce çok şaşırdı. Hatta aldığım en komik tepki, “Kendi sesin mi yoksa dublaj mı yapıldı sana?” oldu. 
Kendi sesinizi kullandığınızı biliyoruz. Şive çalışması yaptınız mı peki?
Bir önceki projem ‘Canım Ailem’ de Adana şivesi konuşuluyordu. O tekniğe aşinaydım zaten. Dizi öncesinde de Mahsun’un (Kırmızıgül) bize verdiği bazı kayıtlar vardı. Çalışmalar yaptık ve şiveyi, konuşmayı oluşturduk.  
 
Siz nasıl bir ailede büyüdünüz?
Ailem Arnavut göçmeni, Balkan göçmenliği de var. Ama ben doğma büyüme İstanbulluyum. O yüzden bu proje benim için çok farklı bir deneyim oldu. 
 
Oyunculuğa nasıl başladınız?
Ben 80’lerin sonunda ve 90’ların başında çocuk olan bir adamım. Çocukluğumun en gözde şeyi ‘Parliament Sinema Kulübü’ydü.  Orada sinemayla tanıştım. Ortaokulda tiyatro kolundaydım. Sonra tiyatro lisesinde okudum. Şahika Tekand’ın stüdyosuna  gittim. Bir şekilde olaylar birbirini kovaladı.    
 
Dizi küçük yaşta evlilik, töre gibi konuları işliyor. Bu anlamda bir misyonunuz olduğunu düşünüyor musunuz?
Evet, böyle bir tarafı var. Küçük gelinler olarak çıktı. Doğu hikayeleri bir taraftan eleştiriliyormuş gibi görünse de, aslında o feodal yapının yüceltildiği işler yapıldı şimdiye kadar. ‘Hayat Devam Ediyor’ oradaki eksileri gösteriyor. Ama o insanları kötü bir konuma sokmadan... Cehaletin aslında insanları hangi noktaya getirdiğini gördük. Ve ne kadar trajik olduğunu.
 
Mahsun Kırmızıgül nasıl bir yönetmen sizce?
Enerjisi, onu peşinden sürüklüyor. İnsanların Mahsun’a karşı daha önceki kimliğinden dolayı bir önyargıları var. İlk iş görüşmesine gittiğimde tamamen bu önyargılarımı kırdı benim. Bir yolculuğa çıkıyorsun Mahsun’la ve seni götürüyor. İnanıyorsun yaptığı işe. Ne istediğini çok iyi biliyor. Onunla çalıştığım ve onu tanıdığım için kendimi çok şanslı hissediyorum. 
 
Kerem her şeye rağmen Hayat’a ulaşmak için çabalıyor. Siz aşk için neleri göze alırsınız?
Ben 27 yaşındayım, Kerem 18 yaşında. 18 yaşımdaki halime baktığımda da çok başka bir kafamdaymışım ben. Benim aşkı tanımladığım, aşkı koyduğum yer çok farklı. Biraz mantığa dayalı. 
 
Dizi çekimleriyle birlikte ‘Limonata’ isimli tiyatro oyununuz da devam ediyor. 
Tiyatro 0.2’de oynuyoruz. Aslında hem tiyatro hem dizi zor oluyor. Devam eden bir okulum da var. (Bilgi Üniversitesi, Sahne ve Gösteri Sanatları  Yönetimi) Ama sevdiğim işi yapıyorum.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin