resim yok
26 Nisan 2013 - 00:00

Yönetmenlerin kabusu devamlılık hataları İntikam dizisinde de var!

İntikam dizisi bu yılın en iddialı yapımlarından biri olarak çıktı piyasaya. Beren Saat, Nejat İşler ve Mert Fırat gibi son dönemin en popüler isimleri ve iyi bir oyuncu kadrosuyla adından da oldukça söz ettirdi.

 

Reytingleri de dizinin gidişatının iyi olduğu yönünde. Ancak dizide göze çarpan devamlılık hataları var.

 

Sabah yazarı Yüksel Aytuğ bugün İntikam'daki devamlılık hatalarını yazdı.

''HOLLYWOOD BU İŞİ ÇÖZDÜ BİZ ÇÖZEMEDİK''

Devamlılık hataları; film ve dizi yönetmenlerinin kabusudur. Birbirini takip eden iki sahne arasındaki zaman, mekan, kostüm, makyaj ve aksesuvar farklılıkları eğer dikkat edilmezse; ekrana ya da perdeye önemli bir hata olarak yansır.

 

Hollywood bu işi yıllar önce çözdü. Yönetmen yardımcıları arasından biri (genellikle Galip Derviş kadar dikkatli ve detaycı olanlar) 'devamlılık asistanı' olarak görevlendirildi.

''MAZERETİMİZ DE BELLİ''

Onun işi; çekilen sahneleri dikkatle takip etmek, bir sahnede hırka giyen oyuncunun, devam eden sahnede tişörtle rolüne devam etmesine engel olmak ya da yemek sahnesinde çatal, bıçak, bardak gibi aksesuvarların düzenini korumak. Gelin görün ki, bizim dizi sektöründe devamlılık hatalarının bir türlü önü alınamıyor.

[reklam]

Mazeretimiz belli: Bir hafta içinde koca sinema filmi uzunluğunda dizi çekip yayına yetiştirme telaşı... Ama diğer yandan da dikkati ve seçiciliği günden güne artan 'uzman' bir seyirci kitlesi var. İşte son günlerde gözümüze çarpan devamlılık hataları:

BEREN'İN SAÇLARI

Kanal D'nin İntikam dizisindeki nişan sahnesi boyunca Yağmur'un saçları düzdü. Ama ne zaman ki, salondan çıkıp Emre'nin yanına geldi, saçları bir anda maşa ile dalgalandırılmış hale dönüştü!

 



CEREN'İN KAZAĞI

Yine İntikam dizisinde Ceren, annesi Şahika'nın evine girerken boğazlı yaka bir kazak giymişti. Ancak odaya girdiğinde kazağı birden önü açık hale geliverdi!

 

O Anları İzle!

 

 

MERT FIRAT AŞIK MI? İŞTE DETAYLAR!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin