resim yok
06 Eylül 2011 - 00:00

 

Setler kuruldu, sokaklar kamera sesleriyle yankılanmaya başladı.
Dizilerin yeni sezonuyla birlikte İstanbul'un her semti plato oldu. Dizi setlerini Touch İstanbul dergisinden Neslihan Perker ve Zeynep Yayınoğlu araştırdı
 
KALBİM SENİ SEÇTİ/ ATV
ALEMDAĞ'DA SET KURULDU
atv'nin iddialı yapımlarından 'Kalbim Seni Seçti', yayınlandığı ilk günden bu yana büyük ilgi görüyor. Varlıklı bir ailenin kızı olan Handan ile eski müzisyen Ömer Asaf'ın aşkını anlatan dizinin başrollerini Sermiyan Midyat ve Ebru Cündübeyoğlu paylaşıyor. Dizi için farklı mekanlar kullanılsa da, Handan'ın evi olarak Anadolu Hisarı ve Alemdağ semtleri set haline getirildi. Kurtköy'de yaşayan Cündübeyoğlu, Alemdağ'daki seti çok sevdiğini söyledi.
 
ÖYLE BİR GEÇER ZAMAN Kİ/ KANAL D
BEYKOZ 70'LERİN RUHUYLA CANLANDI
Öyle Bir Geçer Zaman Ki', geçen sezonun çok konuşulan dizilerindendi. İlk sezonu Unkapanı'nın Zeyrek semtinde çekilen dizi, 1960'larda geçen bir dönem yapımı olduğu için farklı bir özen istiyordu. UNESCO'nun koruma altına aldığı semt, yeniden restore edildi. Hazırlık aşaması bir yıl süren dizi için semtin yollarına Arnavut kaldırımı döşendi. Dizi ilerledi, 1970'lere gelindi ve set de Beykoz Eski Kundura Fabrikası'na taşındı. Dizi için 1960 ruhuyla Zeyrek; 1970 ruhuyla Beykoz yenilendi.
 
GENİŞ AİLE/ KANAL D
BOYACIKÖY YENİDEN İNŞA EDİLDİ
Bundan iki yıl önce seyirciyle buluşan 'Geniş Aile', Sarıyer'e bağlı olan Boyacıköy'de çekildi. Dizi için kurgusal mekanlar bile oluşturuldu. Örneğin; Devir Abi'nin kıraathanesi olarak yapılan yer, dizi ekibinin de mahalleye katkılarından biri oldu. Sezon boyunca sabit kalan bu kıraathane dışında Cevahir'in kurduğu çay bahçesi ise sezon sonunda değiştirildi. Eski köşkleriyle ünlü olan Boyacıköy, daha önce 'Kavak Yelleri' dizisinin setine ev sahipliği yapmıştı.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin