resim yok
14 Mayıs 2012 - 00:00

 

Medya Takip Merkezi beş ulusal kanalın 2-15 Nisan 2012 tarihleri arasındaki yayınlarında hangi dizinin ‘hashtag’i üzerine Twitter’da ne kadar yorum yazıldığının listesini çıkardı. Twitter ahalisi arasında değil o diziyi, an itibarıyla televizyon izlemediği halde konuyu beğenip yorum yapanlar da var...
 
 
 
Twitter’la birlikte ‘Trending Topic’ (TT) ve ‘Hashtag’ gibi yeni kavramlar girdi hayatımıza.   Twitter kullanmayanların konuya Fransız kalmaması için iki sözcüğün ne manaya geldiğini anlatmak isterim.
Trending Topic ya da TT, anlık reyting gibi.
Twitter’ın yazılımı da hakkında en çok tweet yazılanları listeliyor.
İlk 10’a girenler TT olmuş  sayılıyor.
‘Hashtag’i de şöyle anlatayım.
Yalan Dünya’, ‘Leyla ile Mecnun’, ‘Suskunlar’ ve ‘Seksenler’ gibi dizileri izlerken ekranın bir yerinde  rdrframe1 # işaretiyle başlayan bir kelime gördüğünüzde bilin ki ‘hashtag’dir o.
İşte bu ‘hashtag’ler üzerine Twitter’da yazılanlar, o dizinin sosyal medyada ne denli güncel olduğuna dair yorumları da beraberinde getirmeye başladı.
Medya Takip Merkezi (MTM) beş ulusal kanalın 2-15 Nisan 2012 tarihleri arasındaki yayınlarında hangi dizinin ‘hashtag’i üzerine Twitter’da ne kadar yorum yazıldığının listesini çıkardı.
1. Suskunlar: 2.631
2. Leyla ile Mecnun: 1.742
3. Uçurum: 1.715
4. Yalan Dünya: 1.399
5. Seksenler: 1.396
Rakamlar böyle.
75 milyonluk Türkiye’de 2 bin 631’in istatistiki bir değeri var mı sizce?
Ayrıca ekranlardan Twitter’a yansıyan konular üzerinde yorum yazanların hepsini o diziyi izliyor kabul etmek de olası değil.
Twitter ahalisi arasında değil o diziyi, an itibarıyla televizyon izlemediği halde konuyu beğenip yorum yapanlar da var çünkü.
Onları da çıkardınız mı ne kalır geriye?
O dizilerin final jeneriğinde yazan insan sayısı kadar değildir an itibarıyla o diziyi izleyip Twitter’da yorum yapanlar.
Daha önce de yazdım, ama bir kez daha vurgulamak isterim ki, bundan böyle ‘Twitter’ı salladı’ başlıklı haberlere bu gözle bakmanızda yarar var.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin